![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Sprawy Forum » Ogłoszenia & Propozycje |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 13 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Pomysł] Tłumaczenie aplikacji by NH |
---|
![]() |
18 Nov 2010, o 20:22 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hej,
wpadłem na pomysł abyśmy pobawili się w tłumaczenie aplikacji na język polski. Ja spokojnie mógłbym tłumaczyć większość fraz jednak nie mam czasu na zabawę na samym programie i edycje jego plików językowych. Jeśli jest jakaś osoba, która zajęła by się bardziej strona techniczną to byłbym gorąco zainteresowany. Zapraszam do dyskusji na ten temat. [ Dodano: 17 lis 2010, o 21:01 ] Szczególnie zależy mi na opinii upload'erów. I pewnie miało by to też wpływ na pozytywną reklamę Naszego forum. |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Nov 2010, o 20:29 |
$zymon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pliki aplikacji są zakodowane w .classach (z innymi się nie spotkałem) i tłumaczenie w np. In Class Translator czy Tradu jest banalne ; p Problem bardziej leży w tym, że są one często 'pourywane' czyli w jednym okienku jest (I was) za 10 następnych (in school) a w środku jeszcze co innego. Zależy jeszcze na jakiej pomocy Ci zależy (czy przekopiowywać przetłumaczone teksty czy co) i jakie aplikacje
![]() |
![]() |
![]() |
18 Nov 2010, o 20:35 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pomysł dobry. Tylko z chętnymi będzie problem bo przetłumaczenie aplikacji która posiada kilkaset fraz to nie takie chop-siup.
![]() [ Dodano: 18 lis 2010, o 19:34 ] $zymon wrote: Pliki aplikacji są zakodowane w .classach Yyy... Tak wogóle to temat dotyczy tłumaczenia Javy czy aplikacji s60? Bo nigdzie nie widzę stosownej informacji. |
![]() |
![]() |
18 Nov 2010, o 20:35 |
To jest bardzo luźny pomysł, chciałbym po prostu zając się tym dla własnej satysfakcji, chciałbym potłumaczyć aplikacje, pewnie na początku najpopularniejsze aby jak najlepiej przysłużyć się szeroko pojętej społeczności.
Ze względu na mała ilość wolnego czasu preferowałbym otrzymanie pliku tekstowego z frazami do przetłumaczenia, implementacja i stroną techniczną zająłby się ktoś inny. Mówię i o symbianowych i javawoych aplikacjach. Ja mogę zajmować się w większości tłumaczeniami, mówię płynnie po angielsku. |
![]() |
![]() |
18 Nov 2010, o 20:39 |
kosmita1993 wrote: Yyy... Tak wogóle to temat dotyczy tłumaczenia Javy czy aplikacji s60? Bo nigdzie nie widzę stosownej informacji. No właśnie bo chyba mówimy o dwóch różnych sprawach ;-) Poza tym tłumaczyć można na kompie - SisWare i ResEdit i jedziesz. @ryba - no to luz, jeśli coś możesz na mnie liczyć ale bardziej w tych Javovych. Z SiSwarem jeszcze nie kombinowałem, jakbym posiedział weekend to bym załapał, jednak mimo wszystko jestem nastawiony na Javę ![]() [ Komentarz dodany przez: ryba: 18 listopada 2010, o 19:43 ] W takim razie jeśli masz pomysł jaką aplikacje możemy przetłumaczyć to byłbym wdzięczny za propozycje i przygotowanie odpowiedniego pliku z frazami. Kontaktować się możesz ze mna poprzez forum lub email: ryba(at)se-center.info |
![]() |
![]() |
18 Nov 2010, o 21:11 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: Trzeba tłumaczyć na telefonie... nie trzeba, da się wyeksportować frazy do pliku txt i potem zaimportowac do rsc ![]() |
![]() |
![]() |
18 Nov 2010, o 22:43 |
RicoElectrico ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobra, ale błagam, przed tłumaczeniem dowiedzcie się nieco o działaniu programu który tłumaczycie, bo inaczej jakieś potworki wychodzą. Głupi błąd potrafi nieźle skonsternować userów.
![]() Też mogę tłumaczyć w formacie *.txt, EN ewentualnie FR => PL. EDIT: A są jakieś aplikacje po polsku, które warto przetłumaczyć na angielski? ![]() |
![]() |
![]() |
18 Nov 2010, o 22:50 |
RicoElectrico wrote: EDIT: A są jakieś aplikacje po polsku, które warto przetłumaczyć na angielski? ![]() Nie wierz w cuda ![]() A mam takie pytanie - po co chcecie eksportować do .txt i potem się bawić w ponowne zmienianie formatu skoro można prościej przez program tłumaczyć na zasadzie, że po prawej masz angielski tekst, po lewej wpisujesz polski, zapisujesz i masz? ![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2010, o 00:16 |
Czy te programy o których wspominasz działałyby na MacOS'ie?
Dalej jestem gotów podjąć się tego zadania. |
![]() |
![]() |
30 Dec 2010, o 00:28 |
Remix ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak coś... Chętnie pomogę
![]() |
![]() |
![]() |
30 Dec 2010, o 12:42 |
ryba wrote: Czy te programy o których wspominasz działałyby na MacOS'ie? Nie mam pojęcia. Tylko jest problem jeden mianowicie ostatnio testowałem wreszcie ten pakiet do tłumaczenia gier/aplikacji Symbian i dopiero teraz zauważyłem dopisek drobnym pismem, że ilość znaków w tłumaczeniu musi mieć tyle ile oryginał... A to jest raczej niewykonalne. Ale teraz jest druga opcja - na MV <jako pierwsi ^^> rozpoczęliśmy tłumaczenia gier i aplikacji Android. Jest poradnik, jest specjalnie do tego napisany program i wszystko działa, tyle że ja się za to nie biorę, bo zwyczajnie nie mam potem jak testować czy aplikacja po tłumaczeniu działa czy nie. Zobacz sam: http://www.mobilevice.pl/android-tlumaczenie-gier-i-aplikacji-vt13315.htm |
![]() |
![]() |
31 Dec 2010, o 02:36 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
$zymon, są edytory dla symbiana które pozwalają na zmiane długości tekstu, n.p. taki mobilhex to potrafi, z komputerowych to nie wiem jaki
|
![]() |
![]() |
31 Dec 2010, o 02:47 |
NieznanyBoTak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
$zymon,mógłbym tłumaczyć pojęcia w txt i podsyłać tobie a ty wpisywał w class files
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 13 posts ] Previous topic | Next topic |
|