by Conrado967 » 29 Jul 2012, o 20:43
Bardzo zabawne. Aktualnie nie widzę żadnych w b. ładnym stanie i w cenie 500zł. Będę musiał poczekać trochę aż coś się w tej kwestii zmieni.
[ Dodano: 12 lip 2012, o 11:31 ]http://allegro.pl/show_item.php?item=2479181417- Celuje w tą aukcje. Na zdjęciach widać full zestawik o który mi bardzo chodzi, a właściciel pisze o tym że na wyświetlaczu jest kilka rysek, ale kazałem mu podesłać więcej zdjęć tej Nokii.
[ Dodano: 29 lip 2012, o 20:43 ]I oto stał się! Zakupiłem N900 z
tej aukcji. Jak na razie telefonik sprawuje się bardzo dobrze. Jestem z niej zadowlony, a perspektywa możliwości tego tableto-smartphonu napędza dalej ten stan rzeczy.
Na szybko co dla mnie na plus do na minut:
+Bardzo dobry slide.
+Najlepszy ekran rezystancyjny z jakiego tylko korzystałem. Dorównuje niektóry pojemnościówkom.
+Telefon stworzony do internetu. Jak na razie mam dwie przeglądarki. Wbudowany Fx i Opere. Obie zdają egzamin.
+Miły i przyjemny interface.
+Klawiatura jest także dobra. Dość duże klawisze z całkiem sporym skokiem.
+Ładowanie usb oraz funkcja host usb. Tej drugiej jeszcze nie używałem, ale przyda się w przyszłości.
+Ogółem telefon działa szybko, ale przewiduje opcje podkręcenia.
-Brak aktualnej wersji Opery.
-Jeszcze nie rootowałem jej i dlatego nie mogę zainstalować Kadu, a pidgin jest do niczego.
-Aparat minimalnie gorszy od tego z N95-2. Sama aplikacja Aparatu ma mniej funkcji od tej z N95-2 (oczywiście te funkcje przyjda po zrootowaniu)
-Chyba najbardziej doskwiera mi brak możliwości wpisania polskich znaków ze sprzętowej klawiatury. (po wgraniu odpowiedniego hacku da sie wpisac wszystkie pl znaki)
-Bateria niestety nie wytrzymuje dnia, ale w N95-2 miałem to samo...
Jednym zdaniem raczej polecam, ale osobom lubiącym coś grzebnąć w telefonie
Temat raczej do zamknięcia i dziękuje wszystkim za odpowiedzi.