![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Free Download » Download Zone na Komputer » Programy na komputer » Programy: Modding - patchowanie softu |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 24 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Converter BMPtoNIF |
---|
![]() |
11 Nov 2009, o 17:21 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993, teraz dowiedz się tylko, jak robić wieloklatkowe i co oznacza reszta opcji.
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 19:25 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe info:
- dla n6300 rozmiar NIFów stanu i ładowania baterii: 24x22 - rozmiar anteny: 10x20 - pod jedynke wrzucamy najmniejszy stan baterii, a pod czwórke pełną baterię - kolejność wyświetlania wrzuconych bmp podczas ładowania baterii: 1,2,3,4,1,2,3,4,1,2........ - do stworzenia stanu baterii nie zaznaczamy żadnej opcji w oknie programu - opcja zaznaczona na screenie w pierwszym poście służy do stworzenia animacji nif, czyli nifa ładowania baterii (do tych wyżej wymienionych doszedłem sam - zamiast baterii wrzuciłem cztery cyfry i sprawdzałem na jakim polu się wyświetlają - wymiary oraz w jakiej kolejności) Okno programu: [] NIF baterii [] animowany NIF baterii [] NIF zasięgu [] jednoklatkowy NIF PS: Być może to dla was oczywiste, ale wszystkie NIFy mają wysokość 22 pixele. PS2: kolor dla przeźroczystych pixeli (w paincie) to (chyba): czerwony: 83 zielony: 140 niebieski: 180 Tutaj zamieszczam pierwszy wykonany przeze mnie animowany NIF baterii zrobiony wg. wyżej wymienionych instrukcji (wszystko na screenach) |
Last edited by kosmita1993 on 14 Nov 2009, o 20:23, edited 3 times in total. |
![]() |
![]() |
11 Nov 2009, o 22:51 |
nonam_e ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [ Dodano: 2009-11-13, 14:14 ] Creating NIF of signal BMP file size should be - 5x22 pixels ![]() P.S. The author of this converter - Veter_5 - specify this in the first post |
![]() |
![]() |
28 Dec 2009, o 21:50 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie... dawno tu nikt nie zaglądał, a ja dodam nową ciekawostkę
![]() Najprawdopodobniej kolor przezroczystości BMP w języku HTML to : 538cb4 ! Czyli kolejna dobra wskazówka do robienia NIF'ów ![]() Jak jest dobra wiadomość to i zła ![]() NIF baterii w 128x160 ma wymiary 16x13. I tutaj się stwarza problem, gdyż jeśli chcemy narysować baterię taką normalną, żeby wykorzystała całą powierzchnie 16x13 to wtedy ucina, a gdy chcemy o jeden piksel mniejszy to wtedy nie będzie wysierodkowana, gdyż nie mogę połamać piksela na pół ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
28 Dec 2009, o 22:03 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian219 wrote: No i co tu teraz zrobić ? Można skurczyć baterię o 1 piksel (wyciąć ze środka). Prześlij mi grafiki, a od ręki to zrobię. ![]() |
![]() |
![]() |
28 Dec 2009, o 22:23 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, no już takim grafikiem to kiepskim nie jestem
![]() ![]() Pozdro [ Dodano: 2009-12-28, 21:24 ] Ale patrząc teraz na te ikonki zasięgu to obrazek trzeba będzie przesunąć bardziej w lewą stronę i chyba będzie dobrze ![]() Pozdro [ Dodano: 2009-12-28, 21:34 ] Czy u was plik NIF ma tylko dosłownie 1kb lub 2kb a te oryginalne po 500kb ? Czy coś źle robię ? Pozdro |
![]() |
![]() |
16 Aug 2010, o 16:01 |
adrian219 wrote: Czy u was plik NIF ma tylko dosłownie 1kb lub 2kb a te oryginalne po 500kb ? Czy coś źle robię ? Jeżeli oryginalny jest czarno-biały a ten zrobiony jest wielokolorowy to oczywiste jest że ten zrobiony będzie więcej zajmował. adrian219 wrote: gdyż jeśli chcemy narysować baterię taką normalną, żeby wykorzystała całą powierzchnie 16x13 to wtedy ucina co może zrób po jednym pixelu odstępu z każdej strony, nie rób "dosuniętych" do krawędzi. [ Dodano: 15 lut 2010, o 11:57 ] NOWA WERSJA!!! Poprawiono kilka błędów oraz dodano okno dialogowe do podania nazwy i lokalizacji tworzonego pliku NIF. Autor: Veter_5 LINK: PS: Link dostałem od nonam_e za co wielkie dzięki! [ Dodano: 16 sie 2010, o 15:55 ] Sorry za odkop ale myślę że warto, a moderację proszę o dodanie tego do pierwszego postu. Spolszczona wersja by kosmita1993. Screeny: ![]() ![]() LINK: |
Last edited by kosmita1993 on 18 Aug 2010, o 09:15, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
18 Aug 2010, o 04:31 |
nonam_e ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
You did this program? why then the title is your nickname?
It is not fair. If you do so, then you're shit. Know how to appreciate the labor of others. |
![]() |
![]() |
18 Aug 2010, o 09:16 |
nonam_e wrote: why then the title is your nickname? Because I have translated it into Polish. On the "about" bears the nickname the author of the program itself. I think I have the right to write that I have translated this program. [ Dodano: 18 sie 2010, o 09:16 ] Edit: nowy link i screeny, proszę zaktualizować w 1. poście. [ Komentarz dodany przez: Adam: 18 sierpnia 2010, o 09:27 ] Done ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 24 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Free Download » Download Zone na Komputer » Programy na komputer » Programy: Modding - patchowanie softu |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)