![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 5 of 7 [ 100 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
DrWeb: Hack dla wszystkich telefonów bez certyfikatu! Metoda z 13.09.2011. |
---|
![]() |
5 Jun 2012, o 08:01 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zrób metodą TrendMicro Hack. Na pewno działa na pamięć telefonu, bo hackowałem tą metodą moją E65, w której nie mam karty pamięci
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 12:59 |
nemko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie mogę odblokować swojej Nokii C 5.00.2 z softem 071.003 z 20.05.20011r, wersja niestandardowa (nie wiem co to znaczy) 071.003.350.01 i RM-745.
Chciałem odpalić FontRoutera by zmienić czcionkę na większą i nie daje rady. Zastosowałem metodę jak w temacie. Tak dla pewności mam pytanko: co znaczy punkt 6. "Uruchom RomPatcher+ i uruchom patcha Open4all"? Ja uruchomiłem i ma Open4all RP+ ze strzałkami na niebiesko, próbowałem też z zaptaszkowaniem na zielonym tle. Może to wiana installserver.exe nieodpowiedniego do mojej wersji softu? A może powinienem zastosować jakś inną metodę? Podpowiedzcie proszę bo jestem zielony z w kwestii Symbianu. |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 13:18 |
Uruchom pacz "installserver" w ROMPatcher i usuń plik "installserver.exe" z C:\sys\bin, jeśli tam jest
![]() |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 15:31 |
Installserver też miałem zaznaczony ptaszkiem na zielonym tle. Installserver.exe usunąłem tak jak zaleciłeś, podpinając telefon do komputera. I nadal nie mogę zainstalować FontRoutera.
|
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 15:51 |
Na pewno masz włączony cały czas Open4All i InstallServer w ROMPatcher+?
|
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 16:28 |
A tego właśnie nie wiem i w związku z tym zadałem wcześniej pytanie i nie dostałem odpowiedzi.
Mam w tej chwili "Remove from auto" i dwa zielone ptaszki przy Open4All i InstallServer. Jak zrestartuję telefon zielone ptaszki zamieniają się na niebieskie strzałki. |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 16:39 |
delirein ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niebieska strzałka oznacza, że patch jest wyłączony
aktywuj oba patche, (powinny być zielone ptaszki), potem przy obu daj opcje -> Add to Auto [ Dodano: 19 cze 2012, o 16:39 ] wtedy powinna pojawić się żółta obwódka |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 17:00 |
No to już jest jaśniej, tak dla mnie jak i dla innych z podobnym poziomem wiedzy. Zółt obwódka jest.
Ale nadal lipa. Próbowałem odpalić FontRoutera z Installserver.exe w folderze C:\sys\bin i z usuniętym Installserver.exe. Przy instalacji FontRoutera miałem dwa komunikaty, że nie jest kompatybilny z telefonem i drugi błąd certyfikatu. |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 17:05 |
w c:\sys\bin ma nie być installserver.exe, a te 2 patche (open4all i installserver) mają mieć zielone ptaszki. Wtedy instalacja powinna się powieść. A komunikat o niekompatybilności nie ma znaczenia.
|
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 18:08 |
Wreszcie się udało. Wielkie dzięki Panowie
![]() Chyba pomógł restart komórki, ale installserver.exe mam w c:\sys\bin. Czyli wg instrukcji niniejszego tematu. Powiedzcie mi może, dlaczego wg Was nie powinno być installserver.exe w c:\sys\bin? |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 19:05 |
to działa na zasadzie "albo - albo"
jeśli masz installserver.exe w c:/sys/bin to nie musisz mieć patcha, i odwrotnie. Ale skoro działa to nie ma problemu ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 19:19 |
delirein wrote: to działa na zasadzie "albo - albo" jeśli masz installserver.exe w c:/sys/bin to nie musisz mieć patcha, i odwrotnie. Ale skoro działa to nie ma problemu ![]() Oki, nie będę się nad tym rozwodził. Wiem że nie to nie to miejsce, ale zapytam. Czy mógłbyś mi podać link do tematu o zmianie czcionki FontRouterem, lub może sam coś doradzić? Wszyscy tak zachwalali ten program, a tu kolejny zonk. Czcionkę wymieniłem (próbowałem kilku) i powiększyłem, i jest tak że małe literki są za małe a duże są obcinane na górze. |
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 21:39 |
tak jest przy każdej czcionce czy przy jednej konkretnej?
|
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 22:58 |
Przy każdej z trzech różnych które próbowałem było podobnie. A chciałem zainstalować jakąś normalną czcionkę tyle że większą niż firmowa nokii.
|
![]() |
![]() |
19 Jun 2012, o 23:08 |
A próbowałeś programu FontMagnifer?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next Page 5 of 7 [ 100 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)