Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Ogłoszenie

Forum NokiaHacking.pl obchodzi swoje 16. urodziny! Image

Previous topic | Next topic
Page 8 of 9 [ 122 posts ]
Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next
Print view
Write comments Post new topic

Dyskusje o samochodach.

Post Re: Dyskusje o samochodach. 30 Jan 2011, o 21:54

Male - 30%  Posts/Topics78/17  Reputation point 59 
Offline  Profile  WWW   
Windows XP Chrome
P.S. do tego jak mnie Przemek zrypał - takie jest moje zdanie. Trabant to nie pasja, helmut to złom, i to jest moja opinia na ten temat. Nie, nie posiadam auta własnego choć w każdej chwili mam do dyspozycji Nissana Almerę Tino '03. Prawie jak moja, bo stoi nieużywana u chrzestnego w firmie. Nie, rodzice mnie nie utrzymują, chyba że można tak nazwać to że raz na jakiś czas dostanę jakąś czekoladę czy coś z tym stylu. Prowadzę serwis GSM, który mnie utrzymuje...

A koniec OT, A6 fajne autko, śliczne wręcz :) Ale na silniki musisz uważać w TDi

Last post
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 1 Feb 2011, o 02:39

Male - Expert  Posts/Topics1576/61  Reputation point 3148 
Offline  Profile   
Windows XP Firefox
born2die wrote:
Troche żeś w niego władował ale czy nie jest za cieżki? Bo ładujesz w niego pro sprzęt a masa i tak go spowalnia

co byś chciał w nim odchudzać??, większość elementów które podmieniam jest już wykonane z lżejszych materiałów, pozatym co ma go spowalniać, seryjna masa to ok 1100kg, przy mocy jaką teraz ma ok 165hp i 200nm nie ma tragedii, nie będę rezygnował z klimy lub tylnych siedzeń dla 20kg których nie zauważę a unieprzyjemni mi życia. wolę mieć pełny stuff i trochę więcej mocy. poza tym z czasem wpakuję mu turbinkę, dmuchę ok 7psi i na pewno go żadna masa nie będzie już tak "spowolniała".

born2die wrote:
Napewno A6 c4 2,5TDI 140 km ma popowtryskiwacze czyli układ który jest droższy i cięższy w utrzymani

jak coś to POMPOWTRYSKIWACZE, większych bzdur nie słyszałem jeszcze, pompowtryskiwacze w cygarze, w dodatku w silniku AEL... brawo tam jest tylko pompa ciśnieniowa przy silniku, nazywana "wtryskowa" pozatym ten silnik jeździ praktycznie na wszystkim bez problemów: rzepak. opał, ropa, itd. ale od czasu do czasu warto wlać mu jakieś premium na odmulenie;)
born2die wrote:
zaznaczę, że jeden popowtryskiwacz kosztuje nowy 2,500tyś wiec

2,500tys to będzie jakieś, 2,5mln:D drogie masz źródła, pompowtryski idą w nowszych silnikach, np 1,9tdi 130hp lub 2.0tdi 140hp i kosztują ok 500pln za sztukę - nowy boscha.
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 1 Feb 2011, o 15:01

Male - Friend  Posts/Topics840/175  Reputation point 1288 
Offline  Profile   
Windows XP Chrome
Quote:
2,500tys to będzie jakieś, 2,5mln:D drogie masz źródła, pompowtryski idą w nowszych silnikach, np 1,9tdi 130hp lub 2.0tdi 140hp i kosztują ok 500pln za sztukę - nowy boscha.
A jak w 2,5TDI 140KM ? , podobna cena czy taka którą napisał born2die

