![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v3 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 7 [ 97 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Nieaktualne] Nokia E52 (RM-469) v91.003 - Power Custom Firmware (1. edycja) |
---|
![]() |
31 Jul 2012, o 21:13 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie!
Udostępniam dla was kolejną odsłonę modyfikowanego oprogramowania dla Nokii E52 oznaczonej wersją v91.003, która odbiega od wersji v81.003, odbiega? Już wyjaśniam o co dokładnie chodzi a najważniejszym punktem jest to, że nie dało się odpowiednio skonfigurować ROFS1 przez co użytkownik wgrywający te oprogramowanie ma jedynie dostępne na C: niecałe 60MB. Wydaje mi się, że nie popełniłem błędu podczas przygotowywania CORE dla tej wersji v91.003 przy zwiększaniu pojemności na C:\ ponieważ żadne programy weryfikacyjne nie zwróciły błędu na temat kodu CRC32 ale po wgraniu do telefonu przechodził w tryb DEAD PHONE. Po za tym minusem reszta modyfikacji przebiegła pomyślnie, bez mniejszych problemów dzięki czemu modyfikacja jest bardzo stabilna a przede wszystkim diabelsko szybka. Duża część użytkowników zadaje mi pytanie czy pozostawię modyfikowanie dla E52 więc wypada odpowiedzieć. - Wydaje mi się, że NOKIA nie udostępni więcej aktualizacji dla tego modelu a modyfikacje, których dokonałem na ich oprogramowaniu są wystarczająco dobre abyście zostali przy nich na dłużej. W przyszłości może natknę się na kilka błędów w systemie więc myślę o wypuszczaniu lekkich aktualizacji w formie plików instalacyjnych kompatybilnych z systemem Symbian ale czy to będzie potrzebne to już wy powiecie i zadecydujecie pisząc komentarze pod tym postem. Lista zmian praktycznie niczym się nie różni od v81.003 oraz poprzednich modyfikacji dla E52 ale należy ją wkleić więc proszę, oto Changelog: - InstallServer.exe współpracujący razem z plikami systemowymi jeszcze sprawniej; - Zwiększona szybkość instalowanych aplikacji; - Po odpaleniu się systemu mamy ponad 55 MB RAM; - Wolne miejsce na C: poszerzone do 56,3 MB; - System Cache podniesiony do maksimum; - Domyślny język to Polski (27), jest też Angielski (01); - Maksymalnie zwiększony Heap Size oraz czas zamykania się aplikacji; - Kontakty domyślnie ładowane z karty SIM; - Płynniejsze zarządzanie galerią; - Heap Size dla odtwarzacza muzyki podniesiony do 75MB; - Możliwe 100% wykorzystanie CPU, szczególnie dla pojedynczego procesu; - Podsumowanie połączenia oraz czas połączenia domyślnie włączony; - Wyłączone wpisywanie na początku daty, godziny oraz miejsca pobytu (po wgraniu P-CFW); - Zwiększona ilość wyświetlanych FPS-ów do setki (nie zauważalna ale niech będzie); - Splash Screen opatrzony logiem naszego forum (na całym ekranie) (dzięki HitFanowi); - Animacja startowa dopasowana do nowego Nokia Tune; - Cache przeglądarki internetowej zostaje na C:\; - Dodane zakładki internetowe: NokiaHacking.pl, Facebook.pl, Mini WP, Gmail i Pobierz Operę Mini; - Motyw domyślny to: Czarny (odpowiednik XpressBlue od Zylam'a Marex'a); - Jakość nagrań dyktafonu maksymalnie podciągnięta do maksimum (czas nagrywania 10h.) (256kbp/s MP4); - Nowy FIX poprawiający działanie modułu WLAN (mniej prądożerczy); - Jakość zdjęci oraz nagrań wideo zapisywana jest bez kompresji (nowy patch!); - Dźwięk kamery kiedy zaczyna nagrywać został zmieniony; - Czwarty dźwięk migawki aparatu jest pusty (bez dźwięku); - Dodane aplikacje: Latarka (odpowiednik Phone'a Torch'a); - Klawiszem „0” uruchamiana jest aplikacja PhoneTorch (latarka LED); - Usunięte wszystkie tematy pomocy; - Wyłączona opcja Nokia SMS oraz Welcome; - Rotacja ekranu jeszcze szybsza; - Wszystkie dzwonki z Nokii 808 Pure View; - Zapisywanie do 350 wysłanych wiadomości; - Oryginalne tryby gotowości oraz przyśpieszony Biznesowy; - Dodany nowy tryb gotowości (Pasek nawigacji); - Raporty domyślnie włączone; - Szybkie efekty kastora (efekty przejść); - Usunięte oryginalne motywy; - Opcja Magazyn masowy zmieniona na Pendrive. ![]() Download: Instrukcja: 1. Pobieramy program Phoenix (moja wersja to 2012.04.003.47798): http://nokiahacking.pl/phoenix-service-software-2012-24-000-48366-vt25170.htm 2. Instalujemy program. 3. Wrzucamy folder (z modyfikacją) RM-469 do lokalizacji: Windows 7, Vista (x64): C:\Pliki programów (x86)\Nokia\Phoenix\products (TUTAJ SKOPIOWAĆ FOLDER Z MODYFIKACJĄ). Windows 7, Vista, XP (x86): C:\Program Files\Nokia\Phoenix\products (TUTAJ SKOPIOWAĆ FOLDER Z MODYFIKACJĄ).W zależności od posiadanego systemu Windows i jego architektury: x64 - 64-bitowy system; x86 - 32-bitowy system. 