![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 1 of 4 [ 49 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Gdy brak firmware do Twojej komórki - soft via Phoenix. |
---|
![]() |
19 Apr 2009, o 21:48 |
kamilloi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alternatywna wersja instrukcji: gdy-brak-firmware-do-twojej-komorki-soft-via-phoenix-vt38-45.htm#p521023
Zdarza się i tak że czasami wychodzi nowy soft i nie ma do niego brandów. Jeżeli tylko wyszły i są już w NSU to na 99% da się je ściągnąć Opisze jak to zrobić Po pierwsze odpalamy phoenixa ( w moim przypadku internal ale to bez różnicy) Klikamy menu: W nowo otwartym oknie kolejno: 1) Wpisujemy nasz Product Code. 2) Klikamy Download. tyle Teraz trzeba przeflashować nasz telefon ściągniętym softem dobrze było by posiadać paczkę major (główną) którą dużo łatwiej zdobyć (dzięki niej będziemy w stanie wykryć telefon) bez paczki nie próbowałem 1) Podpinamy telefon 2) klikamy skrót klawiszowy ctrl +r (wykryje telefon) 3) otwieramy menu flashing >> firmware update 4) klikamy options 5) w nowym oknie kolejno podajemy ścieżki do ściągniętych plików 1) Image - tu podajemy adres do pliku z rozszerzeniem mcusw 2) PPM - tu podajemy adres do pliku z rozszerzeniem PPM_* ( za gwiazdką kryje się dowolna litera ale dla nas ważna jest b więc szukamy pliku ppm_b) 3) content - tu podajemy adres do pliku z rozszerzeniem .image_* (za gwiazdką kryje się z reguły nazwa operatora lub .image_b dla softu niebrandowanego ) klikamy ok i flashujemy normalnie W razie kłopotów z flashowaniem operacje powtarzamy w trybie refurbish Ściągnięte pliki powinny leżeć w katalogu z Phoeniksem w folderze Products / RM_*** (za gwiazdkami kryje się kod modelu telefonu) Copyleft 2009 kamilloi wszystkie prawa odwrócone (jeżeli łaska zamieść mojego nika bo nie po to produkuję sie na forum żeby być pominiętym przy oklaskach) |
Last edited by kamilloi on 5 Sep 2009, o 16:19, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 21:36 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A mi podczas ściągania softa do mojej 6280 phoenix wywala taki błąd :
(21012) Product code not found HRESULT 0x00005214 (21012) Co mam zrobic ??? |
![]() |
![]() |
30 Mar 2010, o 21:42 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu_Polowin, upewnić się, czy wpisałeś poprawny.
Wskazówka: Model 6280 nie jest już obsługiwany, musisz wziąć PC od 6288. |
![]() |
![]() |
1 Apr 2010, o 00:03 |
A mam pytanie czy jak zmienię PC na ten od 6288 to NSU zobaczy moją 6280 bo jak już kiedyś zmieniałem PC na 6288 i go nie widział.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 31 marca 2010, o 19:00 ] Jeśli faktycznie Ci się wszystko dobrze podmieni, to powinien wykryć, jako 6288. [ Dodano: 31 mar 2010, o 19:10 ] I zmieniłem PC na 6288 i NSU wywala mi błąd że telefon jest nie obsługiwany czy jakoś tak co mam zrobić? Pomóżcie z góry dziękuje... [ Dodano: 1 kwi 2010, o 00:03 ] Proszę o pomoc |
![]() |
![]() |
1 Apr 2010, o 01:39 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z tego co wiem to z powodu problemów technicznych zaraz po premierze NSU właśnie dla 6280 i potem 6288 aktualizacja została wyłączona. Później chyba ktoś stwierdził że skoro nie powstają nowe softy, telefon jest mało popularny i nieprodukowany to nie będą tego naprawiać. I tak już zostało do dziś że te telefony nie są obsługiwane przez NSU i chyba nawet na serwach nokii nie ma do niego softów
![]() |
![]() |
![]() |
1 Apr 2010, o 09:26 |
A szkoda bo tym sposobem chciałem sobie wgrać softa od 6288
![]() |
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 09:40 |
pucoas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. W navifirm jest dostepny soft 07.91 na moja nokie 5130xm. Czy jest szansa ze sciagne polski jezyk do tego softu? w NF nie ma dostepnego polskiego brandingu. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
1 May 2010, o 09:52 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak podasz polski product code to będziesz miał soft po polskiemu...
|
![]() |
![]() |
15 Jun 2010, o 13:19 |
patrix11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, chciałem zapytać o kilka szczegółów, na screenie w ścieżce jest RM-237 a ja na swojej 5800XM mam RM-356 to ma znaczenie? Po za tym nie mogę znaleźć pliku z rozszerzeniem mcusw (szukam w folderze RM-237).
Chcę tylko wgrać polski język. Trafiłem tu z tego tematu. Oprogramowanie zaktualizowałem do V 40.0.005 Ovi Suite'm. |
![]() |
![]() |
15 Jun 2010, o 13:28 |
RM- to oznaczenie modelu, dla każdego jest inne.
|
![]() |
![]() |
2 Oct 2010, o 13:33 |
grassofobik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
2 Oct 2010, o 13:34 |
grassofobik, to stara metoda, obecnie lepiej użyć programu NaviFirm.
|
![]() |
![]() |
2 Oct 2010, o 21:40 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak dobrze zauważyłem od ostatniego flashowania najnowsze wersje Phoenixa 2010 nie mają tej opcji.
![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
![]() |
10 Oct 2010, o 13:52 |
faramith ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem, gdy przechodzę do flashing ->firmware update i następnie klikam na options to telefon zostaje jakby odłączony od PC (słychać dźwięk odłączanego urządzenia USB), program go przestaje wykrywać a w telefonie ekran robi się czarny i pomaga tylko wyciągnięcie baterii, próbowałem kilka razy i za każdym razem jest to samo. Ktoś wie co z takim fantem zrobić ?
|
![]() |
![]() |
27 Oct 2010, o 20:06 |
grassofobik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss wrote: grassofobik, to stara metoda, obecnie lepiej użyć programu NaviFirm. możeszpokazac instrukcje flashowania NaviFirm'em bo nie moge znalesc, juz z miesiac czasu proboje odbandrowac tel i lipa ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 października 2010, o 20:12 ] Instrukcja jest w tym samym temacie, co program. Ale obsługa jest tak banalna, że ciężko samemu nie wpaść. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4 Next Page 1 of 4 [ 49 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)