Nie chcę wersji 90 km ponieważ mam mercedesa 2.5 90km ( co prawda pojemność większa i bez turbiny , ale osiągi chyba takie same albo trochę słabsze niż 1.9TDI 90 km w audi) i jego v-max to 150-160 km/h co prawda czego więcej chcieć od 20 letniego samochodu z bardzo dużym przebiegiem ale już nawet ta a6 c4 ojca kolegi jak podczepi lawetkę i naładuje na nią , drewna czy czegoś w tym stylu samochód poprostu się muli a już co innego 140 km. Co do tego mechanika , to jak pracuje w autoryzowanym serwisie audi to się chyba zna , kolega taty od 10 lat serwisuje swoją a6 i nie ma z nią większych problemów , wychodzi na podwórko jest mróz -20 stopni i samochód odraz odpala .
Wiele razy na giełdzie samochodowej przyjeżdżają sobie mercedesy takie jak u mnie z udokumentowanym przebiegiem 200 tys km i nawet na nagrzanym silniku w lato samochód nie da rady odpalić a ma zaledwie 200tys km.

wasiesto, widzę że siedzisz nie tylko w telefonach , wiec napisz czy opłaca się brać taką a6 c4 140km ?
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 1 Feb 2011, o 15:37

Offline  Profile   
Windows XP Firefox
czaro1514 wrote:
A jak w 2,5TDI 140KM ? , podobna cena

taniej, komplet kosztuje ok 1800zł a jest ich 6sztuk.
czaro1514 wrote:
nawet na nagrzanym silniku w lato samochód nie da rady odpalić a ma zaledwie 200tys km.

często to tylko jest kwestia ustawienia kątu wtrysku.

czaro1514 wrote:
wasiesto, widzę że siedzisz nie tylko w telefonach , wiec napisz czy opłaca się brać taką a6 c4 140km ?

hehe tak, ogólnie jestem bardzo techniczny i motoryzację baaardzo lubię.

co do tego audi to twoja decyzja, osobiście znam osoby które śmigają 2,5tdi czy to audi czy bmw lub mercem i nikt nie narzeka. ja nie lubię dieslów, diesel to dla mnie nie silnik tylko jakiś klekot, fakt nowe silniki wyspkoprężne imponują osiągami ale to dalej diesel. może i ekonomiczna jazda ale potem każda naprawa jednak daję się poczuć po kieszeni, nawet sama eksploatacja jest droższa. rozrząd do benzynowca np 500zł, do diesla 1500zł.
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 1 Feb 2011, o 17:00

Offline  Profile   
Windows XP Chrome
wasiesto, a jeszcze jedno pytanko tym razem odnośnie VW , czy w Passacie B5/B5 FL można przeobić te aluminiowe zawieszenie na stalowe ?
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 2 Feb 2011, o 00:23

Offline  Profile   
Windows XP Firefox
czaro1514, chodzi ci o wahacze??

być może się da przerobić, tylko po co?? z tego co wiem to są jeszcze jakieś wersje wzmacniane
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 2 Feb 2011, o 13:22

Offline  Profile   
Windows XP Chrome
wasiesto, tak chodzi o wahacze. Wiem że są wzmacniane bo sąsiad miał ale to jednak będzie dalej aluminium , a jazda po nierównych nawierzchniach je wykończy ponieważ mój ojciec często jeździ do lasu bo prowadzi tartak i te aluminium się łatwo wyrobi , np. mercem już lata cztery lata i narazie tylko przeguby na wale wymieniał i inne podstawowe rzeczy. Ale te przeguby to przez to że on już troszku stary i za duży przebieg, i tak dobrze że tyle wytrzymał. Więc passat na stalowych wahaczach był by super dlatego pytam się czy one do niego sa ?
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 2 Feb 2011, o 15:14

Male - Friend  Posts/Topics824/56  Reputation point 501 
Offline  Profile   
Windows XP Firefox
Źródła mam dobre jak mówłem mój tata jest kierownikiem serwisu samochodowego nadodatek bosha więc chyba wiem lepiej co ile kosztuj :/
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 2 Feb 2011, o 15:22

Offline  Profile   
Windows XP Firefox
born2die wrote:
Źródła mam dobre jak mówłem mój tata jest kierownikiem serwisu samochodowego nadodatek bosha więc chyba wiem lepiej co ile kosztuj :/

na pewno takie ceny to chyba tylko w tym serwisie.

