Witajcie, następuje powoli ta chwila, gdy można już myśleć o wymianie telefonu. Pod spodem wszystko wyjaśniam i zadaję pytania, które stanowią jakiś problem.
1. Ktoś się orientuje przed iloma miesiącami do zakończenia zobowiązania można przedłużyć umowę w mixturze (play)? Aktualnie zostało mi 150zł (policzyłem już uregulowanie za kwiecień).
2. Moja misja wygląda tak, biorę telefon do 100zł w mixturze (30zł na 30 miesięcy) i sprzedaję. Dlatego musi to być najlepsza oferta o tych specyfikacjach, żeby jak najwięcej zyskać. Więc... jaki telefon?
3. Po sprzedaniu telefonu liczę na zysk 400zł (oczywiście około, to jest takie minimum) i kupuję coś. Głównych konkurentów nie mam, ze względu na miłowanie marki Nokia zmierzam ku WP, a ze względu na innowacyjność i modę zmierzam ku Androidowi. Jeśli chodzi o pierwsze, Nokia 610 ma zaskoczyć ceną, która będzie mi odpowiadała, za to nie wiem czy spadnie cena 710, bo aktualna jest za wysoka. Jeśli chodzi o Android to przespałem cały szał, podobnie jak fińska firma, nic nie wiem - liczę tutaj na Was. Telefon oczywiście musi być lepszy od N5530 w aspektach takich jak: wyświetlacz, RAM, GPS. Fajnie by było mieć możliwość korzystania z Aero2 (czyli musi posiadać chyba jakieś częstotliwości, ale nie wiem jakie one są). Telefon będzie służył głównie do internetu. QWERTY niepotrzebne, jak można się domyślić chodzi mi jedynie o telefon dotykowy. Musi być szybki i funkcjonalny, ale jestem zwolennikiem minimalizmu. Nie wiem co jeszcze napisać, wyjdzie w praniu. Cena to oczywiście 500zł, z minimalną nadwyżką może być, ceny wolnego rynku (będzie kupowany na allegro).
Pozdrawiam,
adrian219.