Nie tylko. Dużo korzystam z przelewów przez internet i jak płacę z PAYU to nie ma opłat. Jedynie mam opłatę za własne płatności po 0,70 gr od przelewu. Gdybym zrobił polecenie zapłaty to wówczas bank zarobi na tym drugie tyle bo 1,50. Także rachunki domowe wolę płacić sam. Opłata za konto różni się od zakupów kartą. I tak obecnie już w Biedronce można płacić kartą więc jak robię tam zakupy to mam minimum 200zł , do tego paliwo do samochodu 100zł i wówczas opłata za konto z 8zł z groszami spada na 6zł z groszami. Tak jest w PKO BP.bombel201 wrote:Przelew natychmiastowy to sie moze przydac co najwyzej na allegro, zeby sprzedawca w miare szybko wyslal nam przedmiot
Też myślałem o zmianie konta na jakieś ,,zero,, ale w mojej okolicy powstaje jeden bankomat BS . Także gdy potrzebuję kasy wolę pójść na pocztę bo tam zapłacę za wypłatę 1zł a nie jak w innych bankomatach mogą pobrać prowizję nawet powyżej 5żł za wypłatę 100zł.
Kiedyś miałem taki przypadek w mieście. Potrzebowałem gotówki, a że bankomat PKO BP był daleko skorzystałem z Pekao SA ,,Żubr,, . Chciałem wypłacić 50zł i mam komunikat że nie ma takiego banknotu