![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v3 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 3 posts ] Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Nieaktualne] [N86] [30.009] Hacked - Custom Firmware |
---|
![]() |
16 May 2011, o 10:00 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam was! Jest to moja kolejna modyfikacja oprogramowania pod telefon Nokia N86 8MP (RM-484) która nie była nigdy wcześniej publikowana.
Wzorowałem się na oprogramowaniu N^86 MONOLOGUE i zajęło mi to ok. 5 godzin, aby zobaczyć uśmiech na twarzy - udało się! To chyba najlepsze tak wyposażone CFW które miałem okazję używać. Modyfikacja oczywiście była testowana i spisałem wszystkie możliwe problemy których można uniknąć po przez sformatowanie pamięci wbudowanej i wyjęcie karty pamięci ponieważ występuje dziwny problem z ciągłym restartowaniem telefonu. Niżej przedstawiam wam w punktach jakich dokonałem modyfikacji (niektórych nie wypisałem, zabrakło mi miejsca na kartce ![]() Działania wykonane na systemie: - W pełni zhakowany InstallServer.exe dzięki PNHT - nie trzeba aktywować patchy w RP+; - przekopane całe ustawienia CPU & UI co dało zwiększoną stabilność działania telefonu; - kompatybilność znacznie zwiększona a szczególnie przy grach i aplikacjach; - niskie zużycie procesora; - zdjęcia bez kompresji; - bezbłędne rozplanowanie pamięci RAM przez system; - domyślnym językiem jest język Angielski (oczywiście w Menu ustawień można zmienić na język polski); - polepszone indeksowanie pamięci; - znacznie zwiększona prędkość rotacji ekranu; - dostosowana czułość sensora położenia; - wibracja podczas blokady klawiatury bocznym suwakiem; - dłuższe przytrzymanie klawisza "*" uruchamia ROMPatcher'a; - dodana aplikacja sklep Ovi z nową aktualizacją; - usunięte bez użyteczne zastosowania serwera FOTA co zwiększyło pamięć na C: o 5MB; - poprawione działanie karty WLAN (szybszy czas połączenia, większa stabilność); - systemowa czcionka jest ustawiona domyślnie jako Small (Mała); - wyłączone niepotrzebne procesy na start telefonu. Wiadomości, kontakty i komunikacja: - zwiększone wspomaganie pisania wiadomości SMS i MMS dzięki specjalnemu Patchowi; - raporty doręczenia są włączone; - włączona pełna obsługa znaków (ą, ź, ć itp.); - domyślna liczba zapisanych wiadomości ustawiona jest na 500; - pełno ekranowe zdjęcie tego kto do Ciebie dzwoni; - tym kodem * # 92702689 # sprawdzisz Life Timer telefonu; - podsumowanie czasu połączenia ustawione na włączone. Multimedia i optymalizacja grafiki: - Odtwarzacz szuka plików dźwiękowych w katalogach "Music" na wbudowanej pamięci lub na karcie; - usunięta opcja "Idź do sklepu muzyki" w opcjach odtwarzacza; - dodane patch poszerzenia stereo; - dodane nowsze kodeki rmvb i wmv; - dyktafon zapisuje teraz nagrania w jakości Stereo MP4; - czas nagrywania filmów na wbudowanej pamięci aż do 10 godzin; - usunięty bug kamery pracującej w tle (np. jak nie zasłonimy obiektywu a wyjdziemy czerwoną słuchawką przez co zajmuje więcej pamięci RAM) - to zostało naprawione; - znacznie zwiększona jakość nagrań wideo. Personalizacja, efekty wizualne i motywy: - zmienione domyślne ładowanie się telefonu (animacja) i dźwięk z Nokii N900; - dodano 17 nowych ikonek Ovi Touch; - super szybki manifest; - oddzielna ikonka "Themes" w Menu; - głośność słuchawki i zestawu głośno mówiącego ustawiona na maksymalny poziom. Aplikacje i dodatki: - ROMPatcher+ bez informacji na starcie z możliwością Auto-startu patchy; - AutoInstaller do instalacji wielu aplikacji na raz; - BatUninstaller do usuwania wielu aplikacji na raz bez zostawiania śmieci; - BTSwitch pomaga na szybkie włączanie i wyłaczanie modułu Bluetooth; - Nokia File Browser 4.5.0 to darmowy program do przeglądania plików i zarządzania nimi; - FreeUnRAR odpowiednik WinRAR'a na pecetach tyle, że tylko rozpakowuje; - N97Compass przyrząd dla harcerzy; - GifTailor pozwala na tworzenie animacji zrzutów z telefonu; - Nokia Photo Browser to innowacyjna przeglądarka zdjęć; - FontRouterMan pozwala zmienić domyślną czcionkę na własną; - OpLogo Changer pozwala na wstawienie obrazka w miejsce nazwy operatora; - TouchRestart umożliwia ponowne uruchamianie się telefonu poprzez kliknięcie; - PhoneTotch to super świetna latarka; - SuperScreenshots do tworzenia zrzutów ekranu. --- Oprogramowanie oczywiście wgrywamy przez J.A.F'a - mam nadzieję, że każdy wie co i jak zrobić :zęby:. Zarzucił bym jeszcze jakieś Screenshooty z tej modyfikacji tylko, że już konkretnie po modyfikowałem według własnych upodobań i ciężko obczaić co i jak ale pokaże wam bardzo fajny motyw i fajną czcionkę można zastosować na tej modyfikacji: Modyfikacja N86 8MP: Temat Blue Splat: Czcionka Android Bold: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: adrian219: 7 czerwca 2011, o 19:49 ] Linki wstawiamy w CODE. Sorki za zniszczenie koncepcji postu, ale musiałem. ![]() |
Last post |
![]() |
23 May 2011, o 22:07 |
Romland ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Działa on tylko pod N86?
[ Komentarz dodany przez: nemo333: 23 maja 2011, o 22:44 ] tylko, nie zadziała na innym telefonie |
![]() |
14 May 2012, o 20:37 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Top |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 3 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|