![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 3 of 7 [ 100 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Windows 8 build 8102 (Developer Preview) |
---|
![]() |
18 Sep 2011, o 12:18 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie niestety tak jak w przypadku Windowsa 7, system nie działa. Po instalacji przy ekranie startowym pierwszego uruchomienia systemu wywala BSODa. Prawdopodobnie mam jakiś problem sprzętowy, na który XP i Vista są nieczułe...
|
Last post |
![]() |
![]() |
18 Sep 2011, o 12:22 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaki jest kod błędu?
|
![]() |
![]() |
18 Sep 2011, o 13:44 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A już nie pamiętam, ale szukałem rozwiązania i wyszło na to, że najprawdopodobniej coś z dyskiem twardym. Muszę go przeskanować czymś porządnym.
|
Last edited by Obeebok on 18 Sep 2011, o 13:44, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
19 Sep 2011, o 10:38 |
Czasem mam BSODy jak wybudzam laptopa i czasem AQQ się przywiesza. To na razie jedyne błędy.
[ Dodano: 19 wrz 2011, o 10:38 ] http://www.chip.pl/news/oprogramowanie/ ... en-problem http://www.chip.pl/news/oprogramowanie/ ... tualizacja http://www.chip.pl/news/oprogramowanie/ ... ie-slychac |
![]() |
![]() |
19 Sep 2011, o 15:30 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
23 Sep 2011, o 18:08 |
Ktoś już spolszczył i może na dniach będzie instalator polskiego langa. Nie wszystko do końca jest przetłumaczone, więc zapewne wziął z Windows 7.
![]() [ Dodano: 21 wrz 2011, o 17:20 ] http://www.dobreprogramy.pl/Windows-8-m ... 27915.html [ Dodano: 22 wrz 2011, o 09:45 ] http://www.thewindowsclub.com/metro-ui- ... 8-released [ Dodano: 23 wrz 2011, o 18:07 ] 1. Wyłączenie Metro UI ekranu logowania: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVersion\Explorer wartość klucza RPEnabled z 1 na 0 2. Wyłączenie Metro UI systemu: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CurrentVersion\Explorer wartość klucza RPEnabled z 1 na 0 Po tych dwóch zmianach w rejestrze mamy cud miód system. |
![]() |
![]() |
3 Oct 2011, o 22:44 |
MoCks ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wodnik Szuwarek, jest gdzieś to spolszczenie może?? Grzebię po google ale nic nigdzie nie widzę.
|
![]() |
![]() |
4 Oct 2011, o 00:02 |
Prowadzimy negocjacje z gościem, który spolszczył to z marszu. Niestety nie kwapi się do udostępnienia plików
![]() [ Dodano: 4 paź 2011, o 00:00 ] Na googlach nie znajdziesz, bo nie ma ![]() [ Dodano: 4 paź 2011, o 00:02 ] MS langa PL pewnie udostępni dopiero w RC, czyli przyszły rok. W tym momencie musimy liczyć na kogoś, czyli wyjątkowo żmudna praca w spolszczeniu. |
![]() |
![]() |
4 Oct 2011, o 00:05 |
Ciekawe czy nie użył podobnego narzędzia do Vistalizator'a. Chwila moment i każda Vista, czy Win7 były spolszczone. Niestety na Win 8 wypluwa błąd.
|
![]() |
![]() |
4 Oct 2011, o 00:09 |
Owszem użył, ale nie z marszu. W przypadku Win 8 jest inaczej. Próbowałem od nowa skompilować spolszczenie od Win 7, ale nie da rady zainstalować. On to jakoś ręcznie robił i podmieniał pliki. Trzeba czekać, albo da, albo nie da
![]() |
![]() |
![]() |
4 Oct 2011, o 00:22 |
Hmmmm... Trzeba by wypakować .iso win7 i pogrzebać w nim trochę. Zobaczyć co się da podmienić i jak to będzie działać.
![]() |
![]() |
![]() |
4 Oct 2011, o 00:26 |
Wypakowanie niewiele zmienia. Trzeba zastosować strukturę katalogów i zdjąć uprawnienia.
|
![]() |
![]() |
4 Oct 2011, o 00:30 |
A teraz z troszke innej beczki.
Nie działa mi Call of Duty: Black Ops Multiplayer. Single działa normalnie. Gra oryginalna. Zainstalowana z serwerów Steam. Szkoda, bo multi zawsze troszkę słabsze i liczyłem na to, że pójdzie. |
![]() |
![]() |
4 Oct 2011, o 00:34 |
Nie pomogę, bo nie gram. Mogę tylko poradzić instalację i uruchomienie w trybie zgodności z Win 7, ale to zapewne znasz, więc nie mam pojęcia.
U mnie się je*** zamykanie systemu - BSOD - non stop oraz BSOD na wybudzaniu laptopa, ale tylko czasami. |
![]() |
![]() |
4 Oct 2011, o 00:43 |
Już sobie poradziłem. A właściwie to chyba serwery Steam przepuściły, bo nie mogło sobie dokończyć instalacji.
Co do zamykania systemu, to nie widzę żadnych problemów. Nie stawiałem jeszcze na laptopie. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next Page 3 of 7 [ 100 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)