![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 22 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N95] N95-1 i czarna obudowa? |
---|
![]() |
27 Mar 2010, o 20:45 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otóż od niedawna jestem w posiadaniu używanej nokii n95. I jak to bywa z używanymi telefonami obudowa nie jest już taka ładna, piękna, nieporysowana itd. Zamiaruję kupić nową obudowę. Na allegro znalazłem kilka bardzo ładnych czarnych obudów:
http://allegro.pl/item959966974_obudowa_do_nokia_n95_2_kolory_super_nowa_smycz.html http://allegro.pl/item967899561_obudowa_do_nokii_n95_komplet_black_8gb_deep_plum.html Zdaję sobie sprawę że na pewno nie są to oryginalne produkty nokii, dlatego pytanie do Was: miał ktoś styczność z taką obudową? Jest dużo gorsza od oryginału? Co sądzicie o tych dwóch do których dałem linki (szczególnie o pierwszej)? No i chodzi mi jeszcze o m. in. takie rzeczy jak: czy z obudowy szybko nie zejdzie kolor, czy klawisze i slider będą chodzić w miarę przyzwoicie? I jeszcze jakie śrubokręty będę potrzebował do wymiany obudowy (oprócz torx'a 6, którego dostanę w następnym tygodniu)? Pozdro. |
Last post |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 21:04 |
Remix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mój kolega do n73 kupił przedni panel na allegro za 50zł (mniejwiecej model podbny do n95) i niestety muszę Cię zmartwić. Obudowa odstawała i była kiepsko wykonana. Sprzedawca pisał że jest to 100% orginał w co ja nie wierzyłem (no ale jak się uwzioł
![]() Ja bym tobie poradził żebyś zebrał trochę kasy i kupił orginał w sklepie. Takie obudowy widziałem w cenach od 80zł-150zł. Wstrzymaj się i poszukaj w komisach. Ja cię do niczego nie zmuszam,ja tylko doradzam ![]() |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 21:09 |
Remix wrote: Ja bym tobie poradził żebyś zebrał trochę kasy i kupił orginał w sklepie. No ale nigdzie nie kupię oryginalnej i czarnej obudowy do n95-1, bo takie nie istnieją. A te czarne (przynajmniej na zdjęciach) wyglądają bajerancko (najbardziej mi się podobają właśnie czarne telefony). Remix wrote: Takie obudowy widziałem w cenach od 80zł-150zł. Nie ukrywam że to dla mnie trochę za dużo. Ogólnie chodzi o to, że jeśli mnie nie przekonacie do czarnej podróby, to zostanę przy tej oryginalnej którą mam na telefonie. |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 21:18 |
Remix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: czy z obudowy szybko nie zejdzie kolor Oczywiście że zejdzie. Lepiej byłoby założyć orginalne. kosmita1993 wrote: czy klawisze i slider będą chodzić w miarę przyzwoicie? Jest to tylko obudowa. Z korpusem chyba tego nie kupujesz nie? [ Dodano: 27 mar 2010, o 20:13 ] Ok. Jak uważasz. Poszukaj na necie vadofonowskich obudów. Są one oryginalne tyle że ze znaczkiem vadofon... [ Dodano: 27 mar 2010, o 20:18 ] za 50zł nie kupisz orginału więc pozostaje ci zbieranie kasy ![]() |
![]() |
![]() |
27 Mar 2010, o 22:17 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja bym radził kupić jakąś oryginalą z rozbiórki a nie kiepską podróbe
![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 12:24 |
