![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
Previous topic | Next topic Page 5 of 7 [ 100 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Dyskusja o Dopalaczach, dobrze, że zakazali? |
---|
![]() |
2 Dec 2010, o 19:28 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dodano ankietę do tematu, jakby ktoś chciał. Może lekko po fakcie, ale można głosować.
![]() [ Dodano: 11 lis 2010, o 16:44 ] 2 osoby "za": możecie uargumentować, dlaczego odgórny zakaz ma w ogóle zadziałać? ![]() [ Dodano: 11 lis 2010, o 17:04 ] Teraz już 3 osoby. ![]() [ Dodano: 11 lis 2010, o 17:46 ] Już 4? ![]() ![]() [ Dodano: 24 lis 2010, o 23:14 ] Kupujcie SmartKopa ![]() ![]() [ Dodano: 2 gru 2010, o 18:28 ] Teraz jeszcze lepiej ![]() ![]() Idzie nowe, DOPALACZOMATY ZŁA! ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
2 Dec 2010, o 21:16 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idiotyzm...
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2 grudnia 2010, o 20:07 ] Z tą akcją, czy polskim prawem? Bo jeśli pierwsze, to pozwolę się nie zgodzić. ![]() [ Dodano: czwartek, 2 grudnia 2010, 20:16 ] W zasadzie to jedno i drugie. W ankiecie zaznaczyłem oczywiście opcję trzecią, ale takie obchodzenie przepisów jest pozbawione sensu. Państwo znowelizuje ustawę, a w najgorszym wypadku skończy się długoletnim procesem, za który płacić będą podatnicy, czyli w zasadzie my wszyscy. Przypomina mi to robienie komuś na złość, bo zostało się pozbawionym kury znoszącej złote jajka, tylko że w tym wypadku konsekwencje poniesie społeczeństwo, a nie ci, co powinni czyli posłowie z Tuskiem i Komorowskim na czele. |
![]() |
![]() |
2 Dec 2010, o 21:24 |
Obeebok wrote: tylko że w tym wypadku konsekwencje poniesie społeczeństwo Sugerujesz, że to jest wina tych gości, którzy chcą być przedsiębiorczy? ![]() Obeebok wrote: Państwo znowelizuje ustawę Co nie zmienia faktu, że biznes jest legalny. ![]() |
![]() |
![]() |
2 Dec 2010, o 21:33 |
pawelooss wrote: Co nie zmienia faktu, że biznes jest legalny. ![]() Tak Ci się tylko wydaje. Nie wiem, jak dokładnie brzmi ustawa, bo niespecjalnie mnie to obchodzi, ale prawa nie interpretuje się dosłownie. Wprowadzą to na rynek, chwilę postoi i będzie powtórka z rozrywki. A to wszystko mnie denerwuje, bo społeczeństwo nakręca się na kompletne delegalizowanie tego typu rzeczy (co pokazuje chociażby ankieta z tego tematu), a ja po cichu liczyłem na złagodzenie prawa dotyczącego posiadania trawy, ale w takiej atmosferze nie ma na to szans. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 2 grudnia 2010, o 20:43 ] Muszę przyznać, celne spostrzeżenie. |
![]() |
![]() |
8 Jan 2012, o 00:59 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
10 Jan 2012, o 21:18 |
darkrose ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wychodzę z założenia, że każdy ma swój rozum. Tak samo mogli byśmy mówić o sklepach z bronią palną.. Praktycznie każdy przy odrobinie wysiłku mógłby wejść w jej posiadanie i zrobić drugiej osobie krzywdę. Ale wracając do tematu czy dobrze; wydaje mi się, że tak, chociaż i tak dostęp do nich jest ogólnie rozpowszechniony. Sam 3 dni temu spaliłem lufkę. To, że czegoś się zakaże nie znaczy, że to zniknie - po prostu przejdzie do ''podziemia''. Na pewno była to trucizna tu się z wami zgodze, ale czy przy paleniu tego raz, dwa razy w miesiącu coś by się mogło stać? Zdecydowanie nie! Uwierzcie mi na słowo.
