![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 247 of 262 [ 3921 posts ] Go to page Previous 1 ... 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250 ... 262 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
O wszystkim i o niczym. |
---|
![]() |
23 Jan 2016, o 18:07 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Widziales kiedys u Piotrusia niebieskie LEDy? XD
|
Last post |
![]() |
![]() |
23 Jan 2016, o 18:08 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ocipiałeś panie. Zwykłe żarówki 5W. Jestem zwolennikiem ciepłego białego światła we wnętrzu auta. wk***ia mnie jak ktoś pozakłada białe ledy, które dają takie zimne ostre światło, patrzeć się nie da... Kiedyś wrzucałem tu jak to w Lagunie wygląda. Tam w sumie 40W pobiera oświetlenie wnętrza
![]() o |
![]() |
![]() |
23 Jan 2016, o 20:12 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ej, uchylny szyber na korbe w cc montowali w fabryce. wiem bo starszy miał te auto funkiel nówkę z szyberem
![]() |
![]() |
![]() |
23 Jan 2016, o 20:19 |
Krzysiek_PL ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No właśnie bym chciał, ale nie wiem czy dach był taki sam czy czymś się różnił
![]() |
![]() |
![]() |
23 Jan 2016, o 20:21 |
No wiam że były fabryczne. Ale jest bardzo podobny do tego co mamy w Lagunie. I sk***ysyn przecieka na łączeniu dwóch części, między nimi jest blacha poszycie dachu i tam cieknie, a rozkręcić się nie da tej ramy bo się śruby urywają XD
takie gówno ![]() [ Dodano: 23 sty 2016, o 19:21 ] Krzysiek_PL, wycinasz blachę z dachu i wstawiasz |
![]() |
![]() |
23 Jan 2016, o 21:53 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wy modzicie sobie a ja nie mam nawet ogrzewanego garażu... Ada za***ana w środku brudem od października...
![]() |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 00:14 |
ziomal ja nie mam ogrzewanego garazu xd ale daje rade, tylko troche ciezko sie lutuje z zesztywnialymi palcami ciezko kable utrzymac
![]() |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 00:45 |
To jest desperacja.
![]() Plany związane z Adą na 2016. Musowo: - zbiornik LPG (nowy lub legalizacja starego) - wymiana parownika LPG (dławica przy rozpędzaniu się na podtlenku) - generalne sprzątanie, mycie oraz woskowanie włącznie z wywaleniem foteli i kanapy jak co roku ![]() Planowane dodatkowo: - nowe przednie kierunkowskazy, prawy już kleiłem bo się rozszczelnił, więc pewnie i lewy niedługo zdechnie, założę nowy komplet - wymiana łożyska w którymś kole bo wyje jak wilk w nocy - diagnoza hamulców (prawdopodobnie pompa), aktualnie działają dobrze, ale nagle pedał zaczął "brać" dalej niż wcześniej... Jak napompuje to jest po staremu, ale jak wspomaganie wyrówna ciśnienie to znowu jest dziwny... _NeedSpeed_, może Ty mi doradzisz? - naprawa klimatyzacji (uszczelnienie układu i nabicie na nowo) Planowany budżet operacji przy pełnym pakiecie - max 1000 cbln. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 08:30 |
tak jak mowisz pompa moze byc winna. ewentualnie zeby od razu w koszty nie leciec to mozesz wymienic plyn na swiezy i odpowietrzyc oczywiscie. ale podobny objaw w cc byl, pedal sie zapadal ale dodatkowo jeszcze plyn uciekal przez uszczelnienie tloczka i cale serwo zalane bylo.
zbiornik kup uzywany za grosze z wazna legalizacja, i tak jak bedzesz rejestrowal na zolte to lpg out ![]() dywan pierzesz czy tylko odkurzasz? |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 13:11 |
_NeedSpeed_ wrote: tak jak mowisz pompa moze byc winna. ewentualnie zeby od razu w koszty nie leciec to mozesz wymienic plyn na swiezy i odpowietrzyc oczywiscie. ale podobny objaw w cc byl, pedal sie zapadal ale dodatkowo jeszcze plyn uciekal przez uszczelnienie tloczka i cale serwo zalane bylo. Płyn co prawda nie był wymieniany długo. Ale to stało się z dnia na dzień. Ja podejrzewam, że to początek końca pompy, ma już prawie 24 lata... _NeedSpeed_ wrote: zbiornik kup uzywany za grosze z wazna legalizacja, i tak jak bedzesz rejestrowal na zolte to lpg out Na razie nie planuję żółtych blach, więc LPG nadal zostaje. ![]() _NeedSpeed_ wrote: dywan pierzesz czy tylko odkurzasz? Dokładnie odkurzam i wspomagam się twardą szczotką. Foteli nie ma w kabinie więc idzie dojść w każdy zakamarek. |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 13:40 |
davvid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: zbiornik LPG (nowy lub legalizacja starego) przecież nie ma czegoś takiego jak legalizacja starego zbiornika.poza tym 2 i pół stówki z montażem za nową i pewną butlę to nie jest jakiś majątek. [ Dodano: 24 sty 2016, o 12:40 ] co do szybera, przy sprzedaży civika się dowiedziałem że też nie mam fabrycznego, tylko ktoś sobie zamontował, bo miałem taki właśnie jak w cc czy tej lagunie, a z fabryki wyjezdzały elektryczne i chowane. Ten mój też cieknął i mnie wnerwiał bo pozniej i tak się nie otwierał, więc nie ma się co ograniczać i lepiej schować cały dach ![]() |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 15:23 |
ech zatankowałem wczoraj za 88zł i pełny bak mam
zaś moge w luj km robić ![]() |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 17:47 |
Krzysiek_PL wrote: ech zatankowałem wczoraj za 88zł i pełny bak mam zaś moge w luj km robić Ile zrobisz? ![]() |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 18:11 |
Cienki na 100km pali od 6 do max 7l jak go paluj
No to liczmy 7l/100km, a zbiornik ma 30L Z prostych obliczeń wynika ze na całym baku moge przejechać ponad 425km A ze miesięcznie robię średnio 100km bo sama jazda po mieście i miasta obok to jest to dobry wynik |
![]() |
![]() |
24 Jan 2016, o 22:55 |
COOO? 100km miesiecznie? ja tankuje raz na tydzien, na zbiorniku zrobie srednio 320-330km, czyli w miesiac okolo 1200-1300km.
[ Dodano: 24 sty 2016, o 21:55 ] hehe do cc wchodzi tyle benzyny ile u mnie gazu ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250 ... 262 Next Page 247 of 262 [ 3921 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)