![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
Previous topic | Next topic Page 32 of 262 [ 3921 posts ] Go to page Previous 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 262 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
O wszystkim i o niczym. |
---|
![]() |
16 Jul 2013, o 12:01 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Też będę szukał w okolicy jakiegoś skupu bo po co ma pieniądz leżeć i się marnować
![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
17 Jul 2013, o 01:57 |
BoBek28 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
widzieliście slyszeliście i co sądzicie o tym aucie koleś sam to stworzył |
![]() |
![]() |
17 Jul 2013, o 07:01 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szacunek za pracę włożoną w projekt.
|
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 12:10 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jutro odstawiam samochód do kumpla na łatanie tłumika. Popuszcza gdzieś, co powoduje paskudne pierdzenie jakbym miał dwusuwa.
![]() |
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 17:26 |
ramzes234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja dzisiaj w astrze wymieniłem przednią lewą lampę i szukam tylnej.
|
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 18:13 |
A ja w Megane wymieniłem ograniczniki drzwi, bo strzelał lewy. -.-
|
![]() |
![]() |
18 Jul 2013, o 22:44 |
A mi się wysrał most w traktorze, do wymiany koło talerzowe i zębnik wałka atakującego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jul 2013, o 15:54 |
_NeedSpeed_ wrote: Most od Stara, jestem w trakcie określania modelu Skołuj od 266, terenowy więc rozk***i system. ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jul 2013, o 18:09 |
Czas na zmiany! Zajarałem się spryskiwaczami mgłowymi, które dojrzałem kiedyś jadąc nowym C-max'em. Postanowiłem więc wymienić owe pierdolniki zarówno w Mondeo i w Megane. I tak, po przeczytaniu multum wypowiedzi na forach, do Mondeo zamówiłem takie:
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Dysza-sp ... -FORD/1015 zaś do Megane takie: http://sklep.salko.pl/produkt,80204,397 ... przod.html Czekam na przesyłkę i biorę się za montaż! Wrzucę jakiś filmik z efektem działań. Planuję też automatyczne otwieranie klapy bagażnika w Mondeo, coś na tej zasadzie: https://www.youtube.com/watch?v=3LbEDPzEB5w Ale to później. Zaś ostatnio podłączyłem drugie tylne przeciwmgłowe w Megane. Co ciekawe seryjnie w reflektorze miejsce wygospodarowane jest, jest nawet żarówka, a kabelka niet. ;O To se sam druta pociągnąłem, a co. Efekt: ![]() ![]() Kabelek ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
![]() |
![]() |
19 Jul 2013, o 21:36 |
Co do autom. otwierania klapy to trzeba mocniejsze siłowniki założyć czy coś jeszcze żeby się sama podnosiła po otwarciu?
A teraz Meggi ![]() [ Dodano: 19 lip 2013, o 21:36 ] Ziomalson ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
19 Jul 2013, o 22:08 |
_NeedSpeed_, tak, mocniejsze siłowniki i jakaś tam sprężynka żeby wybić klapę od samego początku. A Megane niee, po prostu seryjnie w każdej megance są dwa przeciwmgłowe z tyłu, nawet żaróweczki dajo, ale podłączali tylko lewą, bo się okazało, że w Europie zachodniej były przepisy mówiące, iż ma być jedno i to z lewej. A teraz już tego nie ma.
|
![]() |
![]() |
19 Jul 2013, o 22:29 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Matko, szkoda im było już tego metra kabla?
![]() Francuzy nie przestaną mnie nigdy zadziwiać ![]() Powiedz mi, ile razy już zdejmowałeś koło żeby wymienić żarówkę w przedniej lampie? ![]() |
![]() |
![]() |
20 Jul 2013, o 01:23 |
boczkens wrote: Zaś ostatnio podłączyłem drugie tylne przeciwmgłowe w Megane. No u mnie inżynierowie jeszcze bardziej poskąpili. Klosz jest, potrzeba tylko oprawki, żarówki i kabla. ![]() |
![]() |
![]() |
20 Jul 2013, o 11:21 |
nemo333, ani razu, serwis to robi za mnie. Zmieniałem tylko postojówkę w przednim lewym, wystarczy skręcić koło do oporu w prawo i da się to zrobić bez zdejmowania.
![]() nemo333 wrote: Matko, szkoda im było już tego metra kabla? ![]() boczkens wrote: seryjnie w każdej megance są dwa przeciwmgłowe z tyłu, nawet żaróweczki dajo, ale podłączali tylko lewą, bo się okazało, że w Europie zachodniej były przepisy mówiące, iż ma być jedno i to z lewej. |
![]() |
![]() |
20 Jul 2013, o 11:50 |
W Modusie żeby cokolwiek zrobić przy reflektorach demontujemy grill, zderzak i na końcu reflektory, tam jest dopiero pr***ebane robić coś przy silniku
![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 262 Next Page 32 of 262 [ 3921 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Motoryzacja |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)