![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 13 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N95] [8GB] Wyświetlacz świeci na biało. |
---|
![]() |
12 Mar 2011, o 19:32 |
keypek9215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Posiadam nokie N95 8gb niestety po włączeniu świeci cała na biało . Dwa razy udało mi się ją uruchomić wszystko działało grała jak należy niestety potem znów to samo . Byłem w komisie sprawdzili mi czy nie ma żadnych usterek na płycie głównej i nic nie znaleźli . Myśle ze może to być taśma lub LCD na taśmie nic nie znalazłem a tasiemka LCD delikatnie odchodzi od niego pokaże to na zdjęciu http://img853.imageshack.us/f/wywietlacz.gif/ . Gdy ruszam obiema taśmami nic sie nie dzieje nadal wyświetlacz jest biały . Przy wkładaniu baterii delikatnie mruga flash od aparatu . Przy podłączeniu do TV nic sie nie wyświetla oraz brak jest melodyjki powitalnej i nie da sie obsługiwać telefonu po omacku . Gdy mi sie go udało uruchomić nie było podświetlenia klawiszy a teraz gdy sie włącza i jest biały wyświetlacz podświetla sie tylko klawiatura nawigacyjna . Jak myślicie co z nim może być ? [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 12 marca 2011, o 19:21 ] §Skrócony Regulamin Forum wrote: Poprawnie nazwij tytuł tematu. Daj do zrozumienia w kilku słowach, o co ci chodzi - nie wstawiaj 2 słów "na odczepne". Zrozum, że tu każdy ma "PILNY PROBLEM!" i potrzebuje "POMOCY!". Poprzez nierzeczowe tytułowanie tematów tylko sam sobie szkodzisz, odrzucając osoby potencjalnie znające odpowiedź. |
Last post |
![]() |
![]() |
12 Mar 2011, o 20:12 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chyba taśma...
|
![]() |
![]() |
12 Mar 2011, o 23:39 |
też tak myślę ale nie chce wydać na taśmę a potem się okaże np ze to ten wyświetlacz a gdy go wymienię nadal nie będzie działał bo się okaże ze to np filtry ...
[ Dodano: 12 mar 2011, o 22:39 ] Dodam jeszcze ze go tel jest włączony czyli świeci na biało gdy wciskam przyciski od muzyki tel nie gra ... czy to może być taśma ? |
![]() |
![]() |
12 Mar 2011, o 23:57 |
Lechu92 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Według mnie coś z płytką.
Chyba ze głośnik,taśma i jeszcze coś uległo uszkodzeniu w tym samym czasie. |
![]() |
![]() |
13 Mar 2011, o 13:54 |
Ale gdy mi sie go udało uruchomić to grał czyli głośniczki sa dobre ...
![]() [ Dodano: 13 mar 2011, o 12:54 ] Wyklucza ze mogło to być usterka np wyświetlacza czy taśmy LCD... ponieważ rozebrałem go wyczyściłem pałeczkami do uszu maczanymi w spirytusie całą płytę główną i przez jakieś 10 godz było ok wszystko działało az miło . Teraz problem powrócił wiec postanowiłem zrobić to samo niestety juz to nie skutkuje nadal jest biały wyświetlacz oraz przy czyszczeniu odpadał mi jedna z części na płycie głównej a mianowicie to http://img810.imageshack.us/i/ggggjs.jpg/ http://img854.imageshack.us/i/gggp.jpg/ Dodam jeszcze ze posiadam tylko zwykłą lutownice i nie mam pojęcia o lutowaniu czegoś tak małego czy jest jakieś sposób zeby to przylutować/przyczepić ? Oraz mam drugie pytanie odnośnie tej płyty głównej co z nią mam zrobić aby wszystko grało ? podejrzewam ze telefon był zalany..: / |
![]() |
![]() |
14 Mar 2011, o 21:25 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak nie masz pojęcia to się za to nie bierz bo popsujesz do reszty.
Skoro się nie orientujesz to oddaj do komisu. Jeśli odpadła jakaś część to trzeba ją wymienić?. |
![]() |
![]() |
15 Mar 2011, o 18:19 |
O tą cześć mi nie chodzi ponieważ nie jest ona niezbędna aby płyta już normalnie działała ...
bardziej mi chodzi o naprawę tego co konieczne czyli co zrobić z tym białym wyświetlaczem ? |
![]() |
![]() |
15 Mar 2011, o 18:50 |
Lechu92 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Według mnie taśma...
Miałem taki sam przypadek i była to taśma. |
![]() |
![]() |
15 Mar 2011, o 19:28 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
keypek9215, biały lcd jest oznaką walniętego lcd, walniętej taśmy lub filtrów lcd sprawdź taśmę i lcd w innym fonie takim samym jak masz możliwość jak nie to oddaj do serwisu niech oni go sprawdzą
|
![]() |
![]() |
15 Mar 2011, o 22:25 |
Taśma i LCD jest na pewno ok . Czyli czeka mnie wymiana filtrów... co za tym idzie i wizyta w serwisie ...
![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
16 Mar 2011, o 21:46 |
keypek9215, dzisiaj odebrałem swoją n95-1 też miałem biały lcd podczas włączania i była też melodyjka nokii więc może masz tylko walnięte lcd lub taśmę ewentualnie wejście na płycie głównej zdało by się sprawdzić
|
![]() |
![]() |
17 Mar 2011, o 16:26 |
Dzieki ale pisałem że nie mam melodyjki przy włączeniu
![]() |
![]() |
![]() |
17 Mar 2011, o 16:59 |
keypek9215, to najwidoczniej masz walnięte filtry(glassy) lcd idź do serwisu i niech ci sprawdzą co jest
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 13 posts ] Previous topic | Next topic |
|