[ Dodano: 2 lut 2011, o 14:22 ]
czaro1514 wrote:
wasiesto, tak chodzi o wahacze. Wiem że są wzmacniane bo sąsiad miał ale to jednak będzie dalej aluminium , a jazda po nierównych nawierzchniach je wykończy ponieważ mój ojciec często jeździ do lasu bo prowadzi tartak i te aluminium się łatwo wyrobi

nie chodzi tutaj o wahacze i z czego są zrobione. wyrabiają się tulejki, swożnie, ogólnie elmenty gumowe i elastyczne.
mona wymienić na takie wykonane z poliuretanu, ja u siebie tak zrobiłem z poduszkami silnika i wszystkim co gumowe w zawieszeniu
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 2 Feb 2011, o 15:52

Male - Sponsor  Posts/Topics9190/98  Reputation point 6525 
Offline  Profile 
Windows XP Firefox
czaro1514, kup nive i się nie bedziesz zawieszeniem przejmował :mryellow:
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 2 Feb 2011, o 15:57

Male - Friend  Posts/Topics824/56  Reputation point 501 
Offline  Profile   
Windows XP Firefox
Kolego to jest cena standardowa bosha wiec nie wiem w jakim ty swiecie zyjesz?
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 2 Feb 2011, o 16:39

Male - 40%  Posts/Topics132/34  Reputation point 109 
Offline  Profile   
Windows XP Opera
Ja osobiście nie jestem jakimś zagorzałym fanet motoryzacji ale mój ojciec jest mechnikiem, co do turbin zgodze się że lecą i to dość często i jest to koszt duży , ale nie wiem skąd ta cena popmowtryskiwacza skoro tyle co napisałeś czyli koło 2,5 tys to cena kompletu a nawet taniej.Pozatym obydwa silniki są prawie tak samo wrażliwe na olej napędowy.
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 3 Feb 2011, o 18:38

Offline  Profile   
Windows XP Chrome
He he , sobie przeglądałem allegro ... - http://moto.allegro.pl/mercedes-200d-w1 ... 76539.html
Najlepszy fragment z którego mało z krzesła nie spadłem
Quote:
(jakiś ch.. mi otarł przy parkowaniu)
Quote:
Trzeba misę wymienić lub zakleić (koszt kleju 20 zł)
Quote:
-z lewego tylnego koła schodzi powietrze, jednak podpowanie raz na tydzień załatwiało sprawę
-przydałoby się pranie tapicerki

[ Dodano: 3 lut 2011, o 17:38 ]
No i właśnie dziś stałem się posiadaczem fajnej Audi A6 C4 90km prosto z niemiec.
Oto fotka

Image
Narazie nie mam jej w domu bo do mnie jedzie xD , ale pewnie mietek będzie mój xD
Last edited by czaro1514 on 3 Feb 2011, o 18:38, edited 1 time in total.
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 3 Feb 2011, o 18:57

Offline  Profile   
Windows XP Chrome
Quote:
pewnie od faszystowskiej 70-cio letniej dziewicy która jeździła nim dwa razy w miesiącu na kółko różańcowe i w każdą niedziele do kościoła
Tylko czemu zamek zewnętrzny jest tylko po stronie angielskiej a samochód po otworzeniu drzwi pasażera uznaje że drzwi kierowcy są otwarte?
he he od pierwszego właściciela ( ale czy to był dziadzia czy babcia tego nie wim xD ) , w 2002r było 70tys km przebiegu a teraz 186 tyś xD ( ja w motorku przez wakacje wbiłem 3800 km :P )
Reply with quote 

Post Re: Dyskusje o samochodach. 3 Feb 2011, o 19:10

Male - Sponsor  Posts/Topics9190/98  Reputation point 6525 
Offline  Profile 
Windows XP Firefox
hmmm, czyli wychodzi ze auto było jeżdzone tylko ok. 15 tyś km rocznie od 2002 do teraz. :hmm: trochu mało, no chyba że jeździł ktoś taki jak mój dziadek, 120tyś przez 20 lat a od pucowania to już lakier schodzi xD
Zobacz czy książka serwisowa nie ma nadruku "Printed in China, 2008" na początku albo końcu xD

Reply with quote 

Write comments  Post new topic
Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 8 of 9 [ 122 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest