![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v3 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 21 [ 310 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 21 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Nieaktualne] Nokia E52 (RM-469) v81.003 [Hacked & Modded] [ENG & PL] [v2.0] |
---|
![]() |
31 Mar 2012, o 18:01 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Siemanko użytkownicy Nokii E52! Przedstawiam dla was kolejną odsłonę modyfikacji, która została 'od-bugowana' w stosunku do poprzedniej wersji v1.0. W tej poprawiłem znacznie stabilność systemu czyli wszystkie składniki tj. YouTube, Traveler, Smart2Go (mapy Ovi) i inne zostały w systemie ponieważ usunięcie ich destabilizowało działanie telefonu a miejsce na C: i tak zostawało w granicach 100MB więc było to bez sensu ale wiadomo - uczymy się na błędach. ![]() PRZED WYKONYWANIEM JAKICHKOLWIEK CZYNNOŚCI NALEŻY WYKONAĆ BACKUP KONTAKTÓW I INNYCH DANYCH OSOBISTYCH OPRÓCZ USTAWIEŃ TELEFONU!! - InstallServer.exe pozwalający na instalację aplikacji bez aktywowania specjalnych Patchy w ROMPatcherze; - Zwiększona szybkość instalowanych aplikacji; - Po odpaleniu się systemu mamy ponad 60 MB RAM; - Wolne miejsce na C: poszerzone do 97,1 MB; - Domyślny język to Polski (27), jest też Angielski (01); - Podwójnie zwiększony HEAPSIZE oraz zamykanie się aplikacji; - Kodeki multimedialne z najnowszego softu z 5800 Xpress Music; - Możliwe 100% wykorzystanie CPU, szczególnie dla pojedynczego procesu; - Zwiększona ilość wyświetlanych FPS-ów (nie zauważalna ale niech będzie); - Splash Screen opatrzony logiem naszego forum (na całym ekranie) (dzięki HitFanowi); - Animacja startowa oraz dźwięk zostały zmienione; - Cache przeglądrki (BROWSER-NG) przeniesiony na kartę pamięci (bez karty pam. nie działa oryginalna przeglądarka); - Dodane zakładki internetowe: Nokiahacking.pl, Facebook.pl, Mini WP, Gmail i Pobierz Operę Mini; - Motyw domyślny to: Volume (Niebieski), do wyboru jeszcze Volume (Czerwony); - Możliwa zmiana nazw i przenoszenie ikon w Menu jak się chce (pozostało 2x Usuń); - Możliwość wysyłania wszystkich plików przez standardowy menedżer plików; - Jakość nagrań dyktafonu maksymalnie podciągnięta do maksimum (czas nagrywania 5h.); - Jakość zdjęci oraz nagrań wideo zapisywana jest bez kompresji; - W pełni działający mod CAMERA SAVE RAM; - Dźwięk kamery kiedy zaczyna nagrywać został usunięty; - Czwarty dźwięk migawki aparatu jest pusty (bez dźwięku); - Dodane skróty Restartuj telefon oraz Wyłącz; - Zarejestrowana aplikacja QuickOffice oraz AdobeReader (patch na kilka milinów dni użytkowania); - Dodane aplikacje: ROMPatcher+ v3.1 PL, PhoneTorch PL oraz MemChceck ENG; - Klawiszem „0” uruchamiana jest aplikacja PhoneTorch (latarka LED); - Usunięte wszystkie tematy pomocy; - Wyłączona opcja Nokia SMS oraz Welcome; - Rotacja ekranu bardzo szybka; - Usunięte niektóre z oryginalnych dźwięków (zostały tj. Clocks Alert, Messages Tones, Emails Tones i Nokia Tune); - Zapisywanie do 500 wysłanych wiadomości; - Oryginalne tryby gotowości oraz przyśpieszony Biznesowy; - Raporty domyślnie włączone; - Dodany nowy efekt kastora (AUTUMN 2); - Usunięte oryginalne motywy; - Dodane patche Open4All, KeyLockNoteOff oraz Short MultiTap; - Opcja Magazyn masowy zmieniona na Tryb Pendrive; - Zwiększony Cache systemu z 4096 do 8192 jednostek. Są też inne mody lecz znowu nie spisywałem na bieżąco tego co robię i wyskoczyło mi z głowy. Patch Open4All pozwala na przeglądanie plików zabezpieczonych przez system; Patch KeyLockNoteOff wyłącza komunikaty blokowania klawiatury; Patch ShortMultiTap zmniejsza czas przytrzymywania klawiszy np. przy pisaniu SMS-ów wprowadzenie cyfry. Patche wrzucamy do katalogu C:\Patches. Muzykę wrzucamy do katalogu E:\Music. Nie wrzucałem żadnych słowników ponieważ wychodzą aktualizacje danych języków przez co nie da ich się zainstalować w Customie. Porada dla używających PhoneTorch'a przez wybranie klawisza "0", po uruchomieniu aplikacji nie wyłączaj latarki z poziomu programu tylko poprzez opcję Wyjdź co da nam uruchamianie się LED'ów zaraz co przytrzymaniu klawisza zero. Zrzuty ekranów: ![]() ________________________________ ![]() Serwer MediaFire.com Serwer Zippyshare.com Serwer 4shared.com Serwer Filedropper.com Hasło do archiwum: Dzięki Aero za rozesłanie moda po innych serwerach! ________________________________ ![]() Po przeczytaniu tego pliku dowiecie się w jaki sposób wgrać modyfikację przy pomocy programu Phoenix: 1. Pobieramy program Phoenix (moja wersja to 2012.04.003.47798): * Jest to mirror do hostingu turbobit. Zarejestrowani na NokiaHacking.pl mogą pobrać najnowszą wersję bez zbędnego czekania. 2. Instalujemy program. 3. Wrzucamy folder (z modyfikacją) RM-469 do lokalizacji: Windows 7, Vista (x64): C:\Pliki programów (x86)\Nokia\Phoenix\products (TUTAJ SKOPIOWAĆ FOLDER Z MODYFIKACJĄ). Windows 7, Vista, XP (x86): C:\Program Files\Nokia\Phoenix\products (TUTAJ SKOPIOWAĆ FOLDER Z MODYFIKACJĄ). * W zależności od posiadanego systemu Windows i jego architektury: x64 - 64-bitowy system; x86 - 32-bitowy system. 4. Uruchamiamy program Phoenix. 5. Sprawdzamy czy w sekcji CONNECTIONS mamy wybraną opcję z listy o nazwie: NO CONNECTION (jeżeli nie to ją wybieramy). 6. Klikamy na FILE > OPEN PRODUCT. 7. Do sekcji TYPE FILTER wpisujemy RM-469, zaznaczamy na liście po czym zatwierdzamy OK. 8. Klikamy na FLASHING > FIRMWARE UPDATE. 9. Zaznacz DEAD PHONE USB FLASHING. 10. W sekcji PRODUCT INFORMATION kliknij na [...] i wybierasz SSA5 Metal Al, zatwierdzasz OK. 11. Na dole znajduje się przycisk OPTIONS, kliknij na niego. 12. Usuń wszystkie pliki, które są zaznaczone na czerwono i zatwierdź przyciskiem OK. 13. Kliknij na opcję REFUBRISH. * W tej chwili podłączasz telefon bez baterii i klikasz opcję OK po czym wkładasz baterię. Jeżeli telefon wyda dźwięk BEEP a program stoi w miejscu wykonać czynność z baterią ponownie czyli wyjąć i włożyć. * Program Phoenix potrafi wyświetlić ERROR związany w wykonaniem MINIDUMPU (TEMPU) nie zatwoerdzaj go aż do skończenia FLASHOWANIA telefonu ponieważ zatwierdzenie go powoduje natychmiastowe wyłączenie Phoenixa podczas wgrywania FW. NIE BIORĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA USZKODZENIA!! KOPIOWANIE MODYFIKACJI DOPIERO Z UPRZEDNIM SKONTAKTOWANIEM SIĘ ZE MNĄ!! ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 18:30 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0 wrote: Patche wrzucamy do katalogu C:\Patches. A będzie sczytywać też te z E:\Patches? sieman0 wrote: Dodane zakładki internetowe: Nokiahacking.pl Szkoda tylko, że nie NokiaHacking.pl - ale się czepiam. ![]() Śmiało wrzucaj: http://www.nokia-e52.pl/viewtopic.php?f=79&t=2363 ![]() |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 18:47 |
Patche z E:\ wydaje mi się, że też będą śmigały choć nie sprawdzałem. Zawsze zarzucałem je na C:\ bo kiedy wyjmowało się kartę pamięci telefon działał niestabilnie.
Zakładka dokładnie nazywa się Forum Nokiahacking.pl ojjj... pawelooss, zapomniałem ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 19:07 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Patche są czytane albo z C:\Patches albo z E:\Patches. Sprawdzałem i działa. Nie wiem jak się zachowa jak są w obu lokalizacjach ale przecież zawsze można przenieść z jednej do drugiej
![]() BTW, bardzo ładnie to wszystko wygląda, jakbym miał E52 to już leciałby flash ![]() Może coś zrobisz na E71? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 19:11 |
Kto mi pożyczy E71?
![]() Modyfikuję na tych modelach, które mam w posiadaniu przez dłużej niż 2 tygodnie. |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 19:16 |
eNn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Właśnie robi się kopia i zaraz wrzucam na telefon
![]() Będą jeszcze jakieś aktualizacje czy oddajesz e52 i v2 to koniec? |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 19:21 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0 wrote: Kto mi pożyczy E71? hoppek swoją tanio sprzedaje ![]() SimLock i AZERTY na klawiszach ale działa i można testować ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 19:24 |
Chyba, że wystąpi jakiś większy błąd (krytyczny) to wtedy z pewnością będę ponownie zagłębiał się w modyfikację ale teraz to tylko kwestia spersonalizowania go pod swoje potrzeby.
Co do kopii to bez ustawień ponieważ telefon zaczyna mulić, tj. powyżej, sama kopia prywatnych danych. |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 19:43 |
machlork ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj sieman0, pewnie czaisz mnie z innego forum, ale mniejsza o to. Dałbyś radę zrobić coś takiego pod e51 bądź 5130XM
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 19:49 |
Czaję, czaję. Pod E51 to nie trzeba modyfikacji, telefon sam w sobie jest szybki tylko wymaga shakowania i wsio a co do 5130XM i innych to jest mi naprawdę ciężko wykonywać mody bez posiadania danego modelu. Źle przekształcony plik i telefon uwalony i trzeba od nowa szukać, przerabiać itp. ciężko, ciężko.
Zrobiłbym pod wszystkie Symbianowce i dodał logo NokiaHacking ale niestety finansowo jest średnio żeby zakupić choć kilka modeli. |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 19:56 |
machlork ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rozumiem jak to jest z tymi funduszami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 21:29 |
Obecnie nie mam żadnego modelu do tuningowania może uda się coś załatwić w ciągu tygodnia lub po świętach. Co do tworzenia modów to też korzystam z gotowych ale większość przerabiam na własne ryzyko i od razu testuję czy się sytuacja polepsza.
Ktoś już testował powyższego MODA? Chciałbym znać zdanie innych użytkowników. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 31 marca 2012, o 22:20 ] Na mnie musisz poczekać do świąt. |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 22:39 |
delirein ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po opisie zapowiada się świetnie...
![]() ![]() [ Dodano: 31 mar 2012, o 22:39 ] a tak BTW czym edytujesz softy? bo moja próba z edycją rofs3 (chciałem wywalić pliki brandu) na nokiacooker zakończyła się dead flashem do oryginalnego softu ![]() |
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 23:14 |
Sebek76 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak to wgrać przez SFI flasher ?
|
![]() |
![]() |
31 Mar 2012, o 23:50 |
jabar24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, potwierdzam działanie
![]() potestuję cfw v2.0 i jak znajdę jakieś większe bugi dam znać dzięki za sofcik ![]() pozdro ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 21 Next Page 1 of 21 [ 310 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|