![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 30 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Czym się kierujesz kupując nowy telefon? |
---|
![]() |
20 Mar 2010, o 21:24 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak jak w temacie. Jeśli kupujecie telefon to na co zwracacie największą uwagę - czy na wygodę w pisaniu wiadomości SMS lub e-mail, czy na multimedia (klawisze muzyczne, głośniki, gniazdo na słuchawki, jakość dźwięku) czy może wygląd zewnętrzny telefonu? A może coś jeszcze innego? Macie na uwadze markę (Nokia, SE, itd)?
Ja na przykład wybierając telefon szukałem ze sliderem, z klawiszami muzycznymi i symbianem i koniecznie musiała to być Nokia. Bez znaczenia za to była wygoda podczas pisania wiadomości czy czas trzymania baterii. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 20 marca 2010, o 21:51 ] Może naprawdę stworzysz ankietę z najczęstszymi odpowiedziami? Będzie szybciej się zorientować. ![]() |
Last edited by kosmita1993 on 21 Mar 2010, o 12:16, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
20 Mar 2010, o 21:58 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pierwszym moim lepszym telefonem... ach najpierw muszę wspomnieć o tym, że telefony kupuje za własne, czasami ciężko zarobione pieniążki więc czasem naprawdę długo się decyduje
![]() Pisanie sms, szybkie i wygodne Dobry aparat Dotykowy z obsługą palcem Filmy Odpadło kryterium muzyczne gdyż audiofilem nie jestem ![]() |
![]() |
![]() |
20 Mar 2010, o 22:38 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja patrzę na telefon pod kątem możliwości dostosowania go "pod siebie".
Zależy mi także na jak najlepszym wyświetlaczu i w miare głośnym (żebym usłyszał jak ktoś dzwoni) "głośniczku". |
![]() |
![]() |
20 Mar 2010, o 23:04 |
NoViK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja przy kupnie telefonu zwracam uwagę na:
- wygląd - funkcjonalność - jakość dźwięku( nie ważne czy jest głośny, dźwięk musi być jak najlepszy) - awaryjność - aparat(przydaje się na klasówki z matmy:D) - wyświetlacz(musi być w miarę duży i wyraźny) To chyba wszystko na co zwracam uwagę przy kupnie telefonu ![]() |
![]() |
![]() |
20 Mar 2010, o 23:27 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc, jak teraz o tym pomyślę to moje wybory telefonów były no... dosyć dziwne.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
20 Mar 2010, o 23:46 |
espresso ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja kupując nowy telefon kieruje się głownie stylistyką i multimediami ,dobrze jest jeśli fon ma duży wyświetlacz.najbardziej odpowiada mi seria N-ek bo mają to czego potrzebuje
|
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 00:08 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Widzę że nikt nie napisał o cenie, nikt się nią nie kieruje ?
![]() Ja patrzę najbardziej na stosunek ceny do tego co tam jest w środku, ale ogólnie to zawsze patrzę na te cechy: Wygląd - bo chyba nikt nie chciałbym chodzić z 3310 nawet jeśli miałaby aparat 12mpx i była bardzo głośna i szybka ? Aparat - jak jest to jaki i czy ma AF (bez tego można żyć? ![]() Wyświetlacz - najbardziej chodzi tutaj o ilość cali ![]() Głośność Proc - minimum te 369mhz ![]() Czy jest na plat. symbian, bo bez tego też nie da się żyć Funkcjolaność Klawiatura Czy ma karte pam. Bateria Rozmiar ![]() i wiele innych mniejszych ![]() |
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 00:21 |
maciek164 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1cena
2 wygląd 3Funkcjonalność ![]() |
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 00:22 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja się kieruje
![]() Ceną Funkcjonalnością telefonu Firma Oprogramowanie i istniejące modyfikacje jeżeli ich nie ma to robie je sam ![]() Oczywiście wygląd (kolor) Wyświetlacz |
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 00:43 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
patryk napisał o cenie i od razu każdy zaczął o tym pisać
![]() w moim przypadku np cena nie ma większego znaczenia ale za to duży nacisk kładę na funkcjonalność i niezawodność, bardzo często korzystam z internetu za pomocą telefonu, robię przelewy, sprawdzam pocztę czytam informacje wiec musi być wifi i transmisja hsdpa, GPS'a też bardzo często używam, bateria nie musi być fantastyczna, w domu zawsze ładowarka jest, w samochodzie tak samo mam. od muzyki to mam akurat sprzęt w domu a w samochodzie car-audio wiec głośność nie ma większego znaczenia, a jak widzę bandę chłopaków na ulicy z telefonami w ręku i odpaloną muzyką to mnie krew zalewa ![]() |
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 02:08 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przede wszystkim wygląd, musi mi podejść. Tak samo klawiatura. Potem funkcjonalność, nie wyobrażam sobie wrócić do s40. No i niezawodność, czytając opinie w internecie. Reszta bez znaczenia;)
|
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 10:28 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za młodszego wybierałem te telefony, które najbardziej podobały mi się pod względem wizualnym. Funkcjonalność nie była ważna. Każdy dzwonił i wysyłał smsy więc spełniał moje wymagania. Z wiekiem przyszły wymagania.
Kupując ostatni telefon kierowałem się stosunkiem ceny do funkcjonalności (system). Następnie duże znaczenie miało wifi i bateria. Pierdoły typu aparat czy gps nie miały najmniejszego znaczenia, wygląd też nie ![]() |
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 10:30 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
davvid dobrze piszę, że z czasem dochodzą nowe funkcje więc i wymagania/kryteria się zmieniają
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 10:48 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupując telefon kieruję się:
Ceną (im taniej tym lepiej) Funkcjami jakie ma telefon (dla mnie telefony mogłyby być bez aparatów) Muzyka (Im głośniej tym lepiej) Gdy idę miastem nie zawsze usłyszę gdy ktoś dzwoni Wibracja (j/w gdy idę muszę czuć że telefon dzwoni/przyszedł sms itp) Rozmiary (Muszę czuć że telefon mam w kieszeni a nie jakiś kawałek plastiku który się rozdupcy po upadku) Im cięższy, szerszy tym lepiej ![]() Stosunek Cena do jakości (Im niższa cena a większa jakość tym jest lepiej) I oczywiście możliwością "tuningu" czyli różne modyfikacje SW bo lubię po prostu grzebać w telefonie ![]() |
![]() |
![]() |
21 Mar 2010, o 11:35 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Cena
2. Możliwości techniczne ( Czy jest muzyczny, aparat itp. ) 3. Opinie innych użytkowników 4. Wygląd |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 30 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)