![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 30 posts ] Go to page Previous 1, 2 Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Landscape w trybie gotowości i menu za pomocą RotateMe. |
---|
![]() |
31 Jul 2009, o 03:34 |
Zeuskk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moglibyście jakoś prościej wytłumaczyć jak przemapować te klawisze w MagicKey dla tel E51 ?
![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Aug 2009, o 08:19 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na e50 by to działało??
|
![]() |
![]() |
2 Aug 2009, o 17:46 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
e50 jak w e90 chyba nie ma opcji obracania obrazu. Być może mylę się więc poprawcie.
|
![]() |
![]() |
2 Aug 2009, o 22:21 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E51 też nie miała fabrycznie.
![]() Wszystko zależy od wsini.ini - z nim trzeba kombinować na bazie oryginalnego z dysku Z:/. |
![]() |
![]() |
8 Aug 2009, o 23:30 |
TheBeZZo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja mam pytanko czy to pojdzie na N73
![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-08-14, 11:47 ] Dowolną, ale swój wsini.ini musisz sam stworzyć metodą prób i błędów. |
![]() |
![]() |
14 Aug 2009, o 11:47 |
Zeuskk wrote: Moglibyście jakoś prościej wytłumaczyć jak przemapować te klawisze w MagicKey dla tel E51 ? ![]() Opis madman77: Oto uzupełnienie opisu modyfikacji aktywującej tryb landscape. Jeśli nie korzystasz z bocznych przycisków dyktafonu i wybierania głosowego w swojej Nokii E51, możesz ich używać do obracania ekranu. Jest to o tyle wygodne, że można włączyć tryb landscape w dowolnym momencie, np. podczas oglądania zdjęć. Do dzieła. 1. Pobieramy i instalujemy aplikację MagicKey. 2. Uruchamiamy aplikację i dodajemy nową mapę klawiszy. 3. W nowej mapie przestawiamy dwa przyciski - dyktafonu i wybierania głosowego. Przycisk dyktafonu: UnknownF6 [246] -> DeviceD [177]. Przycisk wybierania głosowego: UnknownF2 [242] -> DeviceC [176]. (W pliku wsini.ini trzeba ręcznie zmienić oznaczenia DeviceA i DeviceB na C i D. Przycisk DeviceD aktywuje tryb landscape, DeviceC aktywuje tryb portrait.) 4. W zakładce 'App list' programu ustawiamy w 'All Apps' naszą nową mapę, następnie w opcjach programu ustawiamy 'Start on boot'. 5. Wychodzimy z aplikacji. Wszystko powinno działać. Teraz wciśnięcie przycisku dyktafonu aktywuje tryb landscape, natomiast przycisk wybierania głosowego przełącza z powrotem na portrait. ![]() |
![]() |
![]() |
23 Aug 2009, o 14:44 |
Reiji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Świetny poradnik, udalo mi sie z jego pomoca wlaczyc tryb landscape, dziala z rotateme, lecz nie moge ustawic by obraz obracal sie za pomoca przycisku.
W magikey nie mam problemu i ustawiam tak jak jest napisane ale jak w pliku wsini.ini przestawie na deviceC i deviceD to wtedy nic sie nie dzieje ani po nacisnieciu przycisku dyktafonu lub wybierania glosowego, ani nie dziala rotateme. Jak znowu w wsini.ini zmienie na deviceA i deviceB to rotateme dziala, czy da sie jakos w magickey ustawic deviceA i B? czy moze cos zle robie w wsini.ini? |
![]() |
![]() |
23 Aug 2009, o 14:49 |
Reiji, a spróbuj zamienić C i D miejscami, mogą być na opak, dlatego nie widać efektu.
RotateMe działa tylko z A i B, więc to normalne zachowanie. |
![]() |
![]() |
23 Aug 2009, o 15:00 |
niestety nic to nie dalo, zostane chyba przy przelaczaniu w rotateme
|
![]() |
![]() |
23 Aug 2009, o 15:09 |
Skoro DeviceD to 177, C - 176, to może B i A będą 175 i 174? Jak będę miał kiedyś trochę czasu, by przy tym przysiąść, to na pewno zajmę się kwestią MagicKey.
|
![]() |
![]() |
23 Aug 2009, o 15:20 |
juz to sprawdzalem, w magickey nie ma w ogole DeviceA i DeviceB, sa C, D, E, F. moze pozniej dojde co jest nie tak
![]() |
![]() |
![]() |
18 Oct 2009, o 18:35 |
shadow187 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wszystko działa elegancko. Ale niestety po aktywacji patcha c2z telefon nie wysyła w ogóle wiadomości i nie można wejść do skrzynki odbiorczej. Edytor nowej wiadomości uruchamia się normalnie ale po naciśnięciu klawisza wyślij wiadomość zapisywana jest w wysłanych ze statusem wstrzymana. Ktoś wie gdzie może być błąd?
Edit: Ok już sobie poradziłem. Wystarczyło zainstalować inną wersje c2z. |
![]() |
![]() |
22 Oct 2009, o 15:17 |
lulinha10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, trzeba koniecznie hackować? Ja coś z tego niestety nie umiem
![]() |
![]() |
![]() |
22 Oct 2009, o 17:08 |
lulinha10, chyba żartujesz.
![]() |
![]() |
![]() |
22 Oct 2009, o 19:03 |
lulinha10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pawelooss, och szkoda
![]() To wychodzi na to jestem zmuszony shackować ![]() [ Dodano: 2009-11-11, 18:09 ] Wytłumaczy mi ktoś łopatologicznie, jak wykonać punkt 7? |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 30 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)