![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[808PV] Internet Access / Pc Suite - Problem z internetem [808 Pureview]. |
---|
![]() |
30 Jan 2021, o 20:34 |
DDR24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam Panowie i Panie. Tak to znowu ja, ten od muzealnego zabytku czyt Nokia 808.
Tutaj temat raczej będzie do rozwiązania w przeciwieństwie do mojego ostatniego posta "Jak udostępniać internet z symbaiana na androida" Przeinstalowałem w końcu system na PC z windowsa 7 64 przeszedłem na windowsa 10 64. Na starej siódemce działał internet z programu Nokia Pc internet Access, tutaj na windowsie 10 działa 10 sekund po podłączeniu telefonu i włączeniu opcji "połącz" w tym programie lub w PC suite, w obydwóch programach internet działa maksymalnie 10 sekund po czym zrywa połączenie i jest żałoba bez neta, chciałem poprostu mieć awaryjnego neta w razie jakiś problemów z dostawcą podstawowego internetu do kompa. Pomożeta? |
Last post |
![]() |
![]() |
31 Jan 2021, o 10:05 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może uruchom program w trybie zgodności z Windows 7/XP?
[ Dodano: 31 sty 2021, o 09:02 ] P.S. Pamiętasz jak Ci mówiłem o Delight? Jak nadal chcesz je wgrać, zajrzyj tu: http://nokiahacking.pl/delight-1-8-pl-vt34716.htm Instrukcja zrobiona przeze mnie ![]() ![]() [ Dodano: 31 sty 2021, o 09:05 ] oczywiście, najpierw backup |
![]() |
![]() |
31 Jan 2021, o 20:00 |
Wunder Wungiel wrote: Może uruchom program w trybie zgodności z Windows 7/XP? [ Dodano: 31 sty 2021, o 09:02 ] P.S. Pamiętasz jak Ci mówiłem o Delight? Jak nadal chcesz je wgrać, zajrzyj tu: http://nokiahacking.pl/delight-1-8-pl-vt34716.htm Instrukcja zrobiona przeze mnie ![]() ![]() [ Dodano: 31 sty 2021, o 09:05 ] oczywiście, najpierw backup Bardzo dobry zakup, gratuluję ![]() Tego systemu chyba nie warto zmieniać, po pierwsze jestem za leniwy żeby to zrobić bo trzeba ruszyć mózgiem a mi się ostatnimi czasy nie chce myśleć xd, po drugie ktoś sprzedawał jakąś 808 z delightem wgranym i na pytanie odnośnie działających aplikacji typu youtube watsap i innych tego typu, niestety na delighcie nie działają tak samo jak na podstawowym systemie, ale jeżeli możesz sprawdz to fachową ręką w razie czego dawaj znać, bo jestem ciekaw czy coś się z tego da jeszcze zrobić - najbardziej mi zależy na tym udostępnianiu neta z Symbiana na Androida, jeżeli by Ci się coś udało zdziałać to pisz =] W trybie zgodności z win 7, jak to uruchomić w ten sposób ? |
![]() |
![]() |
1 Feb 2021, o 08:59 |
Wejdź w lokalizację skrótu do programu PC Internet Access - powinno być w C:\Program Files (x86)\Nokia\<np. PC internet access>\ I znajdź tam plik typu "Pcinternet.exe lub cos podobnego. Zaznacz myszką ten plik i kliknij prawym przyciskiem myszy - w liście kliknij właściwości - potem w zakładkę chyba "Zgodność" - i tam zaznacz uruchom program w trybie zgodności z - wybierz Windows 7. To samo zrób z wszystkimi plikami *.exe. Jak nie zadziała to próbuj jeszcze z trybem zgodności z XP Service Pack 3
[ Dodano: 1 lut 2021, o 07:39 ] WhatsApp nie będzie działać na żadnym Custom ROM bo zwyczajnie nie jest obsługiwany przez Symbian ![]() |
![]() |
![]() |
2 Feb 2021, o 03:46 |
Wunder Wungiel wrote: Wejdź w lokalizację skrótu do programu PC Internet Access - powinno być w C:\Program Files (x86)\Nokia\<np. PC internet access>\ I znajdź tam plik typu "Pcinternet.exe lub cos podobnego. Zaznacz myszką ten plik i kliknij prawym przyciskiem myszy - w liście kliknij właściwości - potem w zakładkę chyba "Zgodność" - i tam zaznacz uruchom program w trybie zgodności z - wybierz Windows 7. To samo zrób z wszystkimi plikami *.exe. Jak nie zadziała to próbuj jeszcze z trybem zgodności z XP Service Pack 3 [ Dodano: 1 lut 2021, o 07:39 ] WhatsApp nie będzie działać na żadnym Custom ROM bo zwyczajnie nie jest obsługiwany przez Symbian ![]() Dzięki, ale niestety 5 sekund do 8 max strona jedna się otworzy i Internet "kaput" Szkoda kurde że tego watsapa też nic już nie wskrzesi ![]() |
![]() |
![]() |
2 Feb 2021, o 07:35 |
Spróbuj przeinstalować PC Internet. Lub pójdź inną drogą i zainstaluj w telefonie EZSpotPremium. Włącz w telefonie Wi-fi + Dane komórkowe i włącz EZSpotPremium. Kliknij we włącznik w aplikacji, poczekaj aż się włączy. Jak się włączy, wejdź na komputer i spróbuj wybrać sieć Wi-Fi z EZSpotPremium.
