![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 24 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Skuteczność podpisywania instalek symbianowych. |
---|
![]() |
22 Sep 2010, o 08:47 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W sumie to napisałem to samo kilka postów wyżej.
![]() Deryl wrote: nemo333 wrote: .. ROMPatcher już żadnym certem się nie podpisze ![]() podpisać to chyba się da ale z zainstalowaniem już jest problem ponieważ wymaga rozblokowanego telefonu czyli dostępu do folderów (zaznaczone na czerwono) : Quote: !:\sys\bin\patcher.ldd [TCB CommDD PowerMgmt MultimediaDD ReadDeviceData WriteDeviceData DRM TrustedUI ProtServ DiskAdmin NetworkControl AllFiles SwEvent NetworkServices LocalServices ReadUserData WriteUserData Location SurroundingsDD UserEnvironment] !:\sys\bin\patcherShadow.ldd [TCB CommDD PowerMgmt MultimediaDD ReadDeviceData WriteDeviceData DRM TrustedUI ProtServ DiskAdmin NetworkControl AllFiles SwEvent NetworkServices LocalServices ReadUserData WriteUserData Location SurroundingsDD UserEnvironment] !:\sys\bin\RomPatcherEngine.dll [PowerMgmt ReadDeviceData WriteDeviceData TrustedUI ProtServ SwEvent NetworkServices LocalServices ReadUserData WriteUserData Location SurroundingsDD UserEnvironment] !:\sys\bin\RomPatcherPlus.exe !:\sys\bin\RomPatcherAuto.exe Trochę za dużo tych plików wypisałeś, ponieważ zhackowania systemu (lub podpisania certem 20-caps) wymagają tylko dwa: patcher.ldd patchershadow.ldd Plik RomPatcherEngine.dll wystarczy że dostanie 17 możliwości, a RomPatcherPlus.exe i RomPatcherAuto.exe nie potrzebują ich wcale. Więc po wywaleniu plików patcher.ldd i patchershadow.ldd można zainstalować po podpisaniu certem 17-caps, a po wywaleniu jeszcze RomPatcherEngine.dll wystarczy podpisanie Self-Signed (6-caps). ![]() Jeżeli chodziło Ci że aplikacja potrzebuje zhackowanego telefonu żeby zainstalować jakikolwiek plik w C:\SYS\BIN to jesteś w błędzie. Każda aplikacja którą instalujemy kopiuje przynajmniej jeden plik do tego katalogu. Zhackowania\podpisania 20-caps wymagają tylko te aplikacje które muszą uzyskać dostęp do C:\SYS\BIN z poziomu aplikacji a nie w czasie instalacji! |
Last post |
![]() |
![]() |
22 Sep 2010, o 15:46 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5800. Ogarnołem sobie tydzień temu.
|
![]() |
![]() |
22 Sep 2010, o 17:14 |
Deryl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: W sumie to napisałem to samo kilka postów wyżej. ![]() To tylko potwierdzenie Twojej trafnej wypowiedzi ![]() kosmita1993 wrote: Trochę za dużo tych plików wypisałeś Napisałem to jako przykład i nie chciało mi się zagłębiać w szczegóły ,skopiowałem kilka ścieżek i tyle ![]() kosmita1993 wrote: (lub podpisania certem 20-caps) wymagają tylko dwa: patcher.ldd patchershadow.ldd Wydaje mi się ze nie ma co gadać o 20 capsach ponieważ ogólnodostępne certy posiadają tylko 17 i przy tym pozostańmy kosmita1993 wrote: Plik RomPatcherEngine.dll wystarczy że dostanie 17 możliwości, a RomPatcherPlus.exe i RomPatcherAuto.exe nie potrzebują ich wcale. Więc po wywaleniu plików patcher.ldd i patchershadow.ldd można zainstalować po podpisaniu certem 17-caps, a po wywaleniu jeszcze RomPatcherEngine.dll wystarczy podpisanie Self-Signed (6-caps). ![]() ..ale jak mi się wydaje rozmawiamy o "zwykłych" certach a nimi RomPatchera możesz podpisać ale nie zainstalujesz ponieważ właśnie chodzi o te dwa magiczne pliki czyli : patcher.ldd patchershadow.ldd kosmita1993 wrote: Jeżeli chodziło Ci że aplikacja potrzebuje zhackowanego telefonu żeby zainstalować jakikolwiek plik w C:\SYS\BIN to jesteś w błędzie. Nic takiego nie napisałem , to był tylko ogólny przykład a moja wypowiedź brzmiała : Quote: podpisać to chyba się da ale z zainstalowaniem już jest problem ponieważ wymaga rozblokowanego telefonu czyli dostępu do folderów.... tak jak napisałem wyżej to miał być przykład zrozumiały dla każdego bez zagłębiania się w szczegóły , pliki i odpowiednie foldery ![]() ...ale dalej twierdzę że wiele osób nie będących w temacie myśli że ma problem z certem (17-caps) i instalacją podpisanych aplikacji ponieważ wymagają one dostępu do odpowiednich folderów który daje tylko rozblokowanie telefonu (tak w skrócie i zrozumiale dla każdego ) ...a jest to odpowiedź na stwierdzenie z pierwszego postu w tym temacie czyli: jojo87 wrote: ..spotykałem się z opiniami, że pomimo stosowania certyfikatu wyrobionego dla konkretnego IMEI podpisania aplikacja nie chciała się zainstalować właśnie na danym telefonie. Ciekawi mnie jaka jest skuteczność Waszych podpisywań plików. Pozdrawiam Deryl ![]() |
