![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Sony & Sony Ericsson |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 27 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Tuning sprzętowy W660i:) |
---|
![]() |
8 Nov 2011, o 17:47 |
mikas1996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam:) Mam pytanko co można takiego zmienić w W660 jak na razie myślałem nad malowaniem obudowy bo ta już troche zajechana lub czy można wsadzić obudowę od k530 lub v630??:D Czym można wsadzić jakiś inny głośnik do niego np. od motoroli E398??
|
Last post |
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 18:05 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jedynie co możesz zmienić to płytkę klawiatury od se k550i i będzie wtedy zajebiaszcze niebieskie podświetlenie z pomarańcową obudową, innych przeróbek nie próbowałem i myśle, że nic innego się już nie da zmienic.
|
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 18:11 |
A jak to będzie potem wyglądać z podświetleniem podczas słuchania muzyki bo przecież zmienia się ono na pomarańczowe?
|
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 18:16 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
born2die wrote: zajebiaszcze niebieskie podświetlenie z pomarańcową obudową I zajebiaszczo będzie pasować, wiesz.. Telefon jest fajny, zmień obudowę na nową oryginalną i śmigaj na nim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 18:17 |
born2die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie no zmieniasz płytkę klawiatury i zamias miec pomarańczowe literki na klawie masz niebieskie i fajowo to wyglada.
[ Dodano: 8 lis 2011, o 18:17 ] _NeedSpeed_, ja w moim w610i mialem plytke klawiatury od k550i i wygladalo to przyzwoicie. Nie znasz sie i tyle. |
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 18:21 |
_NeedSpeed_ akustyke i mały tuning już na nim mam a co do tego panelu klawiatury od k550 to myślę że pomarańcz z niebieskim to będzie trochę lipnie wyglądać i _NeedSpeed_ też myślałem o oryginalnej obudowie lecz na allegro nie mogę znaleść a jednak telefon ma coś w sobie że nie chce go ani oddać ani sprzadawać:)
|
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 18:24 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
born2die wrote: Nie znasz sie sam sie nie znasz i o. ![]() mikas1996, a jak nie to kup jakiegoś trupa z ładną obudową i o ![]() |
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 18:39 |
Qubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Głośnik, okej, da sie.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 19:42 |
Qubi tak wiem o nich ale w W660 jest mało miejsca i nie wiem czy się ten głośnik od motoroli wgl. zmieści
![]() K550 i W610 to ten sam telefon nawet obudowy są tego tak samo zrobione i obudowe można wymienić bez problemów a wracając do tej płytki od K550 w W660 to jest to marny pomysł bo przed chwilą właśnie przełożyłem płytki i były też problemy przy składaniu obudowy. |
Last edited by mikas1996 on 8 Nov 2011, o 19:46, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 19:44 |
Qubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wejdzie, u ruskich widziałlem, jak szukałem tutka do k800, to było tam w hu* tego xd
|
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 19:47 |
Ja wiem wiem od rusków wiele rzeczy wziąłem jak coś potrzebowałem i zawsze wszystsko wyszło:)
|
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 20:58 |
sonyman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: płytkę klawiatury od se k550i i będzie wtedy zajebiaszcze niebieskie podświetlenie z pomarańcową obudową Tez uwazam ze kolory beda sie gryzly. Co do glosnikow od e1/e398 nie rob tego. E1/E398 generuje ok 6V na wyjsci kazdego z glosniko, a se 2-3v. Musialbys maly wzmacniacz wsadzic, ale sie niezmiesci, najmniejszy ma gabaryty 5zl. k550/w610 i w660 roznia sie iloscia diod na plytce klawiartury, i raczej w takim przypadku zmiana lighteffectow nie pomoze. |
![]() |
![]() |
8 Nov 2011, o 22:01 |
LubiaK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
9 Nov 2011, o 08:29 |
LubiaK ta obudowa co podałeś w linku no to tak nie wiem czy jest oryginalna bo ta "3" w miejscu znaczka walkman na przednim panelu mnie lekko nie pasuje i chyba też nie ma tych wszystkich elementów tzn. guziczków od aparatu pogłaśniania i od slotu kart pamięci albo po prostu nie zostałe one pokazane na zdjęciach chociaż w opisie też o nich słowa nie ma a za taką cene to myślę że do oryginalnej obudowy dostanie wszystko a nie jakąś część:) Co do softu to mam wgrany R8BB001 i jest on bardzo stabilny do tego mam patch graficzny, sterowniki dźwięku,aparatu i wyświetlacza chociaż te wyświetlacza to nic nie dają:)Do tego kilka patchy funkcyjnych i patch na walkmana 2.5:)
|
![]() |
![]() |
9 Nov 2011, o 10:25 |
hubert123454 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sonyman wrote: Tez uważam ze kolory będą się gryzły. Co do głośników od e1/e398 nie rób tego. E1/E398 generuje ok 6V na wyjście każdego z głosnika, a se 2-3v. Musiałbyś mały wzmacniacz wsadzić, ale się nie zmieści, najmniejszy ma gabaryty 5zl. Co ty mu z głupoty wciskasz SE to nie nokia po drugie widziałem jak gość wstawił jeden głośnik z dwóch stereo do SE W810i to dla czego miał by źle działać w W660i po drugie jak się wgra dobrą akustykę to głośniczek jeden ze stereo głośników od E398 potrafi lepiej grać. A tu filmik że nawet do w810i da się wmontować jeden głośnik ze stereo od e398: A tu głośnik z E398 w W660: |
Last edited by hubert123454 on 9 Nov 2011, o 10:30, edited 1 time in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 27 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Sony & Sony Ericsson |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)