Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
1. Nie będziesz miał partii lepszych nade mnie (PiS) 2. Nie będziesz używał cudzego hasła nadaremno (Polska Jest Najważniejsza) 3. Pamiętaj abyś dzień święty święcił i w niedzielę nie głosował na komuchów (SLD) 4. Czcij ojca swego i nie pal kotów (Ruch Palikota) 5. Nie wysyłaj „zbaraniałych” chłopów na Wiejską (PSL) 6. Nie cudzołóż z ideami, których nie rozumiesz (Polska Partia Pracy Sierpień ’80) 7. Nie kradnij (Platformo Obywatelska!) 8. Nie mów fałszywego świadectwa przeciwko koalicjantowi swemu (Samoobrona) 9. Nie pożądaj wyborców bliźniego swego (Nowa Prawica Janusza Korwin Mikkego) 10. ani żadnej prawicy, która nasza jest. (Prawica Rzeczypospolitej).
Jest też nowy przedpremierowy spot PiS-u. Choć nijaki, jak zdecydowana większość wyborczych reklamówek, to był nawet OK, dopóki na końcu nie pojawiła się mumia. Ojej, nie sądziłem, że ktoś może być od Pawlaka jeszcze bardziej sztywny.
Który miałem na myśli. A co do PO, to jest to prawie to samo co PiS. PO to normalni socjaliści, moim zdaniem wybór między faszystami a socjalistami to debilizm. Do póki nie powstanie jakaś partia libertariańska to lepiej wspierać rozbijanie się sejmu na mniejsze partię, dlatego poprę Palikota lub PJN. Na JKMa nie głosuję, bo jak nie potrafi rządzić samymi wolnorynkowcami, to jak ma dać rade Polsce.
1. Nie będziesz miał partii lepszych nade mnie (PiS) 2. Nie będziesz używał cudzego hasła nadaremno (Polska Jest Najważniejsza) 3. Pamiętaj abyś dzień święty święcił i w niedzielę nie głosował na komuchów (SLD) 4. Czcij ojca swego i nie pal kotów (Ruch Palikota) 5. Nie wysyłaj „zbaraniałych” chłopów na Wiejską (PSL) 6. Nie cudzołóż z ideami, których nie rozumiesz (Polska Partia Pracy Sierpień ’80) 7. Nie kradnij (Platformo Obywatelska!) 8. Nie mów fałszywego świadectwa przeciwko koalicjantowi swemu (Samoobrona) 9. Nie pożądaj wyborców bliźniego swego (Nowa Prawica Janusza Korwin Mikkego) 10. ani żadnej prawicy, która nasza jest. (Prawica Rzeczypospolitej).
Ja bym dopisał 11.Nie głosuj na nikogo może sami się pozabijają (wszystkie partie)
Moje fony: LG u8110 > SE k750i@w800i > SE C702(Tuning) > SE Xperia X8@Walkman W8 > Microsoft Lumia 640 DS > Xiaomi Redmi Note 4X > Xiaomi Redmi Note 8T *Telefony które posiadam obecnie są wypisane pogrubioną czcionką "niektórym ludziom trzeba tłumaczyć łopatologicznie albo łopatą"
Filip wrote:Do póki nie powstanie jakaś partia libertariańska
Filip, zobacz, przeczytaj i podziel się wrażeniami: http://forum.nowaprawica.org.pl/viewtopic.php?f=4&t=421 Właśnie coś takiego zaczyna się już chyba tworzyć, bo startowanie od 20 lat z podobnym skutkiem też ma swój kres. W skrócie: poglądy wolnorynkowe, lecz pijar i droga polityczna (wpierw budowanie stowarzyszenia i struktur!) Palikota.
Tu żadna nowa partia w tym kraju nie pomoże muszą zmienić sposób rozporządzania budżetem państwa a nie co roku sobie premie dają i kupują nowe limuzyny a ciekawe co robią ze starymi limuzynami i sprzętem spokojnie by tymi wydatkami zapchali by dziurę budżetową moim zdaniem zamiast na luksusy to niech dla państwa coś dadzą albo niech ratują je przed kryzysem.
Moje fony: LG u8110 > SE k750i@w800i > SE C702(Tuning) > SE Xperia X8@Walkman W8 > Microsoft Lumia 640 DS > Xiaomi Redmi Note 4X > Xiaomi Redmi Note 8T *Telefony które posiadam obecnie są wypisane pogrubioną czcionką "niektórym ludziom trzeba tłumaczyć łopatologicznie albo łopatą"
Owszem, ale my tego nie zmienimy. A jeśli da się odwrócić złą passę korwinistów przez budowę szerszego ruchu z innym liderem i bez obciachowych szyldów partyjnych kojarzonych od lat z porażką oraz poprawić kulejącą organizację (bo to akurat środowisko liberalne jest w stanie zrobić - i nie ma wyjścia, musi), to czemu nie. Zobaczymy, będę kibicował LW za 7 lat.
I tak każda partia żyje za nasze pieniądze i to mnie denerwuje najbardziej bo płacimy rachunki i podatki na tych darmozjadów którzy załatwili nas poprzez wejście do UE przez którą nasz kraj powoli bankrutuje.
hubert123454, nie tyle o pensje chodzi. Oni dostają dużo kasy na lewo za uchwalenie ustawy.
pawelooss, Polacy to niestety zakompleksieni ludzie i nie zagłosują na takiego Korwina tylko na młodego profesjonalistę. Potrzebny jest lider typu Tuska, tyle że prawdziwy liberał to musi być. JKM to jest dobry publicysta, tyle. I potrzebne jest tez mocne krytykowanie konkurentów.
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 9 września 2011, o 22:43 ] No to właśnie w tej Lidze Wolności chcą coś takiego zrobić, wypromować jakichś młodych po szkoleniach PR. Oby.
Waldemar Pawlak wrote:Głosujemy na PSL, głosujemy na bezpieczną Polskę, głosujemy na równość (w) wolności.
Nie wypada więc nie porównać do:
Alexis de Tocqueville wrote:Demokrację i socjalizm łączy jedno słowo: równość. Ale gdy demokracja dąży do równości w wolności, socjalizm w niewoli.
___
Z wieści gospodarczych: Obama uchwalił Jobs Act mający "walczyć z bezrobociem". Ale nie trzeba się wcale martwić, bo gdyby ten plan okazał się totalną klapą (jak pozostałe "osiągnięcia mające napędzić gospodarkę"), to USA przesrają jedynie 450 mld, a więc 20%(!) całorocznego budżetu.
Co to dla nas niesie?
Inwestorzy zareagowali lekką paniką i uciekli do zwyczajowych "bezpiecznych przystani". Do niedawna był to frank, ale odkąd Bank Centralny Szwajcarii "usztywnił" kurs w relacji 1,20 do euro, to zamiast wzrostu jego kursu musiało wzrosnąć euro.
Jeżeli tak się stanie, czeka nas polityczne trzęsienie ziemi. Pisanie budżetu bez deficytu to cięcia sięgające kilkudziesięciu miliardów złotych, a przecież Jacek Rostowski obiecuje, że podwyżka podatków nie będzie konieczna.
Rafał Hirsch pod koniec sierpnia wyliczył, że dług publiczny mógł już przekroczyć 55% PKB. Marek Tejchman na Twitterze też uważa, że „dług publiczny jest tak blisko 55% jak Polska wyborów”.
Aż chce się przytoczyć:
Wikipedia wrote:Efekt motyla (ang. butterfly effect) – anegdotyczne przedstawienie chaosu deterministycznego. W tytułowej anegdocie trzepot skrzydeł motyla, np. w Ohio, może po trzech dniach spowodować w Teksasie burzę piaskową. Przykładami takiego efektu są zjawiska meteorologiczne lub zmiany klimatu.
Tymczasem PO skontchowało pisowskie "Polacy zasługują na więcej"... Zapchezentowali właśnie hasło wybochcze: "Chazem zchobimy więcej!".
W końcu jasna deklaracja:
- Nie jesteśmy ani z prawicy, ani z lewicy. Jesteśmy partią otwartą dla wszystkich, którym bliskie są ideały obywatelskiego państwa. Takie państwo nie narzuca obywatelowi przekonań, nie poucza i nie wyklucza nikogo - napisał premier.
PS: Eee, pobawcie się w tą ankietę, w prezydenckiej były 33 głosy.
[ Komentarz dodany przez: adrian219: 10 września 2011, o 17:02 ] Może reklama na stronie głównej?
Będzie dobę przed ciszą wyborczą, tak jak poprzednio. A - i głos w ankiecie da się zmienić, więc nie trzeba w tej konkretnej chwili decydować się ostatecznie. Tak samo gdyby Nowa Prawica wywalczyła start w całym kraju, to ja również zmienię swą decyzję.
Dla niegłosujących znalazłem dwie ciekawe sentencje.
Nie głosując, pozbawiasz się prawa do krytyki systemu. W końcu mogłeś mieć wpływ na jego kształt, więc teraz siedź cicho.
Głosując, pozbawiasz się prawa do krytyki systemu. To akt kolaboracji. Narzucasz innym swoją wolę, wyrażając jednocześnie zgodę na to, by pozostali głosujący narzucali zaś swoją wolę tobie, gdyby wynik głosowania był inny niż taki, który ci odpowiada.
I weź tu teraz się zdecyduj i wybierz którąś z nich.
pawelooss wrote:Dla niegłosujących znalazłem dwie ciekawe sentencje.
Nie głosując, pozbawiasz się prawa do krytyki systemu. W końcu mogłeś mieć wpływ na jego kształt, więc teraz siedź cicho.
Głosując, pozbawiasz się prawa do krytyki systemu. To akt kolaboracji. Narzucasz innym swoją wolę, wyrażając jednocześnie zgodę na to, by pozostali głosujący narzucali zaś swoją wolę tobie, gdyby wynik głosowania był inny niż taki, który ci odpowiada.
I weź tu teraz się zdecyduj i wybierz którąś z nich.
To wszystko i tak jest guzik warte. Wygra PiS będzie ch***ia, wygra kto inny będzie ch***ia, może nawet większa. Dlatego nie głosuję, ale będę narzekał (nikt mi nie zabroni), z resztą tak jak cały naród