5. Sprawdzamy czy w sekcji CONNECTIONS mamy wybraną opcję z listy o nazwie: NO CONNECTION (jeżeli nie to ją wybieramy). 6. Klikamy na FILE > OPEN PRODUCT. 7. Do sekcji TYPE FILTER wpisujemy RM-469, zaznaczamy na liście po czym zatwierdzamy OK. 8. Klikamy na FLASHING > FIRMWARE UPDATE. 9. Zaznacz DEAD PHONE USB FLASHING. 10. W sekcji PRODUCT INFORMATION kliknij na [...] i wybierasz EURO3 Black Metal Al, zatwierdzasz OK. 11. Na dole znajduje się przycisk OPTIONS, kliknij na niego. 12. Usuń wszystkie pliki, które są zaznaczone na czerwono i zatwierdź przyciskiem OK. 13. Kliknij na opcję REFUBRISH. * W tej chwili podłączasz telefon bez baterii i klikasz opcję OK po czym wkładasz baterię. Jeżeli telefon wyda dźwięk BEEP a program stoi w miejscu wykonać czynność z baterią ponownie czyli wyjąć i włożyć. * Program Phoenix potrafi wyświetlić ERROR związany w wykonaniem MINIDUMPU (TEMPU) nie zatwierdzaj go aż do skończenia FLASHOWANIA telefonu ponieważ zatwierdzenie go powoduje natychmiastowe wyłączenie Phoenixa podczas wgrywania FW. NIE BIORĘ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA USZKODZENIA!! KOPIOWANIE MODYFIKACJI DOPIERO Z UPRZEDNIM SKONTAKTOWANIEM SIĘ ZE MNĄ!! |
Last post |
![]() |
![]() |
31 Jul 2012, o 23:52 |
lukaszekh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na razie wszystko elegancko - jedyna sprawa jaka zauważyłem to, że w menagerze plików nazwa telefonu to NC29
![]() |
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 00:10 |
koqt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Soft śmiga aż miło
![]() [ Komentarz dodany przez: sieman0: 1 sierpnia 2012, o 08:46 ] Od przyznawania dobrej roboty są punkty reputacji, taki znaczek 'plus' przy danym profilu. |
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 07:56 |
NC29 pojawiło się po poszerzaniu pliku CORE, na szczęście nie ma to wpływu na działanie telefonu.
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 09:58 |
jankes666 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0,mam takie pytanko. Dałoby radę metodą domową zmienić domyślną przeglądarkę na operę mini,czy trzeba ingerować głębiej w soft?
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 10:07 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na forum był gdzieś poradnik, jak dobrze pamiętam. Autorstwa kosmita1993, poszukaj
![]() |
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 10:56 |
jankes666, nawet jakbyś zamienił oryginalną przeglądarkę na Operę Mini to wiem, że klikając na jakieś hiperłącze w telefonie to w Operze nie wprowadzi go automatycznie i będziesz musiał kopiować adres lub wpisywać go sam. Jak wcześniej HitFan, wspomniał na forum był poradnik ale kompatybilny tylko z FP1.
A tak ogólnie to do czego jest Ci potrzebna zmiana oryginalnej przeglądarki? |
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 13:24 |
kac222 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Soft super
![]() Mam pytanie: Czy można w jakiś sposób edytować nowy tryb gotowości (Pasek nawigacji)? Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 15:17 |
Możesz edytować w nim tylko skróty a tak poza tym nic więcej.
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 16:36 |
A ja jednak mam problem
![]() |
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 16:53 |
delirein ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sprawdzasz to na czystym sofcie czy masz coś doinstalowanego? Spróbuj zrobić hard format
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 17:35 |
Naturalnie, że na czystym. Wgrany został jedynie program do monitorowania pamięci. Format i ponowne wgrywanie softu również nie przynosi efektu.
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 17:43 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
próbowałeś bez SD?
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 17:59 |
Sugestia z karta pomogła. Po wyjęciu SD z pamięcią wszystko ok. Tylko co takiego może ładować się z karty że tak obciaża pamięć - tym bardziej że przed zmiana softa wyczyścilem kartę z pozostałości po poprzedniej wersji systemu.
|
![]() |
![]() |
1 Aug 2012, o 18:04 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może ja sformatuj? A dane zgraj na kompa...
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7 Next Page 1 of 7 [ 97 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|