Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Ogłoszenie

Forum NokiaHacking.pl obchodzi swoje 16. urodziny! Image

Czy jesteś za wprowadzeniem forumowej wiki?
Tak 89%  89%  [ 41 ]
Nie 11%  11%  [ 5 ]
Total votes : 46

Previous topic | Next topic
Page 4 of 6 [ 80 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Print view
Write comments Post new topic

[Pomysł] Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione.

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 24 Apr 2010, o 08:57

Male - Expert  Posts/Topics630/42  Reputation point 961 
Offline  Profile 
Windows XP Chrome
Pierwsze hasło i już znalazłem nieścisłości. Jest tam jakaś możliwość zgłaszania propozycji poprawienia hasła?

Last post
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 00:38

Male - Administrator  Posts/Topics12084/1215  Reputation point 17485 
Offline  Profile  WWW   
Windows Vista Firefox
JimmyBlack, na dniach dokończę instalować modyfikacje i otworzę serwis, razem z blogiem. Wtedy każdy zarejestrowany user będzie mógł samodzielnie edytować bądź tworzyć strony. ;)

[ Dodano: 27 kwi 2010, o 00:38 ]
Wiki w wersji beta właśnie ruszyła! ;D
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 04:20

Offline  Profile 
Windows XP Chrome
j/w
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 14:46

Male - Friend  Posts/Topics1317/140  Reputation point 3159 
Offline  Profile 
Windows Vista Firefox
Pytanie: jak przenieść artykuł do działu "pojęcia"? Bo dodałem kilka ale są w "Nieskategoryzowane strony"...
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 15:27

Offline  Profile  WWW   
Windows Vista Firefox
Trzeba dodawać na końcu artykułu, np.: [[Kategoria:Definicje]].

Proszę też podawać przykładowy podział nowych kategorii, bo zapewne się przydadzą.

Dodatkowo osoby zainteresowane uprawnieniami oznaczania stron jako przejrzane (system jak na Wikipedii, zmniejszający wandalizmy), to proszę napisać, a je przyznam.
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 18:07

Offline  Profile 
Windows Vista Opera
pawelooss wrote:
Dodatkowo osoby zainteresowane uprawnieniami oznaczania stron jako przejrzane (system jak na Wikipedii, zmniejszający wandalizmy), to proszę napisać, a je przyznam.

Ja się zgłaszam.

[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 kwietnia 2010, o 18:02 ]
Od razu Cię dodałem, jeszcze przed zgłoszeniem. :D Właściwie to będę starał się dodawać każdego, kto dużo się udziela, ale jeśli kogoś bym pominął, a bardzo chciałby stać się swoistym "moderatorem", to proszę pisać. ;)

Co do poddziałów to może "artukuły" lub "tutoriale".

[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 27 kwietnia 2010, o 18:02 ]
Trzeba się porządnie zastanowić, jakie hasła się tam znajdą i stworzyć jakiś 5-6 głównych kategorii.

[ Dodano: 27 kwi 2010, o 17:07 ]
No mam jeszcze taką koncepcję żeby osobno dać sprawy związane z oprogramowaniem, a osobno HW.
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 18:22

Offline  Profile 
Windows XP Chrome
Ja bym chętnie skorzystał z opcji 'zasugeruj poprawkę/błędy'. Ewentualnie powiedzcie mi, jak to zrobić. Nie chodzi mi o przeredagowanie istniejących haseł, bo takie wypowiedzi mi nie wychodzą.
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 18:49

Offline  Profile 
Windows Vista Opera
JimmyBlack wrote:
Nie chodzi mi o przeredagowanie istniejących haseł, bo takie wypowiedzi mi nie wychodzą.

No to np. dodawaj na samym dole coś takiego:
//treść
i zamiast "treść" wstawiaj co się nie zgadza lub jakie są błędy, a postaram się je poprawiać.

Aha, jak tworzyć nowe hasła? Bo do tej pory dopisywałem w już istniejących: [[nowa definicja]]. Da się jakoś szybciej?
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 18:52

Offline  Profile  WWW   
Windows Vista Firefox
JimmyBlack, dla każdego hasła jest przeznaczone miejsce na dyskusję, gdzie możesz przekazać swoje sugestie. Wystarczy, że wejdziesz na dany artykuł, z topu strony wybierzesz kartę Dyskusja i stworzysz nową stroną, bądź dopiszesz się do istniejącej. ;)

[ Dodano: 27 kwi 2010, o 18:52 ]
Aha, jak tworzyć nowe hasła? Bo do tej pory dopisywałem w już istniejących: [[nowa definicja]]. Da się jakoś szybciej?

Wpisujesz dane hasło do Szukajki. Gdy nie znajdzie go w bazie, wyświetli link prowadzący do założenia takiej strony.
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 19:20

Offline  Profile 
Windows XP Chrome
brak uprawnień do utworzenia strony dyskusji
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 20:00

Offline  Profile  WWW   
Windows Vista Firefox
Przez chwilę bałem się, że się coś sknociło, ale nie. ;P

JimmyBlack, musisz po prostu zalogować się na Wiki, używając nicku i hasła z forum. Niezalogowani nie mają możliwości jakichkolwiek edycji.
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 20:07

Offline  Profile 
Windows Vista Opera
A ja mam jeszcze jedno pytanie ;P (kto pyta podobno nie błądzi)

Oficjalnie można wstawiać linki do aplikacji (np. helloOX albo ROMPatcher lub MapDrives)? Albo do tematów na forum? Czy zostawić tylko czysty opis działania takiej aplikacji?
Przykładowo: http://wiki.nokiahacking.pl/MapDrives
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 27 Apr 2010, o 20:10

Offline  Profile  WWW   
Windows Vista Firefox
Linków bezpośrednich nie wstawiaj, co najwyżej możesz na końcu artykułu w nagłówku == Strony zewnętrzene == zalinkować do tematu na forum.

Po szczegóły typu jak formatować tekst w MediaWiki, odsyłam do pomocy Wikipedii.
http://wiki.nokiahacking.pl/Pomoc:Spis_tre%C5%9Bci
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 28 Apr 2010, o 04:18

Offline  Profile 
Windows XP Chrome
Błąd zalogowania
Brak użytkownika o nazwie „JimmyBlack”. W nazwie użytkownika ma znaczenie wielkość znaków. Sprawdź pisownię lub utwórz nowe konto.

czy to znaczy, że nie jestem prawdziwy? ;]
Reply with quote 

Post [Pomysł] Re: Wiki? Próbujemy ponownie? Wydanie drugie poprawione. 28 Apr 2010, o 05:58

Offline  Profile  WWW   
Symbian Safari
Kurczę, no nie wiem. Ja loguję się normalnie z małej litery, podczas gdy na wiki wyświetla się konto z dużej i działa. Może "jimmyblack" podejdzie.

A może masz... zbyt trudne hasło? Brzmi śmiesznie, ale przez miesiąc nie mogłem się zalogować na socjum po fuzji właśnie przez trudny znak specjalny.

Reply with quote 

Write comments  Post new topic
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 4 of 6 [ 80 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests