by akatsuki » 9 Aug 2009, o 15:47
Siemka
Jak widać temat specjalnie odblokowany dla mnie za co uprzejmie dziękuję
Stoję przed takim samym wyborem, nie wiem co wybrać a poprzednie komentarze mi dużo nie pomogły. Jak wiadomo, nokia 5130 jest nowszym modelem niż 5310 i stąd chyba moje obawy. Jak rok temu kupowałem telefon, kupiłem nokię 5300 chociaż była już starym modelem telefonu, wtedy mi się podobała.. a teraz wiadomo.. Nie oczekuję, że telefon będzie "MODNY" przez 20 lat
Chciałbym spokojnie mieć telefon przez jakieś 2 lata i żeby jakoś wyglądał, bo teraz porównując 5300 do tych, 5130, 5310, 5220 nie wygląda zbyt atrakcyjnie. Na funkcjach nie wiadomo jakich mi nie zależy, wystarczą te podstawowe które są w wyżej wymienionych modelach. Po prostu chcę, żeby telefon był w miarę atrakcyjny z wyglądu.
Wziąłbym nokię 5310, ale już jest trochę na rynku i nie chcę żeby nagle się okazało, że mam nie wiadomo jaki stary telefon
Po za tym już mi się znudził slider. Chcę mieć z powrotem normalny telefon bez klapek i tego typu podobnych rzeczy. Żeby telefon w kieszeni nie wyglądał jak bułka
(5300)
Nie obrażając użytkowników tej nokii bo tak na prawdę jest całkiem całkiem.
Więc tak myślę, że wybiorę między 5130, 5310.
Ewentualnie jeśli ktoś mógłby coś powiedzieć o 5220, też jest starsza niż 5130 z tego co wyczytałem? Są jakieś różnice w oprogramowaniu? Zbytnio się na tym nie znam, a miałem już w dłoniach 5130 i jakieś lekkie zmiany co do nokii 5300 w oprogramowaniu są, np. przy pisaniu smsa w polu numeru można wpisywać litery i znaleźć osobę z książki adresowej, czego w nokii 5300 nie było. Niby o takie drobne sprawy chodzi, ale całkiem ciekawe rozwiązanie - czy w 5310, bądź 5220 znajdę to samo? I czy 5220 tak się podobno często psuje i zawiesza jak to niby wypisują w internecie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Telefon kupuję w przyszłym miesiącu, chcę być już przekonany co do wyboru. Wierzę, że mi pomożecie chociaż trochę i naprowadzicie na wybór
Jeśli wybór padnie na 5130 to nie wykluczone, że kupię szybciej... ale cały czas nie wiem
pomocy!