Witam! Zastanawiałem się czy kupić sobie jakiś smartfon z symbianem na pokładzie, jednak opcji które mnie interesują i są w moim skromnym budżecie jest dosyć sporo (większość uszkodzonych). I teraz nie wiem czy wyrzucić pieniądze w jakiś inny telefon z listy do kupienia typu Galaxy S4 czy moje pieniądze zostaną przelane na symbiana.
Zainteresowały mnie modele: 5530, 5230 i 500.
5530 jest dla mnie za droga, 5230 utrzymuje się na już lekko lżejszych cenach. Natomiast Nokia 500 do mnie najbardziej przyśpiewuje, do 30zł można kupić w miarę działąjący egzemplarz. Jednak z tego co zauważyłem telefony w tym budżecie trapi problem z tym do czego telefonem jest przeznaczony. Albo wyłamane ząbki w złączu sim albo nie działa głośnik rozmów. Szczerze z tego o wiem 500-tka ma Wi-Fi a z racji iż jest to telefon głównie do zabawy anką to mi wisi działanie karty SIM. Lecz przychodzę do was z pytaniem... jaki jest najtańszy model nokii z symbianem? Może być to nawet archaiczny 9.3 lub najnowszy Belle Refresh. Pewnie pieniądze pójdą na 500-tke bo przemawia do mnie designem lecz kto wie. może jest jeszcze coś lepszego w pieniądzach no tak do 30zł. Nie spodziewa sie za takie pieniądze dobrego telefonu lecz takiego żey raz za czas wygrzebać z szuflady i się pobawić. No to co, zostawiam was z pytaniem i żegnam!