![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v3 » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v3 |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 7 of 9 [ 129 posts ] Go to page Previous 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Nieaktualne] Nokia E52 (RM-469) v81.003 [Hacked & Modded] [PL] [v1.0] [BETA] |
---|
![]() |
25 Feb 2012, o 18:53 |
zibi305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tą górną belkę ukrywa pewnie jeden z patchów. Widziałem gdzieś w internecie takiego patcha.
|
Last post |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 19:30 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 19:34 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To mój ziomek sprzedaje. To jest ta Nokia co ja tuningowałem
![]() Chce kupić sprawną bo w tej nie działa aparat i inne funkcje więc Customa w niektórych przypadkach robisz na ślepo. |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 21:32 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 21:58 |
dm1991 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0 wrote: To mój ziomek sprzedaje. To jest ta Nokia co ja tuningowałem ![]() Chce kupić sprawną bo w tej nie działa aparat i inne funkcje więc Customa w niektórych przypadkach robisz na ślepo. A ja 2 dni temu E52 sprzedałem ![]() |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 22:27 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eNn, wylacz patch na pokazanie ukrytych menu i 2x usun powinno zniknac
![]() |
![]() |
![]() |
25 Feb 2012, o 22:54 |
eNn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Właśnie problem w tym że nie mam włączonego żadnego patcha
![]() |
![]() |
![]() |
27 Feb 2012, o 23:43 |
mtl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da się z tego softu wrócić do oryginalnego Orange? Chce zdjąć sim-locka ale kod (z Orange) na tym sofcie nie przechodzi.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 lutego 2012, o 22:31 ] Po prostu ściągnij, jaki tam chcesz oryginalny i wgraj jak zmodyfikowany: >> faq-tu-znajduja-sie-odpowiedzi-na-twoje-pytania-vt11.htm#dz02pkt07 [ Dodano: 27 lut 2012, o 22:43 ] No tak ale nie ma PL Orange 81.003 wiec przez Phoenixa nie przejdzie. (Przez niego wgrywalem tego CFW) Gdzies wyczytalem ze downgrade JAFem na E52 robi bricka. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 lutego 2012, o 22:45 ] A tak w ogóle to w Nokiach (w przeciwieństwie np. do SE) brand softu nie ma najmniejszego wpływu na SIM-lock. |
![]() |
![]() |
27 Feb 2012, o 23:49 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wgraj po prostu niebrandowany soft i bedziesz mogl wpisac kod na simlocka.
pawelooss wrote: A tak w ogóle to w Nokiach (w przeciwieństwie np. do SE) brand softu nie ma najmniejszego wpływu na SIM-lock. w SE tez nie ma znaczenia brand, tam brand teoretycznie moze zalozyc simlocka ale nie testowal nikt tego, jest wpis w customie ale nie wiadomo czy dziala ![]() |
![]() |
![]() |
28 Feb 2012, o 00:07 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sieman0, Mistrzunio94 jeśli robiłbyś v2 to mniej na uwadze aby dać jakąś fajną czcionkę, daj więcej tematów do wyboru (ja osobiście chciałbym ten z trawką z nokii C5) zostaw aplikację Traveler, dorzuć X-Plore, Jbak TaskMan lub jego odpowiednik i gdyby się dało podmienić oryginalną przeglądarkę na Operę możliwie w najnowszych Polskich wersjach.
