Piszę w dziale soft chociaż nie jestem pewien czy problem nie leży po stronie sprzętu. Mianowicie występuje u mnie problem opisany
tutaj. Być może użytkownicy posiadający funkcję fonoteki niekoniecznie w tym modelu mogliby się wypowiedzieć jak to u nich działa. Moim zdaniem u mnie początkowo działało to poprawnie tzn. fonoteka była budowana tylko po wymianie karty albo dograniu plików. Obecnie mam tak, że po włączeniu telefonu, gdy wchodzę do odtwarzacza, to stwierdzam, że fonoteka jest pusta. Po chwili następuje skanowanie i jest ona budowana od nowa, czyli na koniec mam komunikat, że dodano np. 500 utworów a nie informację, że fonoteka jest aktualna i nic nie dodano. Taki cyrk po każdym wyłączeniu i włączeniu telefonu. Oczywiście mowa o normalnym wyłączeniu i włączeniu bez wyjmowania baterii i karty pamięci. W NC oczywiście nie potrafią mi tego naprawić no bo jak można naprawiać sprzęt jak się nie ma minimum wiedzy o tym jak powinien on działać. Wymienić moduł wyczepny z płytki lub wgrać soft BOX'em może każdy. Każda inna naprawa jest już dla nich zbyt skomplikowana. Dlatego wpisuje się w opisie naprawy/usterki jakieś bzdury zupełnie niezgodne z opisem klienta żeby tylko skasować kasę za "naprawę" (której nie było) od Nokii. Z tego co wiem to duże autoryzowane centra serwisowe są chyba tylko dwa: Regenersis, Sacel. Oba szczerze odradzane przez użytkowników jak się poczyta na forach (np. Regenersis odsyła podobno wiele telefonów z anulowaną gwarancją, że niby były zalane).