Zdjąłem na bazarze za 15zł, bo kablem nie dało rady. Niby oryginalny DKU-5, ale wywalało błąd połączenia przy tworzeniu loga. BTW: na bazarze gościu mi powiedział, że zdejmie za 10zł, jak pójdzie od razu, a jak nie, to za 15zł. Obstawiam, że pierwszą próbą był BB5 Unlocker i zastanawia mnie, co to była za druga metoda. Koleś mamrotał coś pod nosem, że "przez serwer" musi to zrobić. Boxa żadnego nie widziałem w pobliżu i ciekaw jestem, co to za magik był.
Przepraszam że odgrzewam kotlet, ale te programy, które są podane na początku wątku nie da się ściągnąć i jeżeli by ktoś mógł, to prosiłbym o wrzucenie ich na jakiś serwer, bo na internecie nie mogę go znaleźć sprawnego. Jak chce ściągnąć, to wyskakuje mi błąd związany z jakimś źródłem. Posiadam kabel DKU-5.
Włączyłem program i jak klikne read fone to wyskakuje błąd: Bad connection Co może być tego przyczyną? W jakim innym programie mogę sprawdzić, czy kabel czyta telefon? COM port ustawiłem na COM2 w tym pliku tekstowym i w menedżerze. Zainstalowałem nawet sterowniki z 1 postu, po wcześniejszym usunięciu starych, które windows zainstalował do kabla, a te stery nic nie dały więc musiałem wgrać spowrotem te od windowsa nie usuwając tych z 1 postu. Nawet w programie nokia pcsuite nie chce mi łączyć się z telefonem pisze że brak dostępnych typów połączeń.