Oprócz tego może łącznik stabilizatora, może guz jakiś na oponie, czasem opona do ponownego wyważenia.
Możesz także spróbować dokręcic krzyżak kolumny kierowniczej( śruba na torx na pedałami).
mikas1996 wrote:Oprócz tego może łącznik stabilizatora, może guz jakiś na oponie, czasem opona do ponownego wyważenia.
Możesz także spróbować dokręcic krzyżak kolumny kierowniczej( śruba na torx na pedałami).
Mati91 wrote:dzięki Mikas, mam nadzieję, że nie będzie to nic poważnego
A powiedz mi jeszcze co to moze być taki turkot podczas ruszania/cofania (tylko na niskich obrotach - czasem też jak zamulę z drugiego, trzeciego biegu?) czytałem gdzieś, że może być to trzsskanie jakiej blachy nad tłumikiem, ale nie mam pojęcia co to może być
Krzychu_Polowin wrote:mikas1996 wrote:Oprócz tego może łącznik stabilizatora, może guz jakiś na oponie, czasem opona do ponownego wyważenia.
opon się nie wyważa tylko felgi A po za tym on nie wymienia filtra kabinowego tylko filtr powietrza
Krzychu_Polowin wrote:mikas1996, ja się nie czepiam a co do wymiany masz filtrów paliwa i powietrza to sam może to zrobić i zaoszczędzić
Mati91 wrote:Mikas ten dziwny odgłos słychać tylko podczas wciśnięcia sprzęgła (na pół sprzęgle słychać najmocniej) i delikatnego dodaniu gazu. Słyszalny jest raczej z przodu od spodu... silnik musi być troszeczkę zagrzany, żeby ten turkot się wydobywał..
Mati91 wrote:Dwumas... Ja pierdziule co to jest Po poczytaniu u wujka Google mam już takie schizy, że ta vectra mnie wyjdzie drożej jak jest warta.... W każdym dziale google piszą o tym stukaniu co innego.... Nosz ku*** mać
Krzychu_Polowin wrote:Mati91, pocieszę cię i spytam ile włożyłeś już w swoją Viki odkąd ją masz ?? Bo ja w swojego Lanka włożułem grubo ponad 3 tysie i nie narzekam
Mati91 wrote:Autko mam 13mcy.
Vectra B Sedan 1998r. 1.6 100KM
Naprawy po kolei:
- wymiana stacyjki 30zł,
- wymiana całej rury wydechowej, tłumików 400zł
- wymiana całego zawieszenia 1350zł
Na razie tyle
Przypuszczam, że naprawa, która zaczyna się jutro to będzie ładny koszy około 2000zł
Więc trochę włożyłem, a w maju/ czerwcu czeka mnie malowanie 4 drzwi, wymiana progów
Oprócz tego kupiłem nowe Radio/ głośniki i leje do niego jak głupi hehe
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests