![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 3 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[6303ic] rozmówca mnie nie słyszy podejrzewam mikrofon nokia 6303i classic |
---|
![]() |
14 Oct 2013, o 09:47 |
Thomas124 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam forumowiczów
Niedawno zakupiłem tel po dość okazyjnej cenie na jednym z portali ogłoszeniowych .Oczywiście tel przy zakupie sprawdziłem działanie klawiszy pisanie sms,aparat rozmowa itp i wszystko było ok więc kupiłem ale do rzeczy Jak w temacie pojawiają się problemy typu że rozmówca nie słyszy mnie ja słyszę nagrywanie na dyktafon również działa a potem nie działa . I tak w kółko raz się uda i jest OK za drugim razem powtórka problem wraca . na 99 % % to wina mikrofonu ale chciałbym się was upewnić ? i zapytać czy inni użytkownicy tych telefonów też mieli podobne przygody jak ja teraz . Druga sprawa to sprawdziłem na allegro cena ok 5-10 zł za mikrofon + serwis więc nie powinno wyjść jakoś bardzo drogo ? ktoś się orientuje a może na tyle proste że mogę wymianę w domu zrobić jak uważacie Torx 6 mam w zestawie w pon udam się do serwisu w sprawie oceny sytuacji ale pierwsze wolę was się poradzić gdyż nie raz już miałem że serwisanci wyciągali kosmiczne kwoty za robociznę [ Dodano: 14 paź 2013, o 09:47 ] odpowie mi ktoś na pytanie czy mikrofon w tym modelu jest lutowany ? bo jeśli na piny to naprawa dużo taniej wyjdzie . Widziałem na you tube jak gościu delikatnie wyciągał ten mikrofon więc raczej jest na piny |
Last post |
![]() |
![]() |
14 Oct 2013, o 14:02 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jest lutowany, sam nie wymienisz, wymaga posiadania stacji HotAir i doświadczenia bo łatwo go przegrzać i przypalić.
|
![]() |
![]() |
14 Oct 2013, o 18:29 |
Thomas124 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzięki więc wszystko jasne liczą sobie ok 50 zł bo popytałem tel używany za który dałem 80 zł .
dzisiaj wyczyściłem taką specjalną delikatną szczoteczką mikrofon nie rozkładając tel wymiotłem trochę drobinek kurzu i kilka rozmów tel przeprowadziłem i chociaż telefon podczas rozmowy czasem delikatnie charczał rozmówcy mnie słyszeli.Na razie OK ale to jak loteria raz działa po chwili nie działa potem znowu działa poczekam zobaczę . Myślisz że może być też winne zabrudzenie ?,myslałem nad rozbiórka telefonu by dostać się do mikrofonu i dokładnie oczyścić miejsce w środku |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 3 posts ] Previous topic | Next topic |
|