![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 3 of 4 [ 49 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Gdy brak firmware do Twojej komórki - soft via Phoenix. |
---|
![]() |
1 Jan 2011, o 13:16 |
armanipn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu_Polowin wrote: armanipn, ściągnij najnowszą wersje v21 Gdzie mogę ją znaleźć? Pozdrawiam i dziekuje |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Jan 2011, o 00:24 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Navifirm , Bluenokia.
|
![]() |
![]() |
2 Apr 2011, o 17:55 |
alex22be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam wszystkich,używam Phoenixa do zmiany języka w Nokiach od dłuższego czasu z powodzeniem,trafiłem na model 2710c (navi) i niestety -cannot connecting a RM-xxx a major package zainstalowany ,próbowałem też ściągać prze phoenixa i to samo.Czuję że z X3-2 będzie to samo,choć jeszcze nie próbowałem.Ktoś ma pomysł dlaczego?Pozdrawiam wszystkich. Phoenix Service Software 2008.44.005.36625,kabel USb sprawny w innych Nokiach działa prawidłowo.
|
![]() |
![]() |
2 Apr 2011, o 17:56 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
alex22be, Zainstaluj phoenixa z 2011 najlepsza wedlug mnie jest wersja z lutego .
|
![]() |
![]() |
27 Apr 2011, o 23:54 |
PeVoo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kamilloi wrote: 1) Image - tu podajemy adres do pliku z rozszerzeniem mcusw 2) PPM - tu podajemy adres do pliku z rozszerzeniem PPM_* ( za gwiazdką kryje się dowolna litera ale dla nas ważna jest b więc szukamy pliku ppm_b) 3) content - tu podajemy adres do pliku z rozszerzeniem .image_* (za gwiazdką kryje się z reguły nazwa operatora lub .image_b dla softu niebrandowanego ) Mój Phoenix ściągnął 8 plików o rozszerzeniach takich jak: fpsx (3 szt.), dcp, vpl, bin, C00, V38. Nie mam takich plików jak w cytacie. Gdzie mam powciskać które pliki w opcjach? (Image, PPM, Content, ADSP, APE Variant, APE Userdisk) ?? ![]() Dzięki. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 kwietnia 2011, o 22:59 ] Bo tamte pliki są dla S40, a Ty mówisz o Symbianie. Coś na ten temat jest tu: dyskusja-o-plikach-softu-ktory-za-co-odpowiada-vt8791.htm [ Dodano: 27 kwi 2011, o 23:54 ] Może sprecyzuję swoje pytanie jeszcze raz... Mam następujące pliki, które ściągnął mi Phoenix: Moja N97 pochodzi z regionu bez języka polskiego, ale jest spolszczona (kiedyś zrobiłem to przez NSS, ale teraz już to nic nie daje - chcę wgrać system całkiem od nowa żeby usunąć z niego błędy). Opcja Firmware Update nie wypełnia mi Product Code (próba wyboru pokazuje błąd "Neither DP1.0 nor DP2.0 was found for the Product, or the Product cannot be identified."). Usiłuję zrobić to przez przycisk Options, ale nie wiem który plik gdzie mam wstawić. Czy ktoś wie który plik w które pole ma iść?? (pola do wypełnienia: Image, PPM, Content, ADSP, APE Variant, APE Userdisk) |
![]() |
![]() |
28 Apr 2011, o 09:33 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakie pola? Zainstaluj paczkę i wgraj. W ogóle to te pliki wgrywasz:
Image: RM-505_22.0.110_prd.core.C00 PPM: RM-505_22.0.110_prd.rofs2.V38 PPM: RM-505_22.0.110_C01_prd.rofs3.fpsx Content: RM505_507_22.0.110_uda_1_001.uda.fpsx Content: RM505_APE_ONLY_ENO_09w23_v0.072.fpsx |
![]() |
![]() |
29 Apr 2011, o 14:20 |