PS. I nie żebym miał coś do forum, albo do autora grafiki bo nigdy nie miałem i nie mam zamiaru mieć, ale jakoś ta grafika forumowa mi się nie widzi;) PS2. Patrząc na te sztuczki które robiłeś z softem n86 to życzyłbym sobie jeszcze gdyby to nie był problem sieman0 wrote: - Domyślnym zegarem jest cyfrowy;- Usunięta trwale opcja w odtwarzaczu "Idź do sklepu muzyki";- Odtwarzacz wyszukuje pliki muzyczne w lokalizacji E:\Music i F:\Music;- Przyspieszone otwieranie i zamykani aplikacji; - Przyspieszony proces instalacji aplikacji;- Przyspieszony proces instalacji aplikacji;- NNowy FIX nieco poprawiający działanie karty WLAN; Absolutnie nie bierz tego postu jako krytykę a jedynie opinię szarego użytkownika e52, który już wcześniej próbował rozgryźć Firmware, ale wtedy jeszcze nikt nie ujawniał sposobu na uczynienie tego;) Jeśli mógłbym pomóc to śmiało pisz do mnie postaram się na tyle ile potrafię (zrobię wszystko co w mojej mocy). Pozdrawiam i podziwiam;) |
![]() |
![]() |
28 Feb 2012, o 00:20 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adrian-93 wrote: dać jakąś fajną czcionkę, daj więcej tematów do wyboru (ja osobiście chciałbym ten z trawką z nokii C5) zostaw aplikację Traveler, dorzuć X-Plore, Jbak TaskMan lub jego odpowiednik i gdyby się dało podmienić oryginalną przeglądarkę na Operę możliwie w najnowszych Polskich wersjach. Problem w tym, że wtedy zwiększa się rozmiar softu. No i z każdą kolejną wersją tych aplikacji cały zmodyfikowany soft staje się już nieaktualny. Nie każdemu też pasuje dany zestaw aplikacji. Choć co do Travelera i klienta YouTube bym się akurat zgodził, by pozostawić je fabryczne, bo są nawet przydatne. ![]() adrian-93 wrote: PS. I nie żebym miał coś do forum, albo do autora grafiki bo nigdy nie miałem i nie mam zamiaru mieć, ale jakoś ta grafika forumowa mi się nie widzi;) Dobra jest, gdyby wypełniała całe czarne tło, a nie była kwadratem. Jednak ja nigdy nie zabierałem się za grafiki w tym formacie, więc i konstruktywnie nie za bardzo mogę pomóc. |
![]() |
![]() |
1 Mar 2012, o 00:55 |
pawelooss wrote: Nie każdemu też pasuje dany zestaw aplikacji. Powiedz sam, jaki jest procent użytkowników E52, którzy często przeglądają internet i wolą korzystać z domyślnej przeglądarki niż z Opery?Choć co do Travelera i klienta YouTube bym się akurat zgodził, by pozostawić je fabryczne, bo są nawet przydatne. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 1 marca 2012, o 00:09 ] No, Opera mogłaby być. ![]() A tak nawiasem, da się edytować content karty pamięci?? Bo jeżeli tak moglibyśmy wrzucić tam jakieś aplikacje i dobrą sprawdzoną nawigację, a wywalić to co nie potrzebne. |
![]() |
![]() |
1 Mar 2012, o 08:45 |
a czemu sami nie zainstalujecie? Soft miał być szybki, więc pusty. Podobnie jak w patch'ach CNT na S40 do CNT domyślny theme. Po jednym dźwięku dla każdego ustawienia (budzik, sms, dzwonek itp.) i to wszystko. Jak chcesz mieć coś więcej to zainstaluj...
|
![]() |
![]() |
1 Mar 2012, o 16:36 |
HitFan wrote: a czemu sami nie zainstalujecie? Soft miał być szybki, więc pusty. jest zestaw aplikacji z których korzysta większość użytkowników E52 i warto by było gdyby instalowały się one od razu z softem, a będzie tak samo szybki jak aplikacje będą zainstalowane po flashowaniu, czy ręcznie. Na jedno wychodzi, a masz oszczędność czasu i od razu sprawdzone wersje danych aplikacji. |
![]() |
![]() |
1 Mar 2012, o 16:46 |
ale aplikacje wbudowane custom są nienadpisywalne, więc jak wyjdzie np. Opera Mini 7 to jej nie zainstalujesz.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next Page 7 of 9 [ 129 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|