![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 9 of 9 [ 133 posts ] Go to page Previous 1 ... 5, 6, 7, 8, 9 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Crossflashing - wgrywanie oprogramowania z innego modelu. |
---|
![]() |
8 Nov 2010, o 17:17 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bo różnią się suwakiem do włączenia odtwarzacza lub radia? Sprzętowo są podobne, jeśli nie takie same. Lecz szanse są marne że crossflashing się uda.
|
Last post |
![]() |
![]() |
8 Nov 2010, o 22:57 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
michero wrote: Ja się zawsze w takich przypadkach zastanawiam po co? Przecież to właściwie nic nie daje, taka sztuka dla sztuki Racja, o ile w SE daje to jakieś efekty (zyskujemy lepszy sterownik, Walkmana itp.), to w Nokii nie ma to najmniejszego sensu. |
![]() |
![]() |
11 Dec 2010, o 12:23 |
pawlowski81 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam wszystkich na forum.mam 8600 luna i chcę wgrać oprogramowanie od 8800 arte lub 5310xpressmusic.pytanie czy mogę i czy mi się to uda i nie uwalę phona??.pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
11 Dec 2010, o 15:37 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
szanse marne ale spróbować warto. Jak uwalisz to i postawisz
![]() ![]() |
Last edited by _NeedSpeed_ on 11 Dec 2010, o 15:38, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 09:25 |
TomekPL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam mam pytanie
![]() Jakie softy moge wgrać na moją X2-00? Czy oprócz symbiana istnieje mozliwość zainstalowania czegoś innego?? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 20 czerwca 2011, o 09:40 ] Jakiego Symbiana? Nie wyobrażaj sobie zbyt wiele. ![]() |
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 09:41 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie. Poza tym taki crossflashing to tylko i wyłącznie ciekawostka, nic tym raczej nie osiągniesz. Nawet gdyby się dało
|
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 18:04 |
A jakiego można wgrać (oprócz standardowego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 18:15 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TomekPL, a skąd mamy to wiedzieć? Lista przetestowanych telefonów jest w 1. poście podobnego artykułu. Cudem będzie, jeśli w ogóle jakikolwiek inny soft się uruchomi. To bardziej bajer, niż sprawdzona metoda.
![]() |
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 18:19 |
Aha "+" idzie
![]() a i nie moge znaleść tego "podobnego artykułu" ![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 20 czerwca 2011, o 18:23 ] A zajrzałeś chociaż do pierwszego postu TEGO artykułu? Obydwa linkują się wzajemnie... |
![]() |
![]() |
20 Jun 2011, o 18:20 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss w pierwszym poście wrote: |
![]() |
![]() |
7 Jan 2020, o 15:23 |
Manna5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzień dobry! Mam trochę gupie pytanie czy można było by w symbianowej albo androidowej nokii zmienić system na nokiaOS S40? Nie wydaje mi się to CAŁKOWICIE NIEMOŻLIWE, bo przecież podobno istnieje możliwość zmiany softu w symbianowych nokiach. Podobno, bo symbianowy telefon mojego taty nie ma nawet odpowiedniego trybu USB - tylko tryb modemu, druk i multimedia oraz dostęp do karty SD (ojciec poprosił mnie o reinstalację oprogramowania). Czy jednak nie ma innych problemów (np. sprzętowa niekompatybilność), a jeśli się da to w jaki sposób? Jeżeli ktoś wie jak, dam mu plus.
|
![]() |
![]() |
8 Jan 2020, o 19:14 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gdybyś zainteresował się więcej wartościowymi tematami, a nie śmieciami i zabawami sprzed 10 lat, to znalazłbyś odpowiedzi na swoje pytania. Wielokrotnie odpowiedzi na to co pytasz padły w wielu tematach na forum.
|
![]() |
![]() |
21 Jan 2020, o 00:34 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez sensu. Po co upośledzać sobie telefon? Przecież S40 jest o wiele mniej użyteczny niż S60.
Manna5 wrote: przecież podobno istnieje możliwość zmiany softu w symbianowych nokiach No jest, ale nie pomiędzy modelami. Manna5 wrote: Czy jednak nie ma innych problemów (np. sprzętowa niekompatybilność) Oczywiście, że tak, dlatego jakiekolwiek udane próby dotyczyły jedynie bliźniaczych modeli: >> rozpiska-crossflashera-portowanie-softu-na-inny-model-vt1430.htm |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 5, 6, 7, 8, 9 Page 9 of 9 [ 133 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)