![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 2 of 3 [ 33 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Jaki system operacyjny? |
---|
![]() |
12 Dec 2009, o 13:26 |
matej64 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A i grafike do Windowsa 7 trzeba mieć lepszą, bo bez sterów na starych grafikach nawet w pasjansa nie zagrasz. Ja miałem gf 4 ti 4200 128 mb i nie było pod nią sterów i nic nawet pasjans się zacinał a po wgraniu sterowników od xp same bluescreeny. Na lepszych kompach z lepsza grafa nawet przy 512 mb ramu swietnie chodzi ale z gorsza grafa juz nie zabardzo
|
Last post |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 13:26 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no dobra a czy dobrze sobie radzi z programami z XP? Ja mam słabego kompa i naprawdę nie wiem czy by się opłacało instalować siódemkę.
|
Last edited by _NeedSpeed_ on 12 Dec 2009, o 13:28, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 13:28 |
matej64 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No u mnie na sevenie wszystkie programy działają z xp. Powiedz o jaki program szczególnie ci chodzi to sprawdzę.
|
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 13:29 |
Chodzą Phoenix, JAF, PPModd?
![]() |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 13:34 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Phoenix i wszystkie gry działają.
@EDIT Z 9600 niektórzy mieli problemy. |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 13:43 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_, ja polecam tobie Windows XP Profesional mam go już długo zero zamulania i w ogóle ściągłem go sobie z neta ..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 13:49 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli aplikacje działają na Viście to na 7 również zadziałają. W ewentualnych przypadkach przydaje się tryb zgodności.
![]() |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 13:52 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja np wgrał bym sobie viste żeby spróbować ale boję się że potem nie przeinstaluje jej spowrotem na xp
|
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 13:56 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a mnie tam wk***iają te wszystkie przeróbki xpeka, nic nigdy na nich dobrze nie chce działać oprócz gier. kilka przetestowałem i a to driverów do boxa nie mogłem zaintalować a to phoenix nie chodził.
na laptopie taki system w ogóle nawet włączyć się nie chce po zainstalowaniu |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 19:05 |
dobra tam, MX 8.1 zassany dziś jak zdążę to może zainstaluję a jak będą kłopoty to przesiadka na zwykłego XP.
![]() |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 20:02 |
rademenes06 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_,
tylko jak będziesz chciał zagrać w fajną gierkę to będzie katastrofa bo vista i 7 mają dużo większe wymagania!!! |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 20:59 |
ha no właśnie. Już jestem na MX'ie, jak na razie działa tak jak należy, aczkolwiek miałem jeden problem bo nie mogłem zainstalować sterów do karty WI-FI i nie miałem jak wpaść na forum
![]() [ Dodano: 2009-12-12, 20:23 ] ale buba! straciłem bootloadera kubuntu ![]() |
![]() |
![]() |
12 Dec 2009, o 23:42 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja od siebie polecę Windows DT. Świetna przeróbka, ładny wygląd i ogólnie system dopieszczony.
|
![]() |
![]() |
13 Dec 2009, o 01:48 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: ale buba! straciłem bootloadera kubuntu może to i lepiej bo na spokojnie przerobię jego partycję na ntfs. toś nie wiedział że zły windows zjada ubuntu po reinstalce ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
13 Dec 2009, o 09:49 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333 wrote: trzeba było mówić że masz ubuntu to bym ci dał sposób na backup GRUBa a teraz to już za późno ![]() wystarczy płytka z Ubuntu/Kubuntu... Włączasz Linuxa w trybie LiveCD i wybierasz wiersz poleceń, resztę robisz wg tego tutka Quote: 3. wystartuj Terminal i wpisz sudo su - 4. skorzystaj z polecenia fdisk -l i poszukaj linijki, która będzie zawierać /dev/sda1 lub /dev/hda1 5. wydaj komendę mkdir /mnt/dysk (tworzy katalog) 6. teraz wpisz mount /dev/sda1 /mnt/dysk (lub mount /dev/hda1 /mnt/dysk - patrz pkt. 4) 7. przedostatni krok to chroot /mnt/dysk 8. a ostatni: grub-install /dev/sda (albo grub-install /dev/hda - zwróć uwagę na brak cyfry!, patrz też pkt. 4) Po chwili, gdy GRUB się zainstaluje, będziesz mógł wpisać exit i reboot (nie zapomnij o wyciągnięciu płyty!). Gdy komputer zacznie się uruchamiać, zobaczysz stare dobre menu pozwalające ci na wybór systemu operacyjnego. Źródło |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3 Next Page 2 of 3 [ 33 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)