by RadoN » 16 Mar 2010, o 08:43
Weź dysk, zasilacz i mobo (przyjrzyj się czy nie masz wylanych kondensatorów) i sprawdź u jakiegoś znajomego. Zresetuj jednak przedtem bios, bo to może załatwić sprawę. Mam też pytanie, a mianowicie jak wbijasz do biosu to komputer działa nieprzerwanie cały czas czy też się wyłącza?? Przestał działać tak z dnia na dzień czy z jakiegoś konkretnego powodu?? Dokładałeś może pamięć ram? Grzebałeś coś z dyskami, kopnąłeś go niechcący, otwierałeś ostatnio etc. ?
Made wrote:Niestety tym postem się ośmieszyłeś. Po tym jak fan przy procesorze nie startuje moduł zapobiegawczy wyłącza komputer i owy moduł zapobiegawczy włączą się właśnie w momencie startu ładowania systemu, rozumiesz?
Jakby chodziło o jakikolwiek problem z procesorem bios odpowiednio zasygnalizował to piszcząc, więc nie wywyższaj się tak.
hoppek wrote:To jest tak, że najpierw jak zawsze pojawia mi się obrazek z MSI, potem jak zawsze informacje o karcie graficznej i następnie error o napędzie A: czyli chodzi o floppy, ale nie dodawałem takiego napędu i zanim wcisnę F1 abym mógł wybrać system to komputer się wyłącza.
Ja osobiście uważam, że to wina dysku. Wyłącz stację dysków A w biosie. Odłącz swój HDD i podłącz, sprawdź z inną taśmą, posprawdzaj kabelki przy wtyczce zasilania dysku.