![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N8-00] Proszę o pomoc z CFW na N8 |
---|
![]() |
21 Nov 2024, o 13:26 |
Olivvier ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, konto założyłem tylko po to by napisać ten post.
Znalazłem nowa nokie n8. Chciałem maksymalnie ja podrasować, zauważyłem, że wiele funkcji już nie działa. Przeszukując to piękne forum jak i fora zagraniczne zauważyłem iż możliwe jest zainstalowanie CFW delight w wersji 6.7. Interesuje mnie obsługa telegrama, może jakiś Facebook, gierki, przeglądarka i inne duperele. Rozumiem, że wszystko to jest możliwe, jednak mi jako osobie pierwszy raz spotykającej się z tego typu poprogramowaniami brakuje wiedzy i przedsiębiorczości komputerowej aby w sposób bezpieczny (boję się, że zbrickuje tak piękny egzemplarz) zainstalować to CFW. Bardzo chciałbym cel swój osiągnąć, jako człowiek lubujący się w technologii retro i stroniący, od wszystkich typów namierzeń i nowoczesnego trybu prania mózgu przez nasze ultraszybkie i nowoczesne mobilnioki. Mam komputer z Win 11, czyli phoenixa nie zainstaluję, reszta programów, wydaje się być niebezpieczna i użytkownicy odradzają dotykanie nieoznajmionym. Dlatego też wysuwam wielka prośbę do was użytkownicy, profesjonaliści. Jestem w stanie postawić jakaś dobra flaszkę czy dwie, czy co tam dusza pragnie za pomoc. Konkretnie chodzi mi o umówienie się na Discordzie lub odesłanie telefonu do któregoś z was aby coś takiego ogarnął. Oczywiście za wszystkie szkody odpowiadam ja. Chciałem skontaktować się z Wunder Wungiel aczkolwiek, nie mogę pisać wiadomości. Administrację z góry przepraszam jeśli tego typu post nie jest dozwolony. |
Last post |
![]() |
![]() |
21 Nov 2024, o 18:41 |
NieprzebijalnyN8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Żadną flaszkę, chętnie pomogę za darmo. Właściwie jedyne rzeczy które pan potrzebuje to: -Nokia N8 -Komputer z WinXP bądź Windows 7 -Trochę wolnego czasu Zalecam przeczytać wiadomości z tych tematów delight-6-7-en-vt34970.htm post583039.htm I ewentualnie się dopytać |
Last edited by NieprzebijalnyN8 on 21 Nov 2024, o 18:42, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
21 Nov 2024, o 19:50 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Olivvier, szybkie pytanie - masz port USB 2.0 w tyn komputerze?
Jak tak, to z jego użyciem Phoenix zadziała nawet pod Windowsem 11. |
![]() |
![]() |
21 Nov 2024, o 22:57 |
Dzieki za odpowiedzi,
Pierwszy raz spotykam sie z sytuacja gdy mam "za dobry" komputer. Niestety u mnie tylko 3.2 gen2 ![]() [ Dodano: 21 lis 2024, o 21:57 ] Update: znalazłem komputer ze starszym windowsem, kierowalem sie poradnikami i... klapa. Gdy juz dochodzę do flashowania telefon ciagle podłancza i odłancza sie od komputera. Jestem w kropce. Jaki dalszy protokół Panowie? |
![]() |
![]() |
22 Nov 2024, o 16:19 |
Wunder Wungiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że różne kable próbowane?
Próbowałeś dead mode? |
![]() |
![]() |
23 Nov 2024, o 14:39 |
Znalazłem działający kabel, wszystko szło jak powinno i... nokia teraz się włancza i wyłancza, widać tylko logo nokia. Phoenix zaleca recovery, ale nie działa, bo nokia traci połączenie za kazdym razem gdy sie wlancza i wylancza. Co teraz? Czy to brick?
[ Dodano: 23 lis 2024, o 13:39 ] Przeinstalowałem phoenixa, i delighta. Po kolejnych próbach to samo, telefon po sflashowaniu nie łączy się zwrotnie z phoenixem. "Unable to comunicate to product after flashing". Po włączeniu widoczne tylko logo "Nokia"". |
![]() |
![]() |
16 Dec 2024, o 23:13 |
NieprzebijalnyN8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tutaj trzeba skorzystać z "Dead Flashingu"
naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing-vt80.htm Wgraj OFW, telefon da się też "jailbreakować" bez potrzeby komputera, i telefon będzie korzystał z OFW |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|