![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
Previous topic | Next topic Page 62 of 65 [ 967 posts ] Go to page Previous 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Naprawianie niewłączającego się telefonu (dead flashing). |
---|
![]() |
17 Apr 2015, o 20:21 |
Tytan0ne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oto pliki i ścieżka dostępu : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b9 ... 82a0f.html
|
Last post |
![]() |
![]() |
7 Aug 2015, o 18:37 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wam też na windows 10 wywala blue screeny w czasie dead flashingu (phoenix, w trybie zgodności ten sam problem)? Chyba, że coś ze sterownikami.
Chyba rzeczywiście chodzi o system, bo na innym komputerze z W7 wgrałem (co prawda pojawiał się błąd, ale powodował tylko wyłączenie feniksa). Niestety nie soft a wyświetlacz nie działa ![]() |
![]() |
![]() |
7 Aug 2015, o 19:17 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Phoenix sprawial problemy juz na Windows 8
|
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 01:04 |
Sebereth ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Mam taki mały problem z Nokią 6800 XpressMusic
Postępuję zgodnie z poradnikiem... już chyba 20 razy :p W zakładce Outpout podczas ładowania: Flashing started Creating product data items list Product data items list created Backup not required Flashing phone Initializing Scanning image files... Waiting for USB device... Loading secondary boot code: 15232 bytes Secondary boot loaded Loading update server code: 2910927 bytes Update server loaded Asic CMT: Verifying communication to device... Asic CMT: Verifying communication to device... Error ADL Loader: Phone reported Downgrade not possible. Flash a newer SW version Protocol 1: Error during Negotiation. Unable to flash. Unable to flash phone 0x8401227A Starting to recover the phone Recovering phone Initializing Cannot perform recover from error: 0x8401227A, ADL_LDR_DOWNGRADE_NOT_POSSIBLE_ERROR ERROR: Unable to recover the product ERROR: Product recovery failed Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash. lub ![]() Widzę, że są zmiany z telefonem, bo czasem biały ekran się chociaż włączy... W jaki sposób mogę sobie z tym poradzić? |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 05:42 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A co to za cudo, 6800XM?
Czytaj komunikaty. Usiłujesz wgrać starszy soft, niż jest już w telefonie. Wgrywaj najnowszy. |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 08:07 |
Mój błąd... to Nokia 5800 XM
Pliki pobierałem z tej strony... Nie wiedziałem jak to działa więc radziłem sobie własnym sposobem i każdy z tych plików wrzuciłem do products w phoenixie, gdzie wcześniej utworzyłem folder o nazwie RM-356. Skąd pobiorę nowszy soft dla tego modelu? ![]() Dziękuję za szybką odpowiedź. |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 08:19 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 08:55 |
Muszę pobierać wszystkie pliki? :p
Bo z tego co widzę mało nie zajmują. Myślałem, że softu szuka się po kodzie zza baterii Oo |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 09:06 |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 09:44 |
Jednak muszę to pobrać, bo jakiś błąd wyskakuje gdy wybieram flashing -> product code
Zdam relację za 20 minut. Dziękuję za pomoc ![]() O co tu teraz chodzi? Oo ![]() |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 09:58 |
W opcjach w okienku flaszowania usuń pliki zaznaczone na czerwono.
|
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 11:46 |
Zapomniałem o tym
![]() Ale znowu inny błąd wyskakuje... Powtarzam wtedy odłączanie i podłączanie kabla od telefonu, ale nic nie daje Oo ![]() Odłączyłem, podłączyłem i nacisnąłem klawisz włączający :p Znowu błąd =.= ![]() |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 12:00 |
Nie wkładaj baterii podczas flaszowania, podłącz tylko ładowarkę i kabel usb, powinno pójść [-:
|
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 12:30 |
teraz to w ogóle nie chce pójść
![]() |
![]() |
![]() |
3 Sep 2015, o 12:32 |
Którą wersją phoenixa flaszujesz?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 Next Page 62 of 65 [ 967 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Artykuły & Poradniki » Zmiana oprogramowania |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)