Wodnik Szuwarek wrote: Jakie pola? Zainstaluj paczkę i wgraj. W ogóle to te pliki wgrywasz: Image: RM-505_22.0.110_prd.core.C00 PPM: RM-505_22.0.110_prd.rofs2.V38 PPM: RM-505_22.0.110_C01_prd.rofs3.fpsx Content: RM505_507_22.0.110_uda_1_001.uda.fpsx Content: RM505_APE_ONLY_ENO_09w23_v0.072.fpsx No tak. Tyle, że w tym oknie dialogowym masz tylko jedno pole Image, jedno PPM i jedno Content, więc po 2 pliki nie wciśniesz... No, natomiast udało mi się go zmusić do wgrania tej paczki inną metodą (którą gdzieś znalazłem w necie) - może się komuś przyda: wystarczy utworzyć mu w katalogu Phoenix\Products katalog RM-505 (nazwa softu) i tam wgrać wszystko co ściągnął gdzieś zupełnie indziej. Wtedy działa przycisk do wyboru produktu i nie trzeba się w ogóle zastanawiać który plik gdzie - samo idzie z automatu. Skasowałem tylko ten od Memory Card (bo jak wywnioskowałem - być może błędnie - wyczyściłoby mi to moją pamięć z plikami 32GB). Poszło i telefonik jest sprawny i po polsku. ![]() PS: Nie wie ktoś co się stało z takim programikiem jak Mobile Guard?? Był na OVI Store darmo, a teraz nie mam go nawet w historii pobierania... ![]() |
![]() |
![]() |
29 Apr 2011, o 14:28 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
PeVoo wrote: Tyle, że w tym oknie dialogowym masz tylko jedno pole Image, jedno PPM i jedno Content, więc po 2 pliki nie wciśniesz... W Phx 2011 nie ma żadnych pól, tylko są listy plików. |
![]() |
![]() |
29 Apr 2011, o 15:06 |
pawelooss wrote: PeVoo wrote: Tyle, że w tym oknie dialogowym masz tylko jedno pole Image, jedno PPM i jedno Content, więc po 2 pliki nie wciśniesz... W Phx 2011 nie ma żadnych pól, tylko są listy plików. Możliwe. Ja jestem szczęśliwy, że po 2 dniach walki udało mi się zainstalować JAKĄKOLWIEK wersję Phoenixa po tym jak odinstalowałem poprzednią... Musiałem ręcznie kasować DLLki i czyścić rejestr ze wszystkiego co związane z Phoenixem, a ludzie pisali że jedyna możliwość w takim przypadku to reinstalacja Windowsa... |
![]() |
![]() |
29 Apr 2011, o 15:09 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ale w liście plików masz "Add" i wtedy dodajesz wpisując jeszcze jeden PPM i jeszcze jeden content.
|
![]() |
![]() |
16 Apr 2012, o 16:18 |
lukaszk1234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jest jakas mozliwość zmiany jezyka w nokii 6280 poniewaz nie znajduje product code phoenixem dla niej. Znajduje dla modelu 6288 czy mozna uzyć product code z tamtego modelu?? robil to ktos??
|
![]() |
![]() |
16 Apr 2012, o 16:24 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak, w tym przypadku można spokojnie użyć PC z 6288. Traci się wtedy bodaj IrDę i MMS-y, poza tym wszystko bangla.
|
![]() |
![]() |
22 Jun 2012, o 15:59 |
luki_1090 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Posiada ktoś firmware do Noki N97 mini ale RM-555? Pobieranie w Phoenix i Navfirm też nie skutkuje wgraniem nowego softa bo wyskakuje błąd z plikiem *8.fpsx którego nigdzie nie mogę znaleźć. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
8 Sep 2012, o 20:59 |
kawales95 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy zadziała to też na Omni HD z systemem symbian S60v5??
|
![]() |
![]() |
8 Sep 2012, o 21:27 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie. Powyższa metoda tyczy się tylko Nokii
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next Page 3 of 4 [ 49 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)