Jasna sprawa, że jak jest wybór między marysią a dopsami to ja i większość wybrała by Holandię. ;d Podsumowując. W tym momencie jak już posiadanie marihuany jest legalne to polecam to. Dopsy? W ostateczności jak nie bedzie nic innego. |
![]() |
![]() |
10 Jan 2012, o 21:19 |
darkrose wrote: W tym momencie jak już posiadanie marihuany jest legalne to polecam to. Niby od kiedy i gdzie? A w Holandii to już zwijają coffee shopy dla przyjezdnych obcokrajowców. |
![]() |
![]() |
10 Jan 2012, o 21:20 |
Możesz mieć niewielką ilość na własny użytek..
|
![]() |
![]() |
10 Jan 2012, o 21:27 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
darkrose wrote: Możesz mieć niewielką ilość na własny użytek.. U nas w Polsce - nie. Prokurator może ale nie musi odstąpić od postawienia Ci zarzutów posiadania substancji odurzających, jeżeli była to niewielka ilość (tu jest epicki bug w ustawie, bo cholera wie ile to jest 'niewielka') i niska szkodliwość społeczna czynu. |
![]() |
![]() |
10 Jan 2012, o 21:27 |
Nie ma takiego przepisu. Posiadanie jakiejkolwiek ilości czegokolwiek nadal jest zabronione, natomiast prokurator może odstąpić od robienia wiochy (warunek: idziesz na odwyk albo sypiesz dilera albo co tylko zechce, bo w końcu to on decyduje).
|
![]() |
![]() |
10 Jan 2012, o 21:36 |
Rzadko kiedy zapadają wyroki w takich sprawach. Wiem to na swoim przykładzie.
Owszem jak wcześniej coś przeskrobałeś to często gęsto próbują Cię wkręcić w dilerkę. |
![]() |
![]() |
11 Jan 2012, o 00:02 |
darkrose wrote: Rzadko kiedy zapadają wyroki w takich sprawach. Wiem to na swoim przykładzie. To powiedz, jak to się skończyło na twoim przykładzie, bo wszyscy znajomi, którzy wpadli z małą ilością trawy dostali zawiasy na 2 lata. EDIT: masz 17 lat, więc wszystko jasne. Pewnie nie podpadałeś jeszcze pod kodeks karny. |
Last edited by Obeebok on 11 Jan 2012, o 00:02, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
11 Jan 2012, o 18:02 |
Opisze sytuacje. Pewnego dnia postanowiliśmy zapalić coś z kumplem. Więc poszliśmy po kminę i usiedliśmy w parku na ławeczce, że była dosyć późna pora (koło 22) przejeżdzający patrol zainteresował się nami.. Kazali nam wstać a następnie przeszukiwali nas (ja miałem przy sobie 3g a mój kumpel 1g - pakowane były po g). Było ciemno więc udało mi się szybko wyrzucić 2 worki za siebie niestety 3 nie zdążyłem. Zawineli nas na dołek, weryfikacja danych itp. Po jakimś czasie przysłali date rozprawy. Na rozprawie pytali mnie o różne rzeczy, sprawdzali czy chodzę do szkoły.. Sędzia dał tylko kuratora na rok i tyle (:
Szczęście, że wyrzuciłem te 2 worki bo jak bym miał przy sobie trójkę to sądzę, że te psy chciałby by mnie w dilerkę wkręcić. ;/ |
![]() |
![]() |
12 Jan 2012, o 15:38 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mnie ciekawy jak wyłapują ludzi z narkotykami, bo chyba nie mogą przetrzepać kogo chcą na ulicy, tak po prostu bez powodu, albo wejść do domu.
|
![]() |
![]() |
12 Jan 2012, o 17:05 |
Forest_Gump ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filip, Mogę się mylić,ale zapewne jak gość się zachowuje ubranie itd
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next Page 5 of 7 [ 100 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Lifestyle » Polityka |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)