nemo333 wrote: ja bym radził kupić jakąś oryginalą z rozbiórki a nie kiepską podróbe No właśnie już wcześniej napisałem że nie ma oryginalnej czarnej obudowy do n95. Z resztą moja obudowa jest w za dobrym stanie, żeby wydać 100zł na nową, ew. gdybym miał kupić oryginał to tylko tylni panel i klapkę (bo one są w najgorszym stanie). No i chciałem się dowiedzieć czegoś o tych czarnych podróbkach. Te 50zł to jeszcze mógłbym dać, a że szanuję telefony (nie rzucam nimi, nie obijam o ściany itp.) więc może służyła by mi jakiś czas. Remix wrote: kosmita1993 wrote: czy klawisze i slider będą chodzić w miarę przyzwoicie? Jest to tylko obudowa. Z korpusem chyba tego nie kupujesz nie? allegro wrote: Oferowany zestaw to: panel przedni panel tylny obie klawiatury korpus slider klapka od baterii przyciski multimedialne No właśnie raczej z korpusem, żeby nie wyszło coś takiego: I jeszcze takie pytanie: jeśli bym kupił kompletną obudowę - podróbkę, ale okazało się że np. klawisze do kitu chodzą (lub coś innego) to nie będzie problemu z zostawieniem oryginalnej a podmianie tylko tylnego panelu? Będzie pasowało? |
Last edited by kosmita1993 on 28 Mar 2010, o 12:37, edited 4 times in total. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 12:26 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: podróbkę, ale okazało się że np. klawisze do kitu chodzą to nie będzie problemu z zostawieniem oryginalnej a podmianie tylko tylnego panelu? Będzie pasowało? Nie powinno być problemów z wymieszaniem części od oryginału i podróbki. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 17:20 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czarna n95 istnieje, ale żebyś trafił na jej obudowę to musisz mieć z@#$%^&*e szczęście
![]() Kupiłem tylni panel 'sand' i jakoś farba nie złazi (podróba, bez napisu Nseries) Ta obudowa co dałeś jej zdjęcie kawałek wyżej - nie polecam, wygląda jak malowana CD markerem Co do śrubek to nożykiem można sobie poradzić ![]() Pamiętaj! Każda obudowa w n95 kiedyś się "skończy", a smsy w 36 i 6 NIE! ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 17:29 |
Tomi1134 wrote: Ta obudowa co dałeś jej zdjęcie kawałek wyżej - nie polecam, wygląda jak malowana CD markerem Chodzi o tą? Tą fotkę dałem jako przykład jakiej obudowy nie chcę ![]() Tomi1134 wrote: Kupiłem tylni panel 'sand' i jakoś farba nie złazi (podróba, bez napisu Nseries) A jak długo jej używasz? Tomi1134 wrote: Co do śrubek to nożykiem można sobie poradzić Dzięki, ale nie skorzystam. |
Last edited by kosmita1993 on 28 Mar 2010, o 17:31, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 17:34 |
3-ci/4-ty miesiąc
Wiesz co ci poradzę... Weź rozkręć ją, panele są aluminiowe, zdrap farbę, wypoleruj to (colgatem wybielającym ![]() ![]() [ Dodano: 28 mar 2010, o 17:34 ] Takie panele z aledrogo są o du** rozbić, ścierają się szybciej niż zwykłe, no są wyjątki, ale tylko czasami. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 17:54 |
Tomi1134 wrote: Takie panele z aledrogo są o du** rozbić, ścierają się szybciej niż zwykłe, no są wyjątki, ale tylko czasami. To jest oczywiste że szybciej zejdzie z podróbki niż oryginału. "Tuning" mojej obudowy raczej odpada. A co myślisz o tej? http://allegro.pl/item969422346_nowa_kompletna_obudowa_nokia_n95_gratisy.html Tylko jedna część mi się nie podoba - ta szarobrązowa. Nie wiem czy nie będzie widoczna... |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 17:59 |
Mistrzunio94 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta ostatnia jest spoko ja bym taką wział
![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 18:05 |
kosmita1993,
Ten lakier nawet, nawet wygląda, ale będzie widać rysy, nie powinien się szybko zedrzeć ![]() |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 18:18 |
Tomi1134 wrote: ale będzie widać rysy No właśnie na gumowej powierzchni (jeśli rzeczywiście taka jest) nie powinno. |
![]() |
![]() |
28 Mar 2010, o 18:24 |
kosmita1993, Co? gumowa? coś musiałem nie doczytać
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 22 posts ] Previous topic | Next topic |
|