![]() |
![]() |
22 Sep 2010, o 18:24 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jojo87 wrote: nemo333 wrote: Np. HelloOX się nie podpisze certem z OPDA Mógłbyś podesłać namiar na takiego HelloOX'a, którego niby nie da się podpisać. Bo chciałem coś sprawdzić.tu nie o hellooxa chodzi a o to czy certyfikat ma wymagane prawa do podpisania danej aplikacji. Ale jak koniecznie chcesz to spróbuj rompatchera podpisać, jakakolwiek wersje ![]() ![]() kosmita1993 wrote: Kolega się pomylił. HelloOX podpiszemy (17-capabilities) ale już InstallServer'a nie (chyba o to mu chodziło). nic się nie pomyliłem, niektóre certy na opda miały tylko kilka capabilites i działały na nich praktycznie tylko motywy i proste programiki jak n.p. BTSwitch Quote: Nie chcę się wykłucać bo tego nie sprawdzałem, ale podpisanie aplikacji kilkoma certyfikatami nie powinno sprawiać problemów, chyba że: nie jest możliwe podpisanie aplikacji kilkoma certyfikatami. poprostu albo się nie podpisze albo nadpisze się poprzedni certa) jeden z nich wygasł; b) jeden z nich obsługuje za mało możliwości (szczególnie chodzi mi o uniwersalne certy, które obsługują tylko sześć możliwości, tzw. Self-Signed). Ale to są już tylko moje przypuszczenia. ![]() Quote: podpisać to chyba się da ale z zainstalowaniem już jest problem ponieważ wymaga rozblokowanego telefonu czyli dostępu do folderów (zaznaczone na czerwono) : Quote: !:\sys\bin\RomPatcherPlus.exe to przecież jest plik wykonywalny aplikacji czyli to co się uruchamia po kliknięciu na ikone w menu !:\sys\bin\RomPatcherAuto.exe ![]() [ Dodano: 22 września 2010, o 18:24 ] Deryl, a jak jesteśmy przy temacie certów: Po co przy wyrabianiu certa jest potrzebny model telefonu? Czy dla UIQ, S60v3 i v5 certyfikaty się róznią czy to tylko po to żeby chinole wiedzieli do jakiej podróbki dać imei? ![]() |
![]() |
![]() |
22 Sep 2010, o 18:35 |
nemo333 wrote: nie jest możliwe podpisanie aplikacji kilkoma certyfikatami. poprostu albo się nie podpisze albo nadpisze się poprzedni cert Dziwne, bo kiedyś już spotkałem się z kilkoma aplikacjami które były podpisane dwoma certyfikatami. EDIT: Proszę - przykład aplikacji podpisanej dwoma certami: ![]() Link do aplikacji: |
![]() |
![]() |
22 Sep 2010, o 18:48 |
Deryl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333 wrote: Quote: podpisać to chyba się da ale z zainstalowaniem już jest problem ponieważ wymaga rozblokowanego telefonu czyli dostępu do folderów (zaznaczone na czerwono) : Quote: !:\sys\bin\RomPatcherPlus.exe to przecież jest plik wykonywalny aplikacji czyli to co się uruchamia po kliknięciu na ikone w menu !:\sys\bin\RomPatcherAuto.exe ![]() Ja nigdzie nie piałem o plikach , wyjaśniłem że był to tylko przykład , napisałem natomiast : Quote: dostępu do folderów (zaznaczone na czerwono) ..i tylko o foldery mi chodziło dlatego zaznaczyłem je kolorem aby się wyróżniały z całości , nic więcej ( zostawmy te pliki już w spokoju ![]() ![]() nemo333 wrote: Deryl, a jak jesteśmy przy temacie certów: Po co przy wyrabianiu certa jest potrzebny model telefonu? Czy dla UIQ, S60v3 i v5 certyfikaty się róznią czy to tylko po to żeby chinole wiedzieli do jakiej podróbki dać imei? ![]() Tutaj na Waszym forum to tylko "ściema" aby ładniej wyglądało ![]() Cert które wyrabiam nie mają nic wspólnego z chińszczyzną , generuje je na stronie http://www.symbiansigned.com , zresztą dokładnie tak samo jak to działo się kiedyś ![]() |
![]() |
![]() |
22 Sep 2010, o 18:53 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nemo pewnie chodziło o OPDA, cyrk z chińskimi podróbkami i wyciąganiem imei w podstępny sposób od niewinnych ludzi.
|
![]() |
![]() |
26 Sep 2010, o 21:52 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: Proszę - przykład aplikacji podpisanej dwoma certami: ![]() ![]() Wodnik Szuwarek wrote: Nemo pewnie chodziło o OPDA, cyrk z chińskimi podróbkami i wyciąganiem imei w podstępny sposób od niewinnych ludzi. tak, właśnie chodziło mi o to ![]() |
![]() |
![]() |
27 Sep 2010, o 11:19 |
nemo333 wrote: mi się nigdy nie udawało podpisać żadnymi metodami 2 razy, albo jeden się usuwał albo się wcale nie chciał podpisać Spróbuj podpisać aplikacja SISContents. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 24 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Sondaże użytkowe |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)