jak juz pisalem na ipmarcie w noki e71 gdy wchodzimy do notatek( z pozycji menu nie skrotow na pulpicie) a nastepnie wychodzimy efekty sie zawieszaja , trzeba troche poruszac kursorem zeby znow zalaczyl sie efekt.
Masz FP2, więc sprawdź czy masz w telefonie "Menu -> Panel sterowania -> Tematy -> Ogólne -> Opcje -> Efekty tematu -> Tak". Jeśli tak, to wystarczy że wygenerujesz i aktywujesz patcha c2z i skopiujesz cały katalog 'effects' do C:/resource. Nic poza tym.
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
Mam problem z kastorem na mojej e66. Zobaczcie co się dzieje z ekranem jak wchodzę np: w aparat albo obrócę w tryb LANDSCAPE
Filmik:
ktoś coś poradzi dlaczego tak się dzieje ?
[ Dodano: 7 lut 2011, o 23:22 ] Powie Mi ktoś dlaczego tak się dzieje.
[ Dodano: 8 lut 2011, o 20:35 ] Pomoże ktoś ? Jejku cięzko odpisać ? Na pewno ktoś wie o co chodźi.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 8 lutego 2011, o 21:49 ] To czemu nikt dotąd nie odpisał, skoro wszyscy wiedzą? Ja nie wiem.
[ Dodano: 15 lut 2011, o 00:02 ] Cześć Widzę, że nikt nie podjął się tej prośby i trzeba było samemu znaleźć. Do wszystkich co posiadają E66 FP1, która już posiada w standardzie Efekty Kastora. Problem miałem w swojej Eniuni, gdy przy obracaniu ekranu do landscape lub uruchamianiu aparatu obraz się zamazywał i powstawały brzydkie efekty. Problem tkwi w patchu do rp+.
Instrukcja co zrobić by działało to si by wwo16Vx 1. Usuwamy wszystko co pozostało w folderach C/Resource/effects , C/Data/styles , C/Resource/skins/101f84b9 te foldery wywalamy Xplorerem. 2. Instalujemy z paczki plik o nazwie "ThemeEffectsFP1_fullFx.sis" zaznaczamy wszystkie efekty przy instalacji i wskazujemy instalację do pamięci telefonu. 3. Po tym wchodzimy do Xplore i dokładnie do folderu C/DATA/styles i wybieramy z dostępnych efektów w moim przypadku "jingstyle.sel" i zmieniamy jego nazwę na "101f84b9.sel" i wrzucamy podmieniając go do folderu C/Resource/skins/101f84b9. 4. Następnym krokiem jest uruchomienie patcha w rompatcher. Przenosimy patch o nazwie "KastorUI.rmp" do folderu patches na karcie pamięci i uruchamiamy go w RomPatcher oraz dodajemy go do autostartu. 5. Restart telefonu 6. Wchodzimy w Menu/Ustawienia/Tematy/Ogólne/Wybieramy motyw i /Opcje/Efekty tematu/Tak
aby działał aparat wystarczy wyłączyć efekty menu, aparat wtedy powinien zadziałać, u mnie działa
było to na wcześniejszej stronie
Last edited by dami278787 on 6 Mar 2011, o 16:40, edited 1 time in total.
Od podziękowań są Punkty Reputacji Więc jeśli pomogłem lub podoba ci się coś co dodałem , DAJ PLUSIKA
Windows 7 Ultimate 32x AMD Athlon 64 2.0GHz 3000+ 1.25Gb RAM(ReadyBoost 6Gb) HDD 147Gb+500Gb(zew.) Acer H213H - założę się, że nie będziecie wiedzieć, co to jest, dopóki nie sprawdzicie.