![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Tuning innych marek, czyli co ogólnie można zmodyfikować? |
---|
![]() |
30 Aug 2009, o 22:02 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam!
Jako iż poza Nokią nie bardzo się orientuję, to chciałbym się dowiedzieć ogólnie, jakie są możliwości tuningu w telefonach innych marek. Piszcie swoje doświadczenia, a ja będę dorzucał je do pierwszego postu. ![]() Apple:
LG:
Motorola:
Samsung:
Siemens:
Sony Ericsson:
|
Last edited by pawelooss on 11 Oct 2009, o 11:09, edited 7 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:07 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Motorola E398.
Możliwość: poprawienia wydajności, konfiguracji dźwięku (bas, głośność) co dawało czasem wręcz niesamowite efekty, zmiana ikon, motywów, dźwięków. Wgrywanie patchy [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-08-30, 22:09 ] Jakich patchy? Graficznych, dodawających nowe funkcje (tak jakby u nas w MCU), czy jeszcze jakichś innych? Precyzujcie. ![]() Wybacz. To przez ten flash ![]() Wgranie oprogramowania z motoroli E1. Patche polegały na: zmianie układu blokowania klawiszy, odblokowanie możliwośći odtwarzania plików MP3 o bitrate 320kbit/s, obsługa elfów (nowe funckje, takie jak wysyłanie gier java) i wiele wiele innych. Dodać coś jeszcze? Sorry za niezbyt składne i poprawnie napisane zdania - chyba jestem zmęczony ![]() |
Last edited by IuDeX on 30 Aug 2009, o 22:19, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:09 |
minac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sony Ericsson
Poprawa dzwieku przez wgrywanie sterownikow od innych modeli se,wgrywanie flash menu. Apple wiem ze mozna zmienic czcionke. Lg wiem ze w kp500 wgrywali motywy z lg prada2 ale niektore z funkcji nie działały co do ku990 tego jest sporo(motywy zmieniajace wyglad ikon,układu menu-pionowy poziomy(dzięki flashowi),ukladu ikon,nakładki na klawiatury ekranowe-cos jak skorki ale to bardzo spowalnia telefon) Motorola (dokładnie rokr e8) wiem tylko o motywach Niektore samsungii Zmiana wygladu menu(cos jak motywy w nokii) BenQ-siemens dokładnie ef81 i platforma BREW(wiem ze el71(chyba)miał platforme gold cos tam i mozliwosci były podobne) zmiana ikon,odtwarzacza przez wgrywanie czegos jak nasze ppmy(dokładnie nie pamietam ale wiem ze z tamta platforma mozna było dosc duzo zrobic |
Last edited by minac on 30 Aug 2009, o 22:19, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:16 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siemens:
C, CX, M, S, ME /65 / 75 / 70 etc Wgranie softu z innego modelu telefonu (C65 -> SL65, C75 -> ME75) ElfPack - Biblioteki umożliwiające korzystanie ze skryptów wykonywalnych *.elf ![]() Mp3 Grafika Różnego rodzaju patche systemowe ułatwiające korzystanie z telefonu i uprzyjemniające wygląd ![]() |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:17 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja bym mógł pomóc co do motki e770v e398 bo to świetna sprawa te telefony są bardzo fajne wiem o nich wszystko jak je tuningować wgrywać softy itp z resztą sam wszystkie tuningi robiłem..
Można zmieniać softy ale tylko pod wybrany bootloader, wgrywać skórki,pl język,edytować akustyke wszystko można robić w domu wyłącznie za pomocą kabla usb ![]() |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:18 |
maciek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SE:
- Crossflashing. - Sterowniki dźwięku. - Sterowniki aparatu. - Sterowniki wyświetlacza. - Sterowniki kamery do wideo rozmów. - Sterownik BT (tylko w800). - Layout, czyli rozmieszczenie ikon na pulpicie. - Layout odtwarzacza (na A2, na A1 robione przez patch). - Inne layouty (A2). - Własne softkeye (przyciski na pulpicie) - Customizacja, czyli "dopasowanie" ustawień telefonu. - Czcionka. - Flash menu (tylko dla telefonów z wbudowanym FL). - sLang. - Lighteffects - efekty świetlne klawiatury. - Menu - dopasowywane wg. potrzeb - struktura, ikony itp. - Skiny odtwarzacza - tylko seria W. - Wizualizacje - jak wyżej. - Ekran startowy, animacja początkowa, końcowa, dźwięk końcowy i początkowy. - Dźwięki systemowe. - Patche - dodawanie/kasowanie funkcji w jednostce sterującej. - Elfy - odsyłam do wiki. - Netmonitor - poprzez skrypty GDFS. - Ikony - patche lub sysgfx. Chyba tyle, jeżeli coś mi się przypomni to napiszę. |
Last edited by maciek on 30 Aug 2009, o 22:20, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:19 |
ndt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[s]dla SE również jest dostępny elfpack pełno patchy etc etc[/s]
heh, ostatnio mam szczęście do tych postów ![]() |
Last edited by ndt on 30 Aug 2009, o 22:27, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:20 |
siwiakpl wrote: ja bym mógł pomóc co do motki e770v e398 bo to świetna sprawa te telefony są bardzo fajne wiem o nich wszystko jak je tuningować wgrywać softy itp z resztą sam wszystkie tuningi robiłem.. Można zmieniać softy ale tylko pod wybrany bootloader, wgrywać skórki,pl język,edytować akustyke wszystko można robić w domu wyłącznie za pomocą kabla usb ![]() Trochę lepiej napisany post od mojego, ale na ten sam temat. Gdyby nie słaby wyświetlacz i zamuły -> pozostałbym przy motoroli. ![]() |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:23 |
IuDeX, tak racja ale i tak mam jeszcze e398 bo fajnie gra i ma te diody kolorowe bomba
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:39 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to ładnie, streściłem najważniejsze.
