Próbowałem hellox2.03 niby wszystko dobrze poszło tylko w rompatcherze nie działa installserver_FP2 a installserver RP+ działa, i dalej nie chce instalować aplikacji, co jest?
Witam.problem mam taki: nokia e65 fw 4.0633.74.00 helloox 1.03 staje na "instaling patches" QHB wgl nie działa a helloox 2.03 stale na "installing installservers" wszystkie sposoby sprawdzane po x razy i trzymane po 30 min za każdym razem i nic ;/ po hard resecie to samo ;/ z tego co czytałem ten fw jest do złamania hellox'em 2.03 ale jak widać u mnie nie ;/ jakaś pomoc mile widziana
dragon987, po kiego grzyba zmieniać Product Code jeśli chcesz złamać Symbiana? Rozumiem gdyby chodzi o wgranie polskiego softu, wtedy OK, można zmieniać Product Code.
W modelu X6-00 aplikacją HelloOX2 można złamać Symbian w telefonie jeśli ma soft do wersji 11.0.077. Z brudnopisu autora tematu widzę, że w tym modelu przez flashowanie telefonu złamanym softem można shackować telefon do wersji 12.0.091. Ty masz jeszcze nowszą, jak wiadomo nie można flashować telefonu niższą wersją softu, więc póki co nie zhackujesz softu w swoim urządzeniu. No chyba, że byś pierw obniżył wersję softu w swoim telefonie.
Niczym nie idzie ją złamać, już mi się opcje wyczerpały, swoją poprzednią nokie 6210 navi hack zrobiłem HelooX-em w tej nokii 6720 staje na inst root cert. Czy ma ktoś jaką działającą opcje z tym tematem?
Czym shackowań N80kę z najnowszym softem? HelloOX 2.03 się włącza i wyświetla się Mapping Drive, potem Unpacking file... i na tym stoi w nieskończoność. Do metody PNHT nigdzie nie widzę contenta. Co robić?
Posiadam Nokie 5230 Typ: RM588 Soft: V 21.0.004 Próbowałam ją 'zhakować' w phoneixie, ale nijak mi to wyszło, telefon mi padł musiałam od nowa przywrócić to co było. Nie wiem, jakim programem najlepiej spróbować?. Dalej szukać rozwiązania w Phoneixie?. Dzięki serdeczne za odpowiedź.