![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 3 of 18 [ 266 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Hackowanie nowych firmware S60v3/v5, S^3 przez flashowanie - metoda by PNHT. |
---|
![]() |
10 Jun 2010, o 21:07 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tiamant wrote: Nie chwalę się problemami z downgrade'em, bo nie mam żadnego powodu do dumy. Nie odebrałeś lekkiej nutki ironii, nie wszystko należy brać tak dosłownie. ![]() Tiamant wrote: nie daje pożądanego efektu Może ten plik z hackiem to fake? BTW, na E52 wyszedł już co najmniej soft 34.x (choć wątpliwe, że wariant Orange już jest, ale to jest nieważne, można wgrać niebranodwany, i lepiej). |
Last post |
![]() |
![]() |
11 Jun 2010, o 23:17 |
sebarkh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sek1_1 wrote: Siema, oto sposób jak zhakować N97 mini z wersją oprogramowania 11.0.102 EMEA RM-555. Nie mogłem złamać zabezpieczeń HelloOX'em w wersji 2.03 i 2.04 beta, proces zatrzymywał się na "Installing root certificate". Próbowałem kilkanaście albo nawet więcej razy bez skutku... Poszukałem zhackowanego pliku RM555_11.0.102_uda_1_001.uda.fpsx i po całej operacji działa ![]() ![]() (...) Link do zmodyfikowanego pliku, który należy podmienić: RM-555 v11.0.102 Skąd wziąłeś oryginalny firmware? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 11 czerwca 2010, o 22:28 ] Można go pobrać przez program NaviFirm - szczegóły i link w dziale programy na komputer. [ Dodano: 11 cze 2010, o 22:49 ] Właśnie że nie można go pobrać przez navifirm. Proszę sprawdź zanim odpowiesz. Najwyższa wersja to ...045 [ Dodano: 11 cze 2010, o 23:17 ] Niestety tego firmware'u nie da sie pobrac [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 11 czerwca 2010, o 23:24 ] OK, nie sprawdziłem tego, poszukaj w internecie całych paczek z nazwą pliku, która może nawet widnieć na płatnej stronie. I nie cytuj całych postów, bo nie da się czytać. ![]() |
![]() |
![]() |
11 Jun 2010, o 23:27 |
Trzeba poszukać w Google paczki oznaczonej "RM-555_EMEA_11.0.102_v3.0", czyli wpisać to wyrażenie i wchodzić na kolejne strony, licząc że któraś z nich okaże się darmowa.
|
![]() |
![]() |
11 Jun 2010, o 23:49 |
pawelooss wrote: Trzeba poszukać w Google paczki oznaczonej "RM-555_EMEA_11.0.102_v3.0", czyli wpisać to wyrażenie i wchodzić na kolejne strony, licząc że któraś z nich okaże się darmowa. czy muszę zmienić product code najpierw? bo mój product code to 0593894, ze strony a2phone.com wynika, że mój firmware to: http://www.a2phone.com/nokia-n97-mini-r ... -102-v3-05 A ten który Ty proponujesz to inny firmware. Dla innych Product Codów. |
![]() |
![]() |
12 Jun 2010, o 00:07 |
Najważniejsze w Product Code to to, by miało oznaczenie Euro3, czyli polski język. Inne warianty różnią się między sobą może jedynie... wrzuconymi tapetami. Nie mniej jednak możesz szukać w Google wg nazwy tamtej paczki "RM-555_EMEA_11.0.102_v3.05".
|
![]() |
![]() |
15 Jun 2010, o 15:20 |
No i zapłaiłem i mam ten firmware 3.05 do Navi Edition kupionej w Saturnie tydzień temu. Mam dostęp do http://wvv.a2ph0ne,com/ jakby ktoś potrzebował coś z tej strony to proszę o sygnał.
|
![]() |
![]() |
20 Jun 2010, o 15:17 |
pabllo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A u mnie nie chce załadować softu ? A robie wszytsko tak jak w info.
|
![]() |
![]() |
30 Jun 2010, o 20:18 |
Mati91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzisiaj znalazłem trochę więcej czasu i w końcu mam złamany system. Sposób opisany przez Paweeloosa jest bardzo pomocny, bo wyrabianie certyfikatu nie wystarczy
![]() |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 22:08 |
salam.20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam pytanko, może głupie ale bez tego nie zadziałam przy moim fonie. Czy przy tej metodzie traci się wszystkie dane zapisane na telefonie i czy dochodzi do tego wyczyszczenie karty pamięci? Nie jestem pewien, bo przy JAFie się kasuje. Z góry dzięki za odpowiedź.
|
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 07:26 |
Karty nie, ale dla wszelkiej przezorności możesz przecież ją wyciągnąć.
|
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 12:18 |
salam.20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak, wiem że mogę wyciągnąć, ale on tam jakieś foldery chyba robi. Czyli, że pamięć telefonu czyści?
|
![]() |
![]() |
15 Jul 2010, o 13:49 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
salam.20, pamięć telefonu jest czyszczona za każdym razem.
Jeżeli chodzi o kartę pamięci to zależy od softu na dany telefon. Jeżeli w opcjach flashowania (Phoenix) na liście wgrywanych plików będzie plik o typie "Mem. Card Content" to znaczy że zawartość tego pliku zostanie wgrana na kartę pamięci (a przed wgraniem jego zawartości prawdopodobnie sformatuje kartę). W takim przypadku musisz albo usunąć ten plik z listy, albo zwyczajnie wyjąć kartę na czas flashowania. Jeżeli natomiast nie ma takiego pliku na liście to nie musisz wyciągać karty. salam.20 wrote: ale on tam jakieś foldery chyba robi Spokojnie, nie są one potrzebne do prawidłowego działania telefonu (i karty pamięci). |
![]() |
![]() |
13 Aug 2010, o 18:39 |
Carmac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam nadzieje że będzie kiedyś opcja hackowania helloxem softa v21 w nokia 5230.
Ponieważ próbowałem hackować tak jak tu jest napisane, wszystko spoko fajnie doszło do końca pisze ze się udało i chce włączyć telefon a on zawibrował i tyle żadnej innej reakcji. Tyle dobrze ze od razu zaskoczył przy dead flash bo bym się wnerwił jak bym się miał bawić ![]() |
![]() |
![]() |
14 Aug 2010, o 08:12 |
loololek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam, probuje złamac moja e52 033.002 i niemoge niedaje rady, skad sciagnac shakowany soft ?
|
![]() |
![]() |
15 Sep 2010, o 18:59 |
Hahard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja mam pytanie jak mogę przerobić plik content ? tzn . mam nokię n96 i nie chcę się bawić hakowanie hello0x'em wolałbym wgrać odrazu soft z rom patcherem
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 Next Page 3 of 18 [ 266 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)