![]() Niech jeszcze tylko amras666 się dopisze, że modyfikował odtwarzacze MP3 z biedronki. ![]() Czyli wychodzi na to, że z Nokią bez Symbiana jesteśmy w czarnej d...ziurze. ![]() |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:43 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Czyli wychodzi na to, że z Nokią bez Symbiana jesteśmy w czarnej d...ziurze. ![]() Czekajmy na Ruskich ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2009-10-11, 11:10 ] Ruscy dziękują zaś "polish programmers" za PPModda, więc nie wiem. ![]() |
![]() |
![]() |
30 Aug 2009, o 22:50 |
Możliwość dodania nowego języka "slang" do motoroli. Jak coś sobie prpzypomnę to zedytuję tego posta, więc proszę go mieć na uwadze
![]() |
![]() |
![]() |
31 Aug 2009, o 08:17 |
no tak slang swoją drogą ja nawet pojąłem się wgrania do motki nowego bootloadera bo ten co miałem to v3 używają... (0.6.8.4) a zmieniłem sobie na którego najwięcej mogłem zdobyć mianowicie na 0.6.7.1 i wtedy się zaczeło mogłem wgrać więcej softów no i polepszałem jakość aparatu i w ogóle te seemy też fajna sprawa w nich można było wszystko zmienić np żeby sms zapisywały się na karcie nie na fonie co dało efekt dodatkowych 600 sms w każdej skrzynce a tak można było tylko 20 ehhh
|
![]() |
![]() |
11 Sep 2009, o 21:19 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Apple:
- zmiana czcionki - nowe ikony - nowy ekran startowy - nowy ekran w trybie DFU/Recorvery - możliwość nagrywania filmów - zdjęcie sim-locka(w domu) - 5 ikon w Docku - Zmiana dźwięku SMS'a - Zwiększenie głośności(w 2G na głośniku, a w 3G na słuchawkach) - Downgrade BootLoadera(w 2G jest to potrzebne, aby zdjąć SIM-Locka) - Odblokowanie dostępu do pików systemowych(na tym polega główna operacja modyfikowania oprogramowania) HTC: - Wygrywanie ROM'ów od różnych wersji WM - Dodanie obsługi Multitouch(telefony z Androidem) jak sobie przypomnę coś więcej to dopiszę |
Last edited by hoppek on 15 Dec 2009, o 21:48, edited 3 times in total. |
![]() |
![]() |
11 Oct 2009, o 08:39 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LG !!!!
Zmiana czcionki (na każdą) Zmiana ikon (wszystkich) za pomocą jednej paczki! Grzebanie w kodekach dzwięku (podgłaśnianie/wyciszanie) Grzebanie w sterach od aparatu (lepsze zdjęcia itp) Grzebanie w sterach od kamery (lepsza jakoś filmów która i tak stoi na wysokim poziomie) Zmiana motywów Flash jako motyw Zmiana ekranów włączania, wyłączania Zmiana ekranów odp. za połączenia przychodzące/wychodzące (wszystkie nawet od neta) Zmiana dialpada (dowolny kolor) Zmiana kalkulatora (również doowolny kolor) Zmiana klawiatury dotykowej (qwerty/zwykła) na kilka dziesiąt innych wzorów Zmiana wyglądu odtwarzacza/radia i pod menu na jaki chcemy !!! Zmiana dzwięków włączania/wyłaczania telefonu Zdjęcie sim-locka w domu! Wszystko testowane na ku990Viewty |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 16 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)