![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Off-Topic |
Previous topic | Next topic Page 6 of 7 [ 92 posts ] Go to page Previous 1 ... 3, 4, 5, 6, 7 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Wywoływanie duchów |
---|
![]() |
7 Mar 2010, o 12:04 |
ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Polecam sięgnąć po fachową lub mniej fachową lekturę.
Jak to było opisane w trylogii husyckiej A.Sapkowskiego - po wywołaniu ducha trzeba go solidnie znieważyć żeby opuścił swoje miejsce pobytu ![]() Nie ma czegoś takiego jak duchy. Wszystkie tego typu wydarzenia to siła ludzkiej wyobraźni i troszkę autosugestii. |
Last post |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 13:29 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Made a to nie prawda zazwyczaj pomaga kadzidło i krąg soli duchy straaasznie boja się soli i nienawidzą kadzideł.. a zwłaszcza szauwi.
Ogólnie duchy uspakaja tez modlitwa za konkretną osobę albo za dusze w czyśćcu cierpiące _________________________________________________________________________________________________________ Egzorcyzmy Anelise Michel na faktach dzieczyna była opętana przez 7 duchów między innymi przez *Hitlera *ks. Fleichmana (potępiony ksądz) *Nerona *Kaina *samego Lucyfera Cz.1 Cz.2 Cz.3 Cz.4 Cz.5 Po oglądnięciu tego będziecie wiedzieć co to jest Opętanie. ![]() |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 15:04 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a nam ten film ksiądz kiedyś puścił i mówił że wywołując duchy przywołujemy tylko złe duchy bo dobre mają swoje miejsce w niebie.
Ja się z tym zgadzam bo jeszcze nie słyszałem o duchach które by komuś pomagały a wy słyszeliście o takich osobach które wykorzystywały je?(to chyba raczej nie możliwe bo duchy to osoby zmarłe-myślące więc ich uczyć nie trzeba i robią to co im się podoba i raczej służyć mam nie będą) W tych filmie egzorcyzmy nie powiodły się bo Anneliese przyjeła pokutę za innch ludzi(cz.3 mówi o tym jak Anneliese otrzymuje propozycje od Matki Bożej a która cześć gdzie na siebie ją przyjełą to nie wiem bo pamiętam jak to w szkole oglądałem) Sam wole nie eksperymentować z takimi rzeczami bo to siły wyższe z którymi możemy mieć problemy z pozbyciem i wole nie mieć koszmarów no i zachować zdrową psychikę |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 16:34 |
kacper5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najgorzej to wywołać ducha teściowej. Brrr.
Na razie ci się to nie zdarzy - filip |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 16:47 |
kacper5 nie wiem czy to takie śmieszne
![]() Gązo5 więc powiem tak duchy są i złe i dobre nie prawda co ten poj*b ksiądz gadał wam na religii bo oczywiście dychy dobre są niby"" w niebie ale są też na ziemi z tego powodu iż np umarły nagle.. i nie mogą odejść. Wiec uwierz mi nie słuchaj we wszystko co ci pleban klepie bo tacy ludzie są niedorozwinięci.. ![]() Oczywiście duchy są i nawet pomagają innym nie to że służą komuś ale mogą pomóc np jasnowidzom nie raz to było wykorzystywane ale także pomagają ludziom których domy sa nawiedzane pomagają odejść... |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 18:57 |
speed_963 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe czy to prawda, że jak się wzywa egzorcyste to jak ktoś chce się pozbyć ducha lub szatana to rzuca nim po ścianach podczas tego obrzędu.
Np. coś takiego: ![]() |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 19:08 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 20:59 |
speed_963 no wiec w przypadku tej dziewczyny do demony ja rzucały po ścianach. ale zazwyczaj egzorcyzmy kończą sę wypędzeniem złego demona/ ducha nieraz jednak kończą się śmiercią.
|
![]() |
![]() |
7 Mar 2010, o 23:27 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
siwiakpl wrote: speed_963 no wiec w przypadku tej dziewczyny do demony ja rzucały po ścianach. ale zazwyczaj egzorcyzmy kończą sę wypędzeniem złego demona/ ducha nieraz jednak kończą się śmiercią. Oh jaki Ty znawca egzorcyzmów. |
![]() |
![]() |
8 Mar 2010, o 13:01 |
Made wrote: Oh jaki Ty znawca egzorcyzmów. nie że znawca ale takimi rzeczami interesuje się już baaardzo długo a dla chętnych zapraszam do lektury mienowiecie cała Biblia szatana przelana na komputer ![]() ![]() Quote: Biblia Satana Autor: A. S. LaVey autor tłumaczenia: nieznany układ opracowania: soda2 grafika: Mikołaj Waltoś, Dariusz Brański, Piotr Sadoma Quote: Biblia Szatana składa się z czterech ksiąg. * Piekielna diatryba, nazywana inaczej Księgą Szatana, opisuje w formie poematu to, co przedstawia sobą satanizm i jego nauki. * Księga Lucyfera, zawiera dwanaście esejów, których tematyka rozpoczyna się od Boga, a kończy na życiu pozagrobowym. Znajduje się tam też wykład dotyczący podstaw satanizmu oraz esej o psychicznych wampirach, czyli osobach, które emocjonalnie nadmiernie opierają się na innych ludziach. * Księga Beliala, zawiera pięć podrozdziałów, których główną tematyką jest magia. Mimo iż cała Biblia Szatana traktuje o magii i okultyzmie, ten rozdział jest najbardziej z nią związany. * Księga Lewiatana, zawiera dokładne opisy rytuałów, spis imion piekielnych, inwokacje oraz tzw. klucze henochiańskie, służące do odprawiania rytuałów. Do spisania ich użyto języka henochiańskiego, sztucznego języka powstałego w XVII wieku. Jest to zbiór wyrazów o odpowiednim brzmieniu, które mają na cel wywołać w odbiorcy nastrój grozy i tajemnicy. Download: Na moim koncie premium 4shared. |
![]() |
![]() |
8 Mar 2010, o 13:41 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie eksperymentowałeś z alko??
|
![]() |
![]() |
8 Mar 2010, o 20:33 |
Filip śmieszne bardzo..
|
![]() |
![]() |
9 Mar 2010, o 16:33 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem sam się wpakowujesz w kłopoty, żaden duch by bezcelowo nie dał się przywołać. Z tego co wiem każda religia uważa przywoływanie duchów za grzech, który może skutkować opętaniem (no może poza niektórymi sektami oraz wierzeniami wschodnimi).
|
![]() |
![]() |
9 Mar 2010, o 19:01 |
Ja jestem Ateista i mam w du*** te religie więc nie obchodzi mnie to czy to jest grzech czy nie i nie prawda duchy komunikują się z ludzmi nie tylko żeby dokuczać niektóre ostrzegają niektóre chcą nam coś przekazać więc wiesz...
|
![]() |
![]() |
9 Mar 2010, o 20:24 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
siwiakpl wrote: niektóre ostrzegają niektóre chcą nam coś przekazać więc wiesz... Jeśli duchy naprawdę istnieją, to nic nie chcą nikomu przekazać oraz nie są duszami jakichś zmarłych osób, a tylko aniołami "ciemnej strony mocy", którzy znają przecież każdy szczegół życia osoby, pod którą się podszywają, więc gra aktorska doskonale im wychodzi - to jak już na początek. A jak wiadomo diabeł raczej pomagać nam nie chce, więc wszystkie te kontakty służą jedynie do opętania i pomieszania zmysłów. ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1 ... 3, 4, 5, 6, 7 Next Page 6 of 7 [ 92 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Off-Topic |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)