by waszkrasz » 5 Aug 2013, o 16:40
Całkiem przypadkowo znalazłem rozwiązanie, już miałem napisać, że próbowałem doinstalować aplikację i nic z tego nie wyszło. Faktycznie wtedy się nie udało, jednak w moim wypadku pomogło wykonanie pewnych czynności we właściwej kolejności. Dla czystego sumienia ściągnąłem Nokia Email z innego źródła i spróbowałem z nim. Nic to nie dało, ale jestem uparty i spróbowałem z poprzednią wersją. Nie wiem czy mogę tutaj legalnie dodać te pliki.
W każdym razie procedura wygląda tak (przynajmniej u mnie):
->Pobieramy Nokia Email w wersji na s60v5
->Pobieramy Nokia Email w wersji na s60v3
->Wrzucamy na kartę/do pamięci telefonu (chyba że pobraliśmy bezpośrednio przez telefon)
->Uruchamiamy instalację wersji s60v5, dostaniemy komunikat o braku kompatybilności, akceptujemy i mimo to instalujemy, powinien wyskoczyć jeszcze jeden komunikat do zaakceptowania, potem już bez naszego wyboru instalacja się zamknie
->Uruchamiamy instalację wersji s60v3, na początku powinna przebiegać normalnie, potem wychodzi komunikat o treści mniej więcej takiej, że taki program jest już zainstalowany, instalacja również zostaje przerwana
->Odpalamy konfigurację e-mail z ikony Email w menu głównym
->Cieszymy się działającym programem pocztowym
Mam nadzieję, że komuś to pomoże i nie będzie musiał rezygnować z tak dobrego softu przez niewielkiego buga, a tylko szczęśliwym trafem w moim ślepym uporze udało mi się to odkryć, jak będę miał więcej czasu to postaram się dokładny opis zrobić ze screenami