by mooner@wp.pl » 9 Mar 2012, o 09:20
Dziękuję za wszystkie opinie! Czy jest jeszcze ktoś zadowolony?? Tylko BARDZO proszę o opinie o Nokia E7-00... A i jeszcze pytanie, jak wcześniej kupiłem aplikację, to po aktualizacji i przy wgrywaniu 2 raz muszę raz jeszcze płacić? I co z kalendarzem? Wszystkie zdarzenia wgrywają się bez problemu? Jak rozmawiałem z konsultantem z Nokii, powiedział, aby zrobić kopię zapasową i po aktualizacji wgrać tę kopię, ale bez ustawień z Anna?? Robiłem kopię wiele razy, ale nie zauważyłem aby była możliwość wybrania takiej opcji podczas wykonywania kopii...???
[ Dodano: 9 mar 2012, o 08:20 ]tyr8338 wrote:wgrywaj bez zastanowienia przez nokia suite 3.3.86 - uzywam od parunastu bodajze dni, bo w orange free bylo opoznienie aktualizacji, a nie chcialem ryzykowac problemow z fonem po samodzielnym flashowaniem i belle jest pod kazdym wzgledem najlepszym systemem jakim sie bawilem na smartfonie. Pisze tego psta w tle sluchajac nuty z teledysku hd 720p w tle odtwarzanego przez fon bezposrednio na telewizor z uzyciem nokia play to <niestrzeb hdmi podlaczac nawet> , w tle otwarte lacznie 5 aplikacji z nokia store wlacznie, a nawet polowa pamieci RAM jest zajeta.
nArzekania przedmowcow na jakies spowolnienie po wgraniu belle wynikaja pewnie z dzialania w tle skanera antywirusowego+firewalla i innych zbednych procesow w zle skonfigurowanej aplikacji secure ktora jest instalowana z belle - polecam to wywalic i system smiga pod kazdym wzgledem lepiej niz anna a przy tym jest bez porownania ladniejszy, wygodniejszy i szybszy.
Kolega majacy problem z wifi to mnie zadziwia - wysuwany z gory ekranu pasek ma opcje wylaczenia skanowania wifi 1 kliknieciem - gdy mamy polaczenie wifi, a aplikacje nie przesylaja danych to robi sie nieaktywne i bateria trzyma mi bez problemu ponad 2 dni przy umiarkowanym uzyciu ponad 3.
Jesli macie problemy z belle odinstalujcie syf jak te spolecznosci, pakiet secure i i uwazajcie co instalujecie bo pewnie jakas niedopracowana aplikacja powoduje te problemy.
Backup kontaktow itd robi sie automatycznie podczas aktualizacji i po niej sa przywracane.
Programy trzeba wgrac od nowa 9/10 dziala, a dla najstarszych bez problemu znajdziesz zamienniki, bo na nokia store ostatnio duzo sie dzieje....
Polecam na poczatek n-desk, sophie cam, shutterpro, swype, opera, play to, dukto etc photo browser 2....
tyr8338, rozumiem, że ta opinia dotyczy Nokia E7-00..??