P.S. Na Windows 7 lepiej by to się robiło ![]() [ Dodano: 2 lut 2021, o 06:35 ] Ponieważ Windows 10'wyłączył obsługę wielu starych standardów, np. Z siecią od JoikuSpot się nie połączysz ![]() [ Dodano: 2 lut 2021, o 06:35 ] Ponieważ Windows 10'wyłączył obsługę wielu starych standardów, np. Z siecią od JoikuSpot się nie połączysz ![]() |
![]() |
![]() |
22 Feb 2021, o 23:49 |
Wunder Wungiel wrote: Spróbuj przeinstalować PC Internet. Lub pójdź inną drogą i zainstaluj w telefonie EZSpotPremium. Włącz w telefonie Wi-fi + Dane komórkowe i włącz EZSpotPremium. Kliknij we włącznik w aplikacji, poczekaj aż się włączy. Jak się włączy, wejdź na komputer i spróbuj wybrać sieć Wi-Fi z EZSpotPremium. P.S. Na Windows 7 lepiej by to się robiło ![]() [ Dodano: 2 lut 2021, o 06:35 ] Ponieważ Windows 10'wyłączył obsługę wielu starych standardów, np. Z siecią od JoikuSpot się nie połączysz ![]() [ Dodano: 2 lut 2021, o 06:35 ] Ponieważ Windows 10'wyłączył obsługę wielu starych standardów, np. Z siecią od JoikuSpot się nie połączysz ![]() Nie robiłem tego, bo przestałem wierzyć że się uda ale dla pocieszenia telefony idą w górę z ceną - niebawem zabytki będą jeszcze droższe. Dobrze że kupiłeś najlepszy telefon na świecie. |
![]() |
![]() |
24 Jun 2021, o 14:56 |
@DDR24
Cześć Odświeżam temat, bo cosik znalazłem ![]() A mianowicie stery do Symbiana S^3 specjalnie na Windows 10. Zwyczajne nie działają. A te mają podobno działać ![]() Linki do artykułów gdzie to znalazłem: Spróbuj, i napisz, co u Ciebie ![]() [ Dodano: 24 cze 2021, o 14:56 ] DDR24 wrote: i na pytanie odnośnie działających aplikacji typu youtube A owszem, YT działa! jak-ogladac-youtube-na-nokiach-vt34829.htm |
![]() |
![]() |
25 Jun 2021, o 18:15 |
Cześć. Dzięki za pamięć - myślałem że jak to sprawdzisz dasz mi znać że to działa a nie podsyłasz temat który mam osobiście sprawdzić, tak to odebrałem. Ja laik jestem w tematach jakiegoś flashowania żeby oglądać yt olewam ten temat mam tablet z androidem a ten przestarzały symbian i tak do niczego poza dzwonieniem już się nie nadaje najważniejsza aplikacja taka jak watsap poszła w zapomnienie, nawigacji nie da się pobrać jak dawniej przez wifi, tutaj działa tylko pierwszy link który podałeś ale co ja mam z tym zrobić zainstalować to w windowsie 10 czy jak ? nie mam głowy na tego typu próby i stracony czas - wolałbym odesłać komuś telefon żeby mi to zrobił za pieniądze niż się dwoić i troić. Mimo wszystko dzięki za pamięć i chęci
![]() |
![]() |
![]() |
26 Jun 2021, o 09:32 |
Quote: Quote: i na pytanie odnośnie działających aplikacji typu youtube A owszem, YT działa! jak-ogladac-youtube-na-nokiach-vt34829.htm Nawet nie spróbowałeś... A zreszta mam idea, zainstaluj to: Jak będzie błąd certyfikatu, rezygnujesz, jak ważność certu wygasła,zmieniaj datę, i próbuj otworzyć YT w systemowej przeglądarce, zgodnie z cytatem: Quote: 7. Włączamy dane mobilne/Wi-Fi, idziemy do Aplikacje -> Internet -> Web, wpisujemy w pasku adresu "google.com", potem w wyszukiwarkę: 8. Wybieramy wynik YouTube'owy, czekamy aż strona się załaduje. Klikamy w miniaturę filmu pod "Sign In", powinien powinno pojawić się kółeczko postępu ładowania, a chwilę potem nasz filmik lub reklama. Jeżeli pojawi się reklama, czekamy aż się skończy i odświeżamy stronę. Powinien być filmik ![]() I kurczę, nie poddawaj się po jednej nieudanej próbie, trochę czasu trzeba jednak poświęcić [ Dodano: 26 cze 2021, o 09:32 ] A zresztą, PEŁNY poradnik flashowania masz tu: delight-1-8-pl-vt34716.htm A pełen backup zrobisz sobie przez Nokia Suite |
![]() |
![]() |
27 Jun 2021, o 21:03 |
Cześć. Nie działa ten link w ogóle ...
to nie wiem jak Ty to sprawdzasz przed pisaniem tematu. Ja to chyba oleję aż tak mi na tym nie zależy jak zależało - brak czasu i głowy to takich zabaw, mimo wszystko bardzo bardzo Ci dziękuję za chęci pomocy. Nie ma opcji żeby watsap działał na symbianie co? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 28 czerwca 2021, o 14:43 ] Cytowanie całego postu znajdującego się bezpośrednio nad Twoim jest zbędne. |
![]() |
![]() |
28 Jun 2021, o 10:42 |
Właśnie, że działa, ale jakby co to re-up:
Na WhatsApp coś jest, (transport przez Jabbera), ale podobno WA banuje userów za takie metody, więc nie korzystam. [ Dodano: 28 cze 2021, o 10:42 ] Teraz doczytałem, że ten plik wymaga hacka. Bez hacka nic nie zdziałasz, możesz się pożegnać z kombinacjami |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|