pikolo419, jak kręcisz mało filmików to nie powinno ci różnicy robić szczerze bo i tak nie ważne jaki masz aparat to filmiki będą słabo wychodziły szczególnie w nocy.
Moje fony: LG u8110 > SE k750i@w800i > SE C702(Tuning) > SE Xperia X8@Walkman W8 > Microsoft Lumia 640 DS > Xiaomi Redmi Note 4X > Xiaomi Redmi Note 8T *Telefony które posiadam obecnie są wypisane pogrubioną czcionką "niektórym ludziom trzeba tłumaczyć łopatologicznie albo łopatą"
WIem, że nie będzie to dobra jakość, ważne żeby nie klatkowało, mam jeden przykład http://www.redsymbian.com/img/testy/5800/5800_video_noc.mp4 nie wiem czy to prawda, ale jakiś dziwny mocny snieg na tym wideo jest, może jakieś inne opinie o innych telefonach? który w końcu wybrać.
Jakby kretyn nagrywający ten filmik nie włączał trybu nocnego to byłoby super. Ja swoją 5230 nawet nagrywałem filmy przy oświetleniu ulicznym (zwykłe latarnie) i wszystko było widać.
pomijając gównianą jakość wykonania ze względu że to fony z serii GreenHeart to telefony fajne Pozatym... istnieje legenda że ktoś ma używanego Elma z szybką w jednym kawałku