by pejton » 22 Jun 2012, o 13:53
Witam wszystkich
Od początku używania E52 korzystałem z aplikacji w telefonie "Synch. w Ovi". Działała elegancko na starym sofcie (oryginalnym chyba 7XX ale głowy nie dam). W modyfikowanym mam taki problem że po uruchomieniu aplikacji "Synch. w Ovi" włącza się Kreator synchronizacji, robie "kontynuuj", ustawiam "co tydzień", zaznaczam "ptaszka" lub go nie zaznaczam opcja - "syn., jeśli dane zm. się", daje "Synchroniz." (ostatni i jedyny krok poza "Wyjdź") i ... aplikacja wyłącza się!.
Wydaje mi się że brakuje kroku w którym wpisywało się nazwę konta w Ovi i hasło, ale głowy nie dam, w każdym razie aplikacja jest wykrzaczona, a szkoda bo od początku jej używałem.
Możecie sprawdzić czy u Was ten problem też występuje, może jakieś rozwiązanie komuś przyjdzie na myśl, próbowałem znaleźć tą aplikację ale prawdopodobnie jest wbudowana w soft
Poza tym kłopotem soft chodzi od kilku dni bez zarzutów, przeglądarka wbudowana jakby odmuliła, jest sporo miejsca na C:, a przed wgraniem tego softu miałem 2,8mb wolnego. Prawdopodobnie maile nawet po usunięciu z kosza gdzieś się gromadziły ale nie mogłem ich zlokalizować. Kiedyś po udpate samego Nokia email zrobiło mi się nagle 30mb wolnego, stąd śmiem twierdzić że te maile gdzieś się zbierają i aplikacja po ich usunięciu nie kompaktuje bazy. Jak ktoś wie gdzie są te pliki to proszę o pomoc, bo zanim skonfiguruję maila wolę to wiedzieć, bo za chwilę znowu będzie 2,8mb
ps. z uruchomionym obracaniem ekranu, oryginalny czy modyfikowany soft nie daje sobie rady, to chyba jedna z najwiekszych porażek tego telefonu, czasem miałem zwisy po kilka minut.
Dla autora GOOD JOB lub Well Done