![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 16 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Tuning innych marek, czyli co ogólnie można zmodyfikować? |
---|
![]() |
25 Dec 2009, o 05:06 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To ja troche odświeże temat
![]() ![]() Konkretniej(na e8, na innych z linuxem pewnie jest podobnie) -Zmiana czcionek -Podkręcanie procesora( konkretniej zmuszenie go do działania na jednej częstotliwości, procesor się sam ustawia w zależności od aktualnych potrzeb, coś jak Intel XScale w palmtopach, w niektórych laptopach też jest coś takiego) -Zmiana motywów -Na większości modów softach jest obsługa archiwów rar zip i.t.p. -Poprzez różne aplikacje mgx: -wyłączenie wibracji klawiatury -możliwość połączenia się przez FTP, Sambe(widzimy wtedy wszystkie (bez wyjątku) pliki z telefonu -modyfikacje różnych plików odblokowujące n.p. orange menu, wyłączające pokazywanie nazw sieci na pulpicie, modyfikacja skrótów -Wgranie playerów mp3, avi(n.p. Rockboxa) -Uaktywnienie SWAPu(dodatkowy ram w pamięci telefonu(w windowsie nazywane plik stronicowania) -Menagery zadań, plików -Edytory i przeglądarki obrazków -Miganie klawiszy przy połączeniu(coś podobnego jak w SE) -Poprzez odpowiednie podmontowanie plików: -Edycja ekranu startowego, końcowego -Edycja dźwięków(n.p. dźwięku słabej baterii) Znając mnie o wielu rzeczach zapomniałem ![]() ![]() Aha to wszystko da się tylko na modyfikowanym sofcie ![]() |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)