by Vipe » 15 Nov 2010, o 23:26
Od razu proszę o pzeniesienie do odpowiedniego działu, gdyż nie byłem pewien gdzie to umieścić.
Jak wiadomo w starszych telefonach były nify wieloklatkowe. W s40v6 (mam na myśli te z małymi, białymi ikonkami) już tak nie jest i można śmiało podmieniać je na png (oczywiście po uprzednim wyedytowaniu anim.xml). Jeszcze nie wiem jak sprawa ma się z ładowaniem baterii (nie mogę znaleźć nifa w X3) oraz zasięgiem. Screena nie zamieszczę, bo X3 ma ładowanie baterii przez USB, a tak jak pisałem- jej jeszcze nie podmieniłem.
[ Dodano: 15 lis 2010, o 17:55 ]Ładowanie baterii znajduje się w jednym pliku *.nif. Spróbuję go podmienić na *.gif. Jak skończę to tutaj napiszę.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 15 listopada 2010, o 18:21 ]Skoro na razie to nie jest gotowy sposób, a tylko testy, scalam z tematem w dziale inżynierii wstecznej. [ Dodano: 15 lis 2010, o 18:30 ]Podmiana ładowania baterii na gifa także działa. Zasięg i antena jest już nawet w png oryginalnie!
Screen:
[ Dodano: 15 lis 2010, o 22:26 ]Kolejne info:
Telefon obsługuje przezroczytość, ale tylko w 100%, pixel w np. 50% przezroczysty będzie brany pod uwagę jako czarny (widać to nawet na powyższym screenie przy bardzo rozjaśnionym monitorze).