![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 1 of 18 [ 266 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 18 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Hackowanie nowych firmware S60v3/v5, S^3 przez flashowanie - metoda by PNHT. |
---|
![]() |
22 Apr 2010, o 00:00 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Metoda hackowania najnowszych firmware by PNHT
Poniższy poradnik pomoże wam złamać najnowsze firmware, które nie można już złamać poprzez HelloOX. Opis dla S60v3 (Symbian OS 9.2 / 9.3) Metoda przeprowadzona na Phoenixie 2009.34.14.40684 i Windows 7. 1. Instalujemy program Phoenix. Lista bulidów -> programy-na-komputer-zbior-linkow-do-waznych-tematow-vt881.htm#phoenix lub bulid 2009.34.14.40684: 2. Pobieramy instalujemy paczkę z oprogramowaniem: paczki-z-oprogramowaniem-vf19.htm Alternatywnie pobieramy soft z NaviFirm i kopiujemy do "C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-xxx". PS: "RM-xxx" - to folder który trzeba utworzyć. XXX oznacza twoją nazwę RM. 3. Uruchamiamy Phoenix i do komputera podłączamy kabelkiem włączony telefon. Klikamy Na File -> Manage Connections. ![]() 4. Wybieramy połączenie USB. ![]() 5. Klikamy na File -> Scan Product. Następnie klikamy na Flashing -> Firmware Update. ![]() 6. Jeśli program nie załaduje firmware, to w polu Product Code wybieramy kod z oznaczeniem Euro3 i zatwierdzamy OK. Tak wygląda okno po załadowaniu firmware. ![]() 7. Przechodzimy do Options i usuwamy plik, który nazywa się tak samo jak plik zmodyfikowanego Contentu (plik z hackiem). ![]() 8. Klikamy na Add i dodajemy plik z hackiem. ![]() 9. Zaznaczamy Type: Content oraz Use-case: Refurbish, klikamy dwa razy OK i w końcu na Refurbish. ![]() 10. Zaczyna się flashowanie. ![]() 11. Na końcu screen z poprawnego wgrania softu. ![]() 12. Po zakończeniu flashowania, tworzymy na karcie pamięci folder Patches i kopiujemy do niego 2 patche z archiwum z załącznika do postu. Attachment Patches.zip 13. Wchodzimy w Menu -> Instalacje i uruchamiamy program RomPatcher+. Jeśli go nie mamy, oznacza to, że zmodyfikowany plik z hackiem (Content) był nieprawidłowy. 16. Jeśli nie działa autostart, to zainstaluj RomPatcher+ 2.3 przy włączonych patchach. W razie problemów z zainstalowaniem spróbuj jeszcze znaleźć i pobrać wersję Lite oraz podpisać ją wyrobionym personalnym certyfikatem IMEI. Telefon zhackowany! ![]() Opis dla S60v5 (Symbian OS 9.4) i Symbian^3 Podobnie jak wyżej, z tą różnicą, że niektóre hacki to podmienione pliki PPM, a nie CNT (Content). Pliki z hackami: Artykuł poskładany z postów użytkowników adamk4 oraz Pacjonek ze strony iPmart-forum.pl. Poprawki: Wodnik Szuwarek ze strony nokia-e52.pl. |
Last post |
![]() |
![]() |
2 May 2010, o 18:22 |
lewik55 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdzone czy zadziała na e51?
|
![]() |
![]() |
2 May 2010, o 18:25 |
lewik55, sam zaktualizowałem tym sposobem swoją E51 do softu 410.
![]() |
![]() |
![]() |
2 May 2010, o 23:28 |
lewik55 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
troche się namęczyłem ale wsystko śmiga. Dzięki wielkie chłopaki
|
![]() |
![]() |
3 May 2010, o 17:50 |
Pompa9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
witam mam pytanie a mianowiscie:
kiedy 1-wszy raz otwieram w RomPatcherze plik Install Server RP+ to sie zamyka (oczywiste) ale jak włączam go 2-gi raz to jest tak samo jak za 1-wszym razem czyli odrazu sie zamyka. tak ma byc? I 2-ga sprawa: jesli juz shakuje fona i go zrestartuje do jak wchodze do rompatchera i przy ikonce przy Open4All RP+ z zielonej pojawia sie znowu z iebieska tyle ze z zielona otoczka. tak tez ma byc? jak bym czegos nie doczytal i znowu sie pytam o to samo to przepraszam:) z gory dzieki ze wszelkie odpowiedzi |
![]() |
![]() |
3 May 2010, o 18:16 |
Ściągnij i zainstaluj jeszcze raz RP+ 2.3. Też musiałem tak zrobić, gdyż autostart patchy mi nie działał.
|
![]() |
![]() |
3 May 2010, o 18:30 |
Pompa9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzieki wielkie wszystko smiga:)
|
![]() |
![]() |
10 May 2010, o 19:36 |
hang ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
10 May 2010, o 19:44 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sterowniki Nokia cable driver zainstalowane ?
Z tego wynika , że masz 2 paczki zainstalowane.Odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz. |
![]() |
![]() |
10 May 2010, o 19:51 |
Jak?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
10 May 2010, o 20:03 |
hang, a jak się odistalowuje programy? Nie osłabiaj mnie...
Start -> Panel sterowania -> Dodaj lub usuń programy -> Firmware RM-XXX. |
![]() |
![]() |
10 May 2010, o 20:20 |
Teraz mi nawet w phoenixie telefonu nie znajduje ... -.-
|
![]() |
![]() |
11 May 2010, o 16:20 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To przeinstaluj Phoenixa. Coś musiałeś popartolić.
|
![]() |
![]() |
11 May 2010, o 19:49 |
A mam pytanie czy jakiś mój błąd Helloxem , albo innym programem mógł spowaodawać takie coś:
- Rejestracja karty sim nie powiodła się. W ogóle mi karty sim nie czyta :< |
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 09:36 |
sek1_1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siema, oto sposób jak zhakować N97 mini z wersją oprogramowania 11.0.102 EMEA RM-555. Nie mogłem złamać zabezpieczeń HelloOX'em w wersji 2.03 i 2.04 beta, proces zatrzymywał się na "Installing root certificate". Próbowałem kilkanaście albo nawet więcej razy bez skutku... Poszukałem zhackowanego pliku RM555_11.0.102_uda_1_001.uda.fpsx i po całej operacji działa
![]() ![]() Oto sposób na soft 11.0.102 RM-555: 1. Ściągamy plik RM555_11.0.102_uda_1_001.uda.fpsx (w razie potrzeby zmieniamy nazwę pliku- ja miałem nazwę ściągnietego pliku różniącą się jedną literą od oryginalnej- RM555_11.0.102_uda_4_001.uda.fpsx- na taką, jaka widnieje w folderze Phoenix/Products/RM-555/... ---- który to plik? ja sugerowałem się fragmentem "11.0.102" i tym, że chodzi oczywiście o plik z zakończeniem uda.fpsx). 2. Przenosimy oryginalny plik RM555_11.0.102_uda_1_001.uda.fpsx z folderu Phoenix/Products/RM-555 w jakieś bezpieczne miejsce na czas flaszowania. 3. Na jego miejsce wrzucamy ściągnięty RM555_11.0.102_uda_1_001.uda.fpsx. Nie zaprzeczam, że pewnie wystarczy postąpić jak napisał kolega Paweloos (w otwartych opcjach usuwamy oryginalny i wybieramy zhackowany). Ja po prostu na czas flaszowania podmieniłem fizycznie te dwa pliki. 4. Włączamy Phoenix'a i postępujemy wg oryginalnej instrukcji z pierwszego postu. Na końcu wrzucamy folder z dwoma patchami (jak w opisie). RomPatcher zainstaluję się sam podczas flaszowania (lokalizacja- aplikacje). Po uruchomieniu InstallServer... program RomPatcher raczej NIE powinien się zamknąć- kontynuujemy uruchamiając drugi patch wg opisu kolegi Paweloos'a... Niestety dodatkowo zainstaluje się jakaś mała, dodatkowa aplikacja- nie pamiętam nazwy, na literę "k" ![]() Cieszymy się zhackowaną Nokią N97 mini z nowym softem ![]() Link do zmodyfikowanego pliku, który należy podmienić: RM-555 v11.0.102 |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 18 Next Page 1 of 18 [ 266 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)