![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Szkoła |
Previous topic | Next topic Page 6 of 6 [ 81 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Dyskusje nt. wyboru szkół, studiów i przyszłej ścieżki życiowej. |
---|
![]() |
28 Mar 2013, o 21:56 |
WojtekGr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo Jencuś pytał czy lepiej wybrać TI czy inną szkołę. No to obrałem profil pod Informatyke. LO vs. Informatyka tak ogólnie nigdy nie będzie roztrzygnieta bo każdy profil jest inny i trudno byłoby znaleść coś po Technikum humanistycznym
![]() ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
28 Mar 2013, o 22:49 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mati91 wrote: Mam tytul technik logistyk i zdana mature. Ja też. Raz nawet dla 'żartu' złożyłem CV na takie stanowisko. Przyjęli mnie na wózkowego ![]() Zawód fajny, ale pracodawcy wymagania mają pr***ebane ![]() |
![]() |
![]() |
31 Mar 2013, o 14:01 |
Onet.pl wrote: Jakich ludzi obecnie najbardziej poszukują przedsiębiorcy? Technikum i szkoła zawodowa to teraz najlepsze kierunki drogi zawodowej dla młodzieży. Oferty dla ludzi z niższym wykształceniem stanowią większość. - Na przestrzeni ostatnich kilku lat zauważamy, że trend ten utrwala się. Co prawda ogłoszenia pracy skierowane do osób z wyższym wykształceniem częściej trafiają do Internetu niż do Urzędów Pracy, ale i tak jest ich generalnie mniej – podsumowuje Krzysztof Inglot Dyrektor Działu Rozwoju Rynków w Work Service S.A. |
Last edited by WojtekGr on 31 Mar 2013, o 14:01, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
31 Mar 2013, o 15:19 |
Romland ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja obecnie jestem w 1 klasie technikum informatycznego. Radzę sobie, ale nie powiem, że jest łatwo ( w szczególności rozszerzona matma przy 3 h w tygodniu). W tej szkole nie ma możliwości wyboru specjalizacji, tak więc pozostaje tylko dalsza edukacja po skończonym 4 letnim cyklu nauczania w szkole średniej. Co do nauki programowania to raczej na własną rękę, bo w szkole to tylko podstawy są, a słyszałem, że na studiach informatycznych też tak jest.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 31 marca 2013, o 15:56 ] Zależy gdzie, ale raczej tak. |
![]() |
![]() |
31 Mar 2013, o 15:28 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wojtek z tym technikum to jestem w stanie sie zgodzić, ale ogłoszenia o wymaganym min wykształceniu zawodowym to jedno na milion ogłoszeń pojawiających sie...
![]() |
![]() |
![]() |
31 Mar 2013, o 15:43 |
Po co ogłoszenia dla zawodówek, jak uczniowie zazwyczaj idą tam gdzie mają praktyki ( chyba że się nie sprawdzają i pracodawcy ich nie chcą. Nie moja wina
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Page 6 of 6 [ 81 